Zkusí US v Rusku spustit scénář “Majdanu”?

Konrad Stachnio
20. 9. 2014   NWOO   zdroj
21. září tzv. „opozice“ v Moskvě a v St. Petěrsburgu plánuje demonstrace, které by měly v ulicích shromáždit 50 tisíc lidí za (a u toho jsem se zasmál) zastavení ruské agrese na Ukrajině a proti ruskému potlačování ukrajinské nezávislosti. Myslíte si, že Putin má v Moskvě a v Petrohradu tolika nepřátel, že se ti lidé ze zoufalství a bezmoci vyhrnou do ulic?


„Ve skutečnosti chceme změnit vládu, nechceme Putina. Už máme dost jeho politiky. Počkej, až získáme nové politické hnutí, tak ty zdroje, které Rusko má, už nezůstanou v rukou jen malé skupiny tzv. „manažerů Ruska“, a budou daleko rozdělenější v celé komunitě. Tady v Moskvě jsou ve skutečnosti lidé, kteří Putina u moci nechtějí. Ale spíše, než abychom vyšli do ulic, radši si povídáme mezi sebou. Nemáme ty potřebné nástroje, žádnou stranu, žádné hnutí, s nímž bychom se mohli opravdu identifikovat.“

Tohle jsou slova mé kamarádky, čtyřicetileté obyvatelky Moskvy, která se považuje za disidentku k Putinovi. Ty demonstrace v Moskvě a v St. Petěrsburbu organizuje ale tzv. autonomní skupina Vůle národa (Narodnaja Volja).

V éře obkličování Ruska ze strany NATO, s příchodem pravidelných dodávek zbraní za ukrajinské peníze není vůbec překvapením, že Putin se k tzv. „pro-demokratickým“ NGO v Rusku staví ostražitě. Byly to konec konců všechno ty NGO, co v Kyjevě vedly puč.

„Vyjadřuje to potřebu pochopení společného zápasu všech utlačených lidí za osvobození od útlaku státu a imperialistické politiky bez ohledu na to, od koho to přichází – svobodu národům, smrt impériím,“ to jsou ideje, které kázali ruští nacionalisté během březnových demonstrací.

Zcela odlišný názor má na tuhle záležitost častý návštěvník Moskvy a Ukrajiny Mateusz Piskorski. Tento zakladatel Evropského centra pro geopolitiku v interview, které jsem s ním měl, o demonstraci organizované na 21. září, řekl:

„Pro mě je těžké si představit, že by někdo v Rusku shromáždil tolika lidí, když tam podpora pro Putina dosahuje 80%. Udivuje mě to: i ti zavedení odpůrci Putina v případě Krymu a Ukrajiny Putina plně podporují. Myslím, že by se spíše mohlo shromáždit 50 000 lidí pod zástavou tvrdšího postupu v Ukrajinské krizi. V ruském prostředí si mnozí myslí, že Putin měl už dávno bránit civilisty proti útokům Kyjeva, a už tam měl dávno vstoupit s armádou.“

„Putin v této fázi, když má takovouto podporu, se nepotřebuje uchýlit k žádné represi, protože opozice je jen stopové množství a je umělá, tj. je tak či onak zinscenovaná a financovaná (dnes už ilegálně financovaná) těmi, kdo financovali i Euromajdan v Kyjevě. Je v tom i osobní souběh. Nový velvyslanec Spojených států Jeffrey Teft, co před tím připravoval Euromajdan (býval velvyslancem v Kyjevě a pracoval s těmito NGO – opravdu na výplatní listině ministerstva zahraničí na Ukrajině), a ten dnes pokračuje v Moskvě v té samé aktivitě. Ten ale nebere v úvahu, že Rusko je země, zatímco Ukrajina nebyla, čili to určitě nebude tak snadné. Tam bude zapotřebí napumpovat spoustu peněz, daleko více než těch $5 miliard, o kterých Američané v kontextu Ukrajiny mluví.“

Pan Mattew má pravdu, a tak Američané teď zkouší dělat daleko ‚více‘. Rusko je zemí větší než Ukrajina. A tak je třeba, aby opatření, která je nutno přijmout, byla větší. Jestli pořád ještě nevíte, odkud si můžete brát ‚pro-demokratické dolary‘, tohle by vám mohlo pomoci:

V americkém Kongresu byla předložena předloha zákona připravená 26 Republikány, mezi nimiž vyniká rusofob John McCain. Dokument číslo 2277 je umístěný na oficiálním webu Kongresu Spojených států a nazývá se „Zákon o prevenci ruské agrese 2014,“ což lze přeložit i jako „zákon o ruské prevenci agrese v roce 2014.“ Navíc ke všem druhům sankcí, ke zvýšení vojenské přítomnosti a k vedení vojenských cvičení kolem hranic Ruska, se stejně také zvyšují aktivity na poli výměnných vzdělávacích programů a kulturních událostí uspořádaných na území bývalého Sovětského svazu, kterým se poskytne roční příděl $10 miliard pro období 2015-2017, na „rozvoj demokracie v Rusku.“Tohle se dočítáme v Infowars.

Avšak Putin není hloupý, proto s NGO zachází americkým způsobem. Teď jsou všechny NGO v Rusku považovány za agenty k prosazování něčích vlivů a musí formálně uvádět své financování.

26. března vydala určité prohlášení Catherine Ashton – ta samá Ashton, jejíž rozhovor s estonským ministrem zahraničí unikl na Internet, kde mluví o skutečnosti, že za snajpry střílejícími civilisty stáli vůdci Majdanu. V prohlášení konstatuje, že na základě vágního zdůvodnění obav z porušení práva probíhají inspekce a prohlídky NGO, protože se na ně nahlíží jako, že jsou zaměřené k dalšímu podvracení občanské společnosti v Rusku.

Ta samá Open Society George Sorose, kterou jsme viděli během těch ‚spontánních‘ protestů v Kyjevě, Networ Omidyar zakladatele eBay Pierra Omidyara a jeho nadace, stejně jako National Endowment for Democracy, která je financována převážně US Kongresem, jsou jedněmi z ‚pro-demokratických hnutí na Ukrajině, která tam financují tu ‚demokracii‘.

Mohli bychom z toho tedy nabýt dojmu, že Rusko je ve skutečnosti totalitní stát jako Severní Korea, kde téměř neexistují žádné občanské svobody. Nebuďme však naivní. Existuje důvod, proč se v Rusku takovýmto institucím říká agenti k prosazování vlivu. Stačí se jen podívat na puč na Ukrajině, který tam zorganizovaly, abyste věděli proč.

Rusko ve své moderní historii provedlo jenu omezenou intervenci do Gruzie. USA útočí na jednu zemi za druhou na základě falešných důkazů a jejich ‚demokratické intervence‘ lze nejspíš počítat na desítky.

Jak otevřeně řekl Brzezinski, pro Spojené státy je trofejí Eurasie – proto Putin nemůže být pro ‚pro-demokratické‘ hnutí v Moskvě sluníčkem, pokud nechce sdílet osud s Kaddáfím. Tohle Spojené státy a jejich vazalové z EU rádi nemají. Ti nemají rádi silné, nezávislé Rusko, které je schopné mluvit samo za sebe. A tak chtějí do Moskvy instalovat více ‚pro-demokratickou‘ vládu.

Tohle shrnul Mateusz Piskorski ve výše zmíněném interview, které mi poskytl:

„Potud, pokud nebude mít Evropa své vlastní vůdce, tak popularita Putina poroste. Byla tu naděje v Merkelovou v Německu. Ukázalo se ale, že vliv Spojených států je silnější než vliv německého businessu a německých občanů. Teď se provádí průzkumy, které říkají, že velká část populace evropských společností bude na Vladimira Putina nahlížet jako na jejich vlastního vůdce, či ministerského předsedu. Putin na rozdíl od dalších ‚pro-demokratických‘ loutek ví, jak jasně artikulovat své národní zájmy. Co se týče jeho politického pozadí podle toho, co právě teď vidíme, tak on vypadá jako skutečný vůdce.“

– – –

Článek o přípravě těchto událostí současným velvyslancem: Je St. Petěrburg dějištěm Západem sponzorované Barevné revoluce v Rusku?