Hudečkovo divadelní představení

Pavel KOVÁČIK
1. 10. 2014  Halónoviny
TOP 09 nám názorně v závěru kampaně ukázala, jak zoufale málo může prezentovat v komunálních volbách v Praze cokoliv konkrétního. Primátor Hudeček se nyní při předvolební agitaci chytil urážek. 

Kampaň spojuje například s lustračními osvědčeními a dalšími rádoby závažnými odhaleními. Ale co má společného pokřikování o fízlech se strašnou dopravní situací v Praze, s nedostatečným parkováním, nepromyšleným zahušťováním centra, cenou MHD atd.?

Hudeček také mimochodem sděluje, že Prahu nedá kmotrům. Kde ale bere obviněný Tomáš Hudeček tu drzost něco takového tvrdit? Kupříkladu územní plán, který prosazuje, jde přeci na ruku mnohým developerům. Nedá Prahu jiným kmotrům. Ty své si ale pravděpodobně nechá.

Každopádně je jasné, že TOP 09 musí teď před volbami rozptýlit pozornost voliče od opravdových obecních témat. Zkrátka proto, že se za vlády TOP 09 zastavily výstavby velkých projektů a nevyřešil se jediný palčivý problém města, jako právě parkování, špatná doprava, rozšíření metra či Václavské náměstí, na které aby se člověk v noci bál chodit.

Občané si jistě uvědomují, že toto jsou volby do obecních zastupitelstev, kdy rozhodnou na čtyři roky o vedení svých radnic a o tom, kdo bude spravovat jejich nejbližší okolí, nikoliv o sněmovních výstupech a divadelních kouscích, jimiž chce Hudeček odpoutat pozornost od problémů, které denně Prahu trápí.