Malá volební perlička aneb oranžová kreativita v praxi

M.S.
13. 10. 2014 Kosa zostra
Včera v poště mi k volbám přišel následující mail od Kosíře MS, který se trošku zaobírá volební kampaní ČSSD, Jde o velmi pěknou miniaturu. Takže vám ji nezamlčím. Prosím o náležitou porci hvězdiček pro MS. Už proto, že jde o demonstraci hesla – co je malé, to je pěkné.

Dobrý den,

se zájmem jsem si přečetl Vaši analýzu komunálních voleb a řád bych přidal drobný postřeh. Objevil jsem fotky předvolebních billboardů kolínské ČSSD. Kampaň tam pojali v moderním stylu a na ihned.cz o tom referují: „´Jde o virální specialitu, známou i ve světě. Chopili jsme se myšlenky zaujmout především na sociálních sítích. Použili jsme proto vzorec: chceme, aby si mysleli, že to je překlep, a zároveň, že takto ‚nelidský‘ překlep snad ani udělat nelze. Tím jsme splnili záměr oslovit každého a otevřít diskusi,´ řekl volební manažer a kandidát do kolínského zastupitelstva Marek Protiva.“.

Obrázky billboardů přikládám a je nutné říct, že kolínské ČSSD opravdu „pomohly“ – oproti minulým šesti mandátům získala letos tamní soc.dem. mandát pouze jediný.

Podobné to bylo ve Zlíně – spousta tamních mladých lidí je věřících a po spatření reklamy s dámských klínem určitě už lístek pro ČSSD z ruky nepustili (teprve až došli ke koši).

Naprosto nechápu (když už do předvolební reklamy vrážejí takové peníze), proč nemá ČSSD někoho, kdo by centrálně schvaloval kampaň a takové „kreativce“ včas švihnul přes prsty. Třeba by si pak všimnul i toho, jak se bílé písmo ztrácí na oranžovém podkladu, který mnohdy vypadá vybledle už v okamžiku vylepení. No, snad to příště bude lepší…

S pozdravem a přáním vždy ostré Kosy

M

P.S.  Jedna perlička – v  obci na Nymbursku získala ODS šest mandátu ze sedmi. Na kandidátce měli devět lidí, z nichž členem ODS byl pouze jeden a do zastupitelstva se nakonec ani nedostal