Nejvyšší čas postavit se zradě europapalášů

Radim Valenčík
2. 10. 2014    blog
Někteří považují různé demonstrace proti nešťastné, hloupé, nesvéprávné, patrně i koupené či vydíráním vnucené politice “naší” současné euroreprezentace vůči Ukrajině za úspěšné. Tento názor nesdílím, aniž bych chtěl znehodnotit úsilí a statečnost těch, co se na jejich zabezpečení podílejí.


Jde o to, že jsme teprve na začátku dlouhé, strastiplné a nebezpečné cesty k nápravě. Na jedné straně bude velká ukrajinská lež stále více obnažována. Bude stále zřejmější obrovský podvod, ke kterému došlo. A to jak lidem ve všech částech Ukrajiny (na které současní europapaláši kašlou stejně jako na nás), tak i v zemích EU. Na druhé straně represívní nástroje moci, včetně těch ilegálních, budou stále více intenzivně a bezohledně využívány nejen na Ukrajině, ale i u nás.

Kriminalizace, lynčování a věšení za nesouhlas s politikou junty na Ukrajině je jen předehra k použití podobných nástrojů v našich podmínkách. Všimněme si jen takové maličkosti – jak probíhá “výměna zajatců”. Za zajaté ukrajinské vojáky vyměňuje ukrajinská junta politické vězně (ty, co nějakým naprosto legitimním způsobem projevili nesouhlas s politikou či praktikami junty), kteří se žádných bojů nezúčastnili a dokonce ani v oblasti bojů nebyli. A OBSE, návazně i europapaláši mlčí. A nejen mlčí, uvalují sankce, kterými tyto genocidní praktiky podporují. (zde)

Kdo zašel tak daleko, ten zajde ještě dál.

Situace na Ukrajině se v důsledku takovéto politiky (nikoli Ruska, ale velmi falešné hry, kterou s Ukrajinou hraje EU) stane sociálně drastickou. A lze očekávat, že sociální dopady budou dramaticky narůstat i na občany zemí EU. Budeme platit za sankce, kterými je podporována nacionálně genocidní ukrajinská junta. Budeme platit za tolerování krádeží plynu velkozloději napojenými na ukrajinskou juntu. Budeme platit za absurdní (z ekonomického hlediska) způsob “přičleňování” Ukrajiny k ekonomice EU. A to se po nás bude ještě chtít, abychom dávali více a více na zbrojení.

Sociální propad a použití legálních i nelegálních represivních nástrojů moci dojde tak daleko, kam až to připustíme. Tak daleko, než narazí na účinný odpor těch, kteří se postaví proti sociálnímu propadu. Ten nemá žádné “dno”.

Nestane se jen to, co nedovolíme.

Ani Ukrajincům ani nám nikdo z těch, co rozjeli tuto hru, ani nikdo jiný nepomůže. To, co se nyní odehrává a bude odehrávat je selháním systému. Je důsledkem toho, že celý institucionální systém “Západu” byl napaden těmi, co na sebe vzájemně vědí, jakých lumpáren se dopouštějí. Podrobně jsem o tom psal již více než před rokem, když se na Ukrajině ještě nic nedělo. (zde)


Současná moc funguje tak, že to, co lidem sebere, použije proti nim.

Použije ukradené k potlačení jejich nesouhlasu, k potlačení jejich odporu. Je na čase se začít účinně bránit. Zde bude důležité, aby lidé co nejrychleji pochopili, o co jde. A aby také věděli, že vůči současnému směřování vývoje existuje pozitivní alternativa.

Naše země se vyznačuje poměrně kritickým pohledem na současné dění. Proto také máme poměrně velkou zodpovědnost za využití našich možností. Uvidíme, co ukáže nejbližší volební test. Do jaké míry volbou, kterou učiníme, odmítneme politiku těch, co nás straší Putinem, aby získali mandát k transferu represivní moci uplatňované jimi stvořenou a jimi podporovanou ukrajinskou juntou k použití této moci proti nám.

Zdroj: http://radimvalencik.pise.cz/1693-nejvyssi-cas-postavit-se-zrade-europapalasu.html