Západ je v extázi -„Rusko likviduje svobodu projevu.“

Pozorovatelka
3. 10. 2014     AENews
Rusko urychluje přijetí zákona o Facebooku, Googlu a Tvitteru a omezuje vlastnictví ruských médií zahraničím na 20 procent. Západ je v extázi -„Rusko likviduje svobodu projevu.“ Putine, bravo! Nedovol další barevnou revoluci a dosazení Chodorkovského na post prezidenta

Rusko urychluje přijetí zákona o Facebooku, Googlu a Tvitteru a omezuje vlastnictví ruských médií zahraničím na 20 procent. Západ je v extázi -„Rusko likviduje svobodu projevu.“ Putine, bravo! Nedovol další barevnou revoluci a dosazení Chodorkovského na post prezidenta

Před několika dny svět obletěla zpráva deníku Izvestija, že Rusko chystá urychlení přijetí zákona o možnosti blokovat Facebook, Twitter a Google. Původní plán byl, že k přijetí zákona dojde v druhé polovině roku 2016, nyní ale poslanci Státní Dumy změnili názor a schválením nových právních předpisů by datum možného zablokování mělo nastat už k 1. lednu 2015. Pracuje se dokonce na tom, aby se tak stalo ještě dříve, nejlépe co nejdříve.

Ruská Federální služba pro dohled nad komunikacemi, informačními technologiemi a sdělovacími prostředky, Roskomnadzor, požaduje, aby americké internetové stránky Facebook, Twitter a Google musely dodržovat nový ruský zákon. Podle něj se uvedené sítě budou muset v Rusku registrovat a zároveň dodržet ukládání uživatelských dat na ruském území po dobu šesti měsíců. Roskomnadzor, jako organizátor distribuce informací, webových stránek a všeho, co se týká příjmu, přenosu a zpracovávání komunikace hlasem, psaním, obrázky, zvuky a jinými elektronickými prostředky mezi uživateli internetu, si vyhrazuje právo kontroly a sankcionování. Za porušení zákona mohou právní subjekty zaplatit pokutu až do výše 500 tisíc rublů. Povinnost registrace a výše sankcí se týká i bloggerů, kteří mají 3 tisíce návštěv denně a na které je pohlíženo jako na právní subjekty. Pokud stránky nebudou registrovány, Roscomnadzor požádá o nápravu, která musí být učiněna do 15 dnů. Nestane-li se tak, agentura má právo zařadit stránky na černou listinu a tím je zablokovat pro ruské uživatele. [1]

Západní média jsou u vytržení a titulky o ruském „omezování svobody“ neberou konce [2]. Nikdy bych nevěřila, že budu fandit cenzuře slova. Ale stalo se a já říkám: Bravo Putine!

Když se nedávno objevily informace o novém velvyslanci USA v Rusku, kterým je „mistr barevných revolucí“ John F.Tefft, když hned na to přišly zprávy o protiputinovských demonstracích v Petrohradu a v Moskvě a když se ve stejné době Chodorkovký nechal slyšet, že je připraven stát se ruským prezidentem, první, co mě napadlo, bylo: Putine, oni tě dostanou, nový Majdan je na obzoru. A když jsem si do dění zasadila schůzku Chodorkovského s našim Karlem Schwarzenbergem, hned se mi jako prostředek k odstranění „diktatora“ a zavedení demokracie a´la USA (rozkradni, zadluž a podmaň si) vybavila další barevná revoluce a v ní mediální kampaň na způsob „číro, sex a chlast“ A k tomu samozřejmě sociální sítě.

Vybavila se mi také dávnější zpráva, kterou uvedla dokonce i naše čt: “Americká vládní agentura pro mezinárodní rozvoj (USAID) na Kubě tajně iniciovala vytvoření komunikační sítě, jež měla sloužit k podrývání autority kubánské vlády. Projekt, který nesl název ZunZuneo a podobal se Twitteru, byl podle dokumentů získaných agenturou AP zahájen v roce 2010, fungoval více jak dva roky a přitáhl minimálně 40 000 kubánských přispěvatelů“ [3]. A vybavil se mi článek: Převraty podporované USA [4].

A taky všechny ty barevné revoluce, které USA organizují a financují pro docílení svých zájmů od Evropy přes jižní Ameriku a Afriku až po samotné Rusko. A k tomu ten jejich současný nejspolehlivější nástroj ke zmanipulování davů: média a sociální sítě. Tady je příklad, jak Západ využil hned první (Západem zorganizované) protiputinovské demonstrace : „Třetí Světová válka. Putin vyhrožuje Ukrajině a Evropě, ale tisíce Rusů protestují. Boris Němcov, bývalý ruský vicepremiér, který pomáhal pochod organizovat, řekl přes Facebook (!), že pochod měl velmi důležitý psychologický efekt – stoupenci po celém světě viděli sami sebe a ukázalo se, že je to spousta z nás. To přináší sílu a víru v naše vítězství. Protiválečné hnutí je vážná věc a zahrnuje desítky tisíc „vzdělaných a svobodných“ lidí, které Putin nebral vážně“ [5]

Vybavily se mi i ty tisíce „vzdělaných a svobodných“ lidí, kteří v našich prezidentských volbách tak houfně dávaly hlas Schwarzenebergovi za jeho na číru, chlastu a sexu a na podpoře Pussy Riot postavené volební kampani, téměř úspěšně dovedené k vítězství přes: média a sociální sítě.

Nějakých 25 let máme v našich postkomunistických zemích „svobodu“. Že mohu psát tento článek, aniž bych řešila, jestli si jej náhodou nepřečtou 3 tisíce návštěvníků a já budu pokutována za nezaregistrování se, by toho mělo být důkazem a měla bych se radovat. Měla bych se radovat, že přibývá tzv. nezávislých webů, ale stále více mi to přijde jako marnost. Mainstream tyto weby hlídá, souhrnně je nazývá konspiračními, jejich informace zesměšňuje a lidem je prezentuje jako weby „bláznů“ (zářným propíraným a zesměšňovaným příkladem je Hájek a jeho Protiproud). Můžeme si na stránkách „bláznů“ psát, co chceme, to je tak celá ta „svoboda“ projevu. Ale ať je to v Česku či v cizině, co tato svoboda projevu změnila? Barevné revoluce jedou naplno dál a právě mají zacíleno na Rusko a na odstranění Putina.

A jak jinak, než opět ovládnutím davů, které si tak houfně nechávají vymývat mozky přes média ovládaná Západem. A přes Facebook, Twitter a Google. Davů, které před názory nezávislých médií dávají přednost mainstreamu, cenzurujícímu vše, co se nehodí. Výsledný efekt je ten, že co není ve zprávách tv, to je nesmysl a pravda je jen to, co psali v novinách. Kdo má moc nad informacemi, ten vítězí. Nevěřila bych, že někdy budu schvalovat cenzuru slova, ale zablokovat lživé západní informace je dnes, bohužel, asi jediná cesta, jak zabránit zmanipulování dalších davů k  (finální?) barevné revoluci. Vnímám to, bohužel, jako počin mnohem konstruktivnější, než snahy všech nezávislých médií, jejichž výkřiky vůbec nic nezměnily a plán USA na ovládnutí světa naplno běží dál.

Rusko chce „náhle“ urychlit možnost zablokování tří amerických internetových gigantů, ale je to opravdu náhle? No, asi stejně náhle, jako se „mistr barevných revolucí“ z USA stal v srpnu velvyslancem v Rusku, stejně náhle, jako hned nato došlo k protiputinovským demonstracím a stejně náhle, jako když ve stejné době Chodorkovský prohlásil, že je připraven stát se ruským prezidentem.

Napadá mě, jak se asi země, které vlastní strategické suroviny, leží na strategickém území či by mohly představovat konkurenci, mohou bránit mocenským zájmům USA. Je vůbec nějaká šance? Všichni strategičtí vůdcové padají a jejich vlády jsou nahrazovány kolaborantskými. Podmanit, rozkrást a vnutit hodnotový systém podle USA, tento tah za celosvětovou mocí je realizován všude, kde si USA zamanou. Každý, kdo má jiné představy o řebříčku hodnot a jehož území je zdroji či polohou významné, ten má smůlu – tam všude se koná nějaká ta barevná revoluce, ať to stojí, co to stojí a ať se umírá, protože čím hůře tím lépe. A všude jdou davy do ulic a jejich vůdcové jsou placeni tak dlouho, dokud není svržen „diktátor“. Samozřejmě – s dnes naprosto zásadní rolí médií a sociálních sítí.

A právě přišlo na řadu Rusko a „diktátor“ Putin. Ze zprávy, že Rusko objevilo nová ropná ložiska, údajně větší než Mexický záliv, nevím, jestli se radovat nebo se o to víc bát o osud Putina. Přírodní zdroje jsou věcí, kterou USA neodpouštějí (obzvláště když svou vlastní firmu Exxon Mobile samy vyšachovaly ze hry) [6] . Obávám se, že se Rusko svým objevem stalo ještě větším terčem v hledáčku USA.

S radostí kvituji čerstvou informaci, že Ruská Duma v závěrečném čtení schválila návrh zákona, zakazujícího držitelům zahraničních pasů kontrolovat nebo vlastnit více jak 20 procent jakéhokoliv média, už se čeká jen na jeho schválení horní komorou a ratifikaci Putinem. Zákon, navržený před deseti dny, ve velké míře ovlivní ruský vydavatelský byznys:

„Svobodu tisku zaručuje naše ústava a tímto nebude dotčená,“ řekl Michail Margelov, jeden ze 430 poslanců, kteří hlasovali za podporu zákona. Proti němu hlasovali jen dva poslanci.“

„Zákon jsme přijali kvůli ochraně našich národních zájmů jako i k zabezpečení svrchovanosti našich médií a naší země.“

„Informační válka proti Rusku má své vlastní zákony a vynutila si náš zásah,“ řekl Vadim Dengin, jeden z autorů nové právní úpravy, kterou navrhly tři menšinové strany v ruském parlamentu.

[7]
Je smutné, že po uplynutí čtvrt století od nastolení západní „svobody“ dnes tolik lidí fandí Putinovi a dokonce fandí ruskému blokování západních informací. Že se tak děje, výstižně dokládají dva diskusní příspěvky z jiných nezávislých stránek, které mi utkvěly v paměti. První je k tématu sociálních sítí: „Putine, nepouštěj do Ruska nic amerického!“ Druhý je o celkové situaci světa: „Lidi, vy nevíte jaká moc proti vám stojí – jsou to banky a média. A tady pomůže jedině osobnost typu Krista či Putina.“

Je fajn, že na nezávislých stránkách je možné o tom psát a je fajn, že nezávislých stránek je plna už celá Evropa. Ale to je tak celé. A nebude-li Rusko konat, bude i ono jednou jen plné nezávislých stránek a na nich si libovat ve svobodě projevu. Zatímco jeho země bude rozkradená, zbavená všech tradičních hodnot a přes nové politiky zcela v moci USA stejně, jako dnes Evropa.