Smutná zpráva o zdravotním stavu Vladimíra Putina

29. 10. 2014, Petr Ďoubalík, zdroj: zde

Seznamovské Novinky.cz dnes přinesly, pro mnohé, zdrcující zprávu o zdravotním stavu prezidenta RF. Včera Novinky opapouškovaly informaci z amerického bulváru o těžce nemocném Putinovi, aby dnes v tomto nechutném počínání pokračovaly. Budiž jim ke cti, že alespoň citovaly věrohodnější pramen – mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova.


Pro mnohé to nebude radostné čtení, vždyť včerejší nenávistní diskutéři pod článkem jásali nad tou zprávou. Dmitrij Peskov je tedy určitě zklame: Vladimír Putin je v pořádku, rakovinu nemá. A je taková pověra, že koho novináři “pohřbí za živa”, ten bude dlouho živ…

A tak je na tom všem možná nejzajímavější, že včera se redaktoři Novinek odvolávali na list New York Post a dnes na New York Times. Obrázek si jistě udělelá laskavý čtenář sám.

včera

 

dnes

a předevčírem…



Vladimír Putin si nedávno vybral první “dovolenou” a prožil ji konci světa v tajze

Krom toho, že i nejhloupější lež zanechá stopu, je dobře možné, že hlavním poselstvím obou článků (jak “seznamovských”, tak těch zámořských) bylo opět po čase připomenout kolovrátkovou informaci, že “…v saské metropoli působil jako sovětský špión…”. Je-li to pro někoho překvapivá zpráva, pak doporučujeme shlédnout dokumentární film Já, Putin (Německo/Rakousko, 2012, 45 min., český dabing).
Na Novarepublika.cz byl k dispozici 19.10.2014 zde ja putin
Další informace o filmu na csfd

a nedávno (z filmu “Já, Putin”)