Ukrajina nepovažuje Donbas za své území a čistí ho pro korporace USA

14. 10. 2014    zdroj
Poslanci Státní dumy jednomyslně podpořili výzvu poslancům ve světě a mezinárodním parlamentním organizacím o nutnosti mezinárodního vyšetření zločinů proti civilnímu obyvatelstvu na jihovýchodě Ukrajiny. 10. října o tom informoval korespondent IA Regnum. Během diskuse šéf výboru Státní dumy pro záležitosti SNS Leonid Slucký (LDSR) potvrdil existenci “přesvědčivých údajů” o tom, že “řada západních zemí již poskytuje kyjevské moci zbraně a posílá na Ukrajinu vojenské poradce.” 

“USA a instituce Evropské unie od okamžiku destabilizace situace na Ukrajině poskytují Kyjevu politickou, finanční a morální podporu, která nyní roste,” řekl Slucký.

První zástupce předsedy frakce “Spravedlivé Rusko” Michail Jemeljanov osobně nevylučuje, že Ukrajina už nepovažuje Donbas za své území a čistí ho pro americké společnosti. “Vzniká takový dojem, že Ukrajina už dlouho nepovažuje Donbas za své území, smířila se s tím, že ho ztratila a hlavním úkolem je zabití co největšího počtu lidí, zničení infrastruktury, zničení průmyslového potenciálu Donbasu”, řekl Jemeljanov. “Celkově se zdá, že pro současnou ukrajinskou moc a její příznivce je důležité území Donbasu jako takové, i když bude zcela vyčištěno od všeho živého, co se na něm nachází. Možná, že v tom to právě je, v tomto hrozném předpokladu je pravda, protože podle zájmu Američanů a jejich viceprezidenta Bidenema, jediná věc, která Američany na Donbasu zajímá, je břidlicový plyn. Samozřejmě že břidlicový plyn se může těžit i bez obyvatel daného území,” řekl poslanec Státní dumy.

Státní duma přijala provolání , ve kterém vyzvala OSN, OBSE, Radu Evropy a světové společenství, aby bylo uskutečněno objektivní, nezávislé a komplexní mezinárodní vyšetřování zločinů, které vedly k mnohačetným obětem mezi civilním obyvatelstvem na jihovýchodě Ukrajiny. Poslanci také navrhují legislativním a zastupitelským orgánům zahraničních států, aby se zintenzivnil dialog v zájmu míru a bezpečnosti v Evropě a aby se svolala široká mezinárodní konference o současných hrozbách a roli parlamentní diplomacie při jejich překonávání.

pro Novou republiku přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová