Ukrajina současnosti aneb nacisté proti fašistům v boji o moc a vládu

Ladislav Kašuka
16. 10. 2014     Czechfreepress
Jak vypadá Kyjev dnešních dnů, se z mnoha českých médií nedozvíte, protože psát o tom, že se v jeho ulicích bojuje a hlavně za co, a kdo s kým, se vůbec nehodí do plánu rusofobním Karloidům ovládajícím naší televizi, hlavní internetové servery a většinu tisku. Široká veřejnost by totiž mohla zapochybovat o všech předchozích „zaručeně pravdivých informacích“, které nám jimi jsou od začátku ukrajinské krize předkládány.


Z tohoto důvodu se o tom, že v Kyjevě probíhají pouliční boje mezi nacisty z řad Pravého sektoru a strany Svoboda, proti policii bránící fašistické korporátní zájmy momentálně vládnoucí ukrajinské oligarchie dopátráte pouze ze zahraničních zdrojů, nebo z menších nezávislých českých zpravodajských serverů jako jsou například CFP, Parlamentní Listy, nebo TV bez cenzury.

Co se tedy v Kyjevě skutečně děje?! Nacisté z výše jmenovaných stran a hnutí přednesli požadavek, aby ukrajinská nejvyšší rada schválila zákon, který by z kolaborantů a zrádců, kteří v průběhu druhé světové války bojovali v nacionalistické vojenské organizaci UPA (nějakou dobu dokonce bok po boku německých jednotek Wehrmachtu a SS) a jsou zodpovědní za smrt několika desítek tisíc civilistů, včetně vražd a mučení žen a dětí, udělal zasloužilé veterány, kteří by mohli užívat titul HRDINA UKRAJINY!

Přestože ukrajinská fašistická oligarchie využila pomoc nacistů při kyjevském Majdanu a poté při plánované genocidě obyvatel jihovýchodní Ukrajiny, kteří se odmítli podrobit po ozbrojeném únorovém puči jejich nelegitimní vládě, ví, že takový krok by byl přece jen už trochu moc a nenašel by pochopení obyvatel Evropské unie, ani by jej nemohli podpořit čelní představitelé evropských zemí a USA, kteří momentálně stojí na jejich straně bez toho, že by riskovali nepřízeň svých voličů.

Na ulicích Kyjeva tedy dnes stejně jako na začátku roku teče krev a nikdo pořádně neví, jak tento souboj dvou těžce vyzbrojených skupin dopadne. Jediná jistá věc je, že největší obětí těchto mocenských hrátek zase budou obyčejní slušní lidé.