Ukrajina – v 21. století už zase Divoká pole

18. 10. 2014     Reformy.cz
Milice rebelů z Donbasu objevily masové hroby civilistů, které umučila ukrajinská Národní garda. Ty mrtvoly zakryté zeminou objevili sapéři, kteří vybojovaná území čistili od min. Oběti měly těla pokrytá známkami mučení a ruce svázané za zády, zřejmě byly postříleny ranou do týlu. Nábojnice 9 mm nábojů se povalovaly u mrtvol.


Ty přízračné mrtvoly byly potvrzením toho, že oběti byly mučeny: oběti měly uřezané okončetiny a na jejich tělech byly vypáleny různé obrazce včetně nacistických symbolů. Dvě z obětí měly úplně uříznutou hlavu. Oděv všech obětí byl civilní. I v příkopu u vjezdu do blízké vesnice se nacházelo několik lidí. Obyvatelé tvrdí, že příslušníci Národní gardy popravovali lidi za jejich údajné kontakty s hnutím odporu. Prozatím byly objeveny tři hroby a rebelové jsou si jisti, že jich najdou více. Pozorovatelé OSCE tahle sdělení potvrzují.Většina ze zmasakrovaných civilistů byly ženy, u některých zjistili odebrání tělních orgánů. Podle expertů jsou vnitřní orgány mladých žen na černém trhu vysoce ceněné, protože ženy obecně neprovozují tak nebezpečné aktivity jako muži, a tak jsou jejich orgány vhodné k transplantacím. Jedna z žen byla nejspíš těhotná.


Rebelové vůbec nepochybují, že ta děvčata byla znásilněna a u sebe v táboře v dole si je vraždili. ‚Lidé říkali, že děvčata mizela,‘ říká jeden z povstalců, který ty mrtvoly našel. V současnosti není nic známo o osudu spousty obyvatel. S nejvyšší pravděpodobností je v této oblasti ještě spousta masových hrobů.

Mělo by se uvést, že Ženevská dohoda ze 17. dubna 2014 obsahuje závazek Ukrajiny o ne-agresi v oblasti Donbasu. Nalezení těch masových hrobů potvrdila i mise OSCE. Její pozorovatelé podle štítku nalezeného u jednoho z hrobů v dole „Kommunarskaja“ předpokládají, že k tomu vraždění došlo 27. srpna.‚Z toho dolu si udělali mučírnu náckové všech druhů a různí žoldnéři. Tady se ubytovali a odsud vedli dělostřeleckou palbu na vesnici vedle. Když důl opustili, tak tam nastražili spoustu min, aby poškodili průmysl Donbasu,“ říká jeden z velitelů, kteří ty mrtvoly našli.

„Ve třech hrobech v Doněcku bylo zatím nalezeno čtyřicet mrtvol. Zjištěna byla i další pohřebiště, ale přesný počet masových hrobů se ještě bude muset zjistit. Ty hroby obsahují civilní obyvatele, válečné zajatce a povstalce,“ řekl Zacharčenko.

Tohle nebyl první masakr na Ukrajině. 2. května 2014 nahnali v Oděse nacionalisté dav odpůrců násilné změny režimu na Ukrajině do Budovy odborů. 48 lidí tam upálili zaživa, a více než 200 bylo zraněno.

Zprávy o zločinech páchaných nacistickými bataliony na Ukrajině mají na Ukrajinu jen malý účinek, jelikož většina těchto batalionů je podřízena ukrajinskému ministerstvu vnitra. Těžko lze věřit, že by ministerstvu vnitra nedošlo, co jsou ty bataliony zač. Velitelem batalionu Azov je Andriy Biłećkyj, který vede i Nácionálně socialistickou asociaci (Social-Nacionalnaja Asambleja). Ten je také podplukovníkem Ukrajinské milice (tohle povýšení schválil 5. srpna 2014 Porošenko.) Takže jak vidíte, neonacismus je na Ukrajině plně legitimní.

Členové batalionu Azov nosí trika se zkratkou 88, což znamená „Heil Hitler“, jelikož písmeno H je osmým písmenem abecedy a slova Heil Hitler začínají obě na H. Na vlajce lze vidět slovo „Totenkopf“, což nosily na čepicích SS. Navíc nosí „Čtrnáct“ run Towaz s elhazem a s „Totenkopfem“ jako SS. „Čtrnáct“. Slova čtrnáct často neonacisté a vyznavači bílé nadlidskosti používají, jelikož znamená: Zaručujeme existenci našeho lidu a budoucnost Bílých dětí. Na prýmkách Azovu vidíme nacistický Wofsangel, ale také okultní znak ve stylu SS „Černé slunce“ („Schwarze Sonne“), který se nachází na podlaze generálské Haly na hradě Wewelsburg (Severní Porýní-Vestfálsko).

Zdejší český článek převzatý z mainstreamového Telegraph, žehlící pověst batalionu Azov a kyjevským kárným operacím:

Neonacistická brigáda bojující proti pro-ruským separatistům

Podle ministra vnitra Ukrajiny Arsena Avakova byl batalion „Azov“ povýšen za „zvláštní zásluhy o zemi“ mezi regimenty. Navíc to teď vypadá, že na Ukrajině vidíme „válečnou turistiku“ s pořádáním určitých ‚safari‘ pro lovy na lidi:

Tento jev byl poprvé zjištěn během občanské války v Jugoslávii, když evropští krajní pravičáci, tzv. „víkendoví válečníci“ „lovili Srby“ spolu s chorvatskými silami. Zajatci tvrdí, že viděli několik Švédů, Francouze a dva Gruzínce, kteří si v srpnu přijeli na dva týdny. Zúčastnili se palby s útočnou skupinou. Většinou operovali jako snajpři a stříleli z velké dálky. Dokonce se filmovali, jak střílí, a pak ta vida nahrávali na internet, protože tohle je pro ně kratochvíle na volný čas. Podle zajatců jsou si sponzoři Azovu a Ljaška Kolomojského plně vědomi, že jejich kárných akcí se účastní cizinci.Podle zajatých bojovníků z kárného neonacistického batalionu „Azov“ bojují na straně ukrajinských vojsk občané EU jako „váleční turisté“. Tito cizinci, obvykle pravicoví extremisté se účastní něčeho na způsob „safari“, při nichž si mohou lovit lidi.

Tento jev byl poprvé zjištěn během občanské války v Jugoslávii, když evropští krajní pravičáci, tzv. „víkendoví válečníci“ „lovili Srby“ spolu s chorvatskými silami. Zajatci tvrdí, že viděli několik Švédů, Francouze a dva Gruzínce, kteří si v srpnu přijeli na dva týdny. Zúčastnili se palby s útočnou skupinou. Většinou operovali jako snajpři a stříleli z velké dálky. Dokonce se filmovali, jak střílí, a pak ta vida nahrávali na internet, protože tohle je pro ně kratochvíle na volný čas. Podle zajatců jsou si sponzoři Azovu a Ljaška Kolomojského plně vědomi, že jejich kárných akcí se účastní cizinci.

Už i Amnesty International vydala zprávu s podrobnostmi o porušování lidských práv ze strany neonacistických brigád, které jsou součástí Ukrajinských ozbrojených sil. Zprávabyla vydána 8. září s názvem „Ukrajina: porušování lidských práv a válečné zločiny dobrovolnického batalionu Aidar na severu regionu Lugansk.“

„Členové batalionu teritoriální obrany Aidar operující na severu regionu Luhansk (Lugansk) se zapojili do rozsáhlého porušování lidských práv, včetně únosů, nezákonného zadržování, hrubého zacházení, okrádání, vydírání a nejspíš poprav.“

Když jsem měl interview s Mateuszem Piskorskim, zakladatelem Evropského centra pro geopolitické analýzy, tak tento konstatoval:

„Budeme se muset potýkat se situací podobnou jako u Somálska, kde se po americké intervenci v roce 1992 i po 22 letech potýkáme s dírou v mapě Afriky. Pokud s tím nikdo nic neudělá, tak i z Ukrajiny budou na mnoho let divoká pole. V důsledku toho se budeme muset vypořádat se statisíci uprchlíků z Ukrajiny. Z hlediska kapitalistického systému však představují levnou pracovní sílu.“

„V 21. století se potýkáme s divokými poli, se situací, při níž se jednotlivé bataliony pouští do akcí zcela nezávisle bez konzultací s jakýmkoliv centrálním vládním orgánem. Máme co dělat s malými skupinami extrémně pravicových Banderovců, z nichž se tyto bataliony skládají, takže tito poslouchají jen někoho takového jako Kolomojskij a další oligarchy, kteří tyto bataliony platí, a financovali je od samotného počátku. Ty nemají nic společného s ústředními úřady.“

V nedávné předběžné správě OSCE se uvádí, že v Nizina Krynka u Doněcka byly zjištěny tři masové hroby. Exhumované lidské ostatky naznačují asi tak 400 obětí s tím, že u 350 bylo zjištěno, že jsou z okolí. Stav těl poukazuje na to, že oběti byly vystaveny extrémně krutému mučení; ženy byly znásilněny. Masové hroby obsahují i 12 až 14 letá děvčata, která byla brutálně znásilněna, i těla dětí ve věku pod 10 let. Tito lidé byli povražděni v oblastech, v nichž přebývala Ukrajinská vojska.

A vypadá to, že to nejsou jen lidé z Východní Ukrajiny, kteří se bojí batalionů s „lebkami a zkříženými hnáty.“

„Až přestanou s vražděním Rusů, tak se pustí do Poláků,“ řekl Polák žijící na Ukrajině.

Robert Parregy z Washington Times nazval ve svém článku nacistický batalion Azov – svobodu milující milicí, ‚Romantickými‘ v bitvě děsivými vlastenci. Z toho článku jsem nabyl přesvědčení, i Hnědé košile a Hitler sám byli ‚romantici‘. Oni chtěli svobodu pro Němce bojující pouze za tu ‚správnou‘ věc, zrovna tak jako dnes Ajdar a Azov. Historie se opakuje. Myslím si ale, že pravda se nachází v opačném tvrzení. Myslím si, že to tito lidé by rádi tuto historii zopakovali. A opět, stejně jako v Orwellově 1984 je v ‚ignoranci síla‘. Příkladem toho je Ukrajina, kde soukromé státem nezajišťované bataliony dobrovolníků, které se nezodpovídají nikomu, bojují pod nacistickými symboly a nikdo si nevšímá toho, že něco je špatně, a i když si toho náhodou povšimnou, tak ty nacisty označí za ‚romantiky‘. Hitler ve svém oficiálním projevu, když vpadl do Polska, mluvil o německých ‚mírových“ sborech vstupujících do Polska. Když jsem slyšel ‚mírové‘, tak jsem si to dal do spojitosti jedině s NATO. Takže teď se musíme potýkat se sbory, které jsou ‚pro-demokratické‘, proti-teroristické atd., které se opírají o tu samou ideologii genocidy, jakou měl Himmler, Hitler a SS. Ten zesnulý pravicový vůdce Alexander Muzičko jako své životní krédo jasně uvedl: bojovat proti komunistům, Židům a Rusům až do smrti.

Hlavní příčinou, proč státní moc ztratila na východní a jižní Ukrajině legitimitu, bylo oznámení o zrušení jazykové rovnosti ne-ukrajinsky mluvících menšin. uK tomu došlo v těchto oblastech, kde rusky mluvící obyvatelstvo tvoří většinu. Co se týče krymského referenda o připojení k Ruské federaci, to bylo pouhou reakcí na to, jakou hrozbu Jaceňjukova vláda začal pro občany Krymu představovat. Kdo potřebuje více podobností s politikou Hitlera a Německa před rokem 1939?

Nacismus v Německu nebyl vytvořen za pouhý rok, spíše jej četné vlivné skupiny mnoho let financovaly během doby, po kterou veřejné mínění tohle přehlíželo. Myslím, že většina z nás dobře ví, jak to skončilo pro miliony lidí. Masové hroby na Ukrajině jsou toho jen jedním z příkladů. Možná, když na Ukrajině neonacisté padnou, tak USA nařídí bombardování Ukrajiny, jako teď Sýrie, kvůli následnému ‚terorismu‘ a potřebě svrhnout ‚zlého‘ Assada. Mám ten dojem, že tomuto konfliktu nebudou chtít dovolit, aby byl ukončen. Celou dobu slyšíme o rostoucím počtu bojujících vojsk, která se nezodpovídají Kyjevu. Spojené státy pokračují se svou vojenskou a finanční podporou ozbrojených sil na Ukrajině.

Příklad pro to lze nalézt ve výpovědi Pavla Gubarjeva, který býval členem organizace „Ruská národní jednota“ a pak byl radním za Pokrokovou socialistickou stranu Ukrajiny. Později se prohlásil „lidovým guvernérem“ Donbasu.

Teď to ale už není jen ‚podnikatelský projekt‘, který se v 21. století zvrhává na divoká pole. Když se s tím nic neudělá, tak běžní, nevinní lidé s dobrou duší padnou za oběť ‚romantickým batalionům‘ ve válce s Rusy, muslimy, Židy a křesťany, jelikož ukrajinští nacionalisté věří, že musí své území vyčistit od ‚cizáků‘.My nebojujeme pouze proti Ukrajinským bezpečnostním silám, protože ty jsou začleněny do struktur CIA. Ta jim poskytuje data zachycená systémem Echelon. Ve zničených tancích jsme našli těla černochů, kteří jsou americkými občany. Na Doněckém letišti jsou američtí žoldnéři. Nebojujeme jen s Ukrajinskou armádou, nýbrž s nesmírnou silou. S mocí nad světem. S globálním zlem.

Všechna ta východní města i přesto, že tam došlo k jejich následujícímu potlačení, chtějí osvobození. A ta fronta postupuje na západ k posledním baštám neonacistů v Kyjevě a ve Lvově. A tu situaci nemá nikdo pod kontrolou.

Účelem této války není vítězství v ní, jejím účelem je její pokračování. Hierarchická společnost je možná pouze na bázi chudoby a ignorance. Tahle nová verze je z minulosti a v ničem se od minulosti neliší, a jinak to v minulosti nikdy nemohlo fungovat. Válečné úsilí se z principu vždy plánuje, aby se společnost udržela na pokraji hladu. Válku vede vládnoucí skupina proti vlastním poddaným a jejím cílem není vítězství ať už nad Eurasií či Východní Asií, nýbrž udržení samotné struktury společnosti netknuté. George Orwell.

Pro Reformy.cz přeložil Miroslav Pavlíček