Ukrajinská svodka 11. 10. 2014 – tajné odkumenty o sestřelení malajského MH17

Ernest a Vlk, přispěl TK
12. 10. 2014   Kosa zostra

11. 10. 2014 – Zpráva charkovského bloggera.
„Přišla zpráva, že junta připravuje na 14. října v Charkově provokaci. Během pochodu UPA plánují napadení. Pod vlajkami Nového Ruska a Charkova plánují spáchat krvavou akci proti pokojným občanům Charkova, aby přesvědčili veřejnost, že teror v Charkově je práce aktivistů antimajdanu. 


Pro tyto cíle byly připraveny symboly, bojovníci dostali pokyny.Rovněž jsou důkazy, že ukrajinští aktivisté mohou provést pogrom a nájezd na jeden z pravoslavných chrámů. Prosím všechny, aby byli velmi opatrní a nepodléhali provokacím.

11. 10. 2014  – Zpráva domobrany
„Partyzánský oddíl v oblasti Kranoarmejska připravil na cestě léčku. Mezi zabitými při útoku byl Sergej Račov přezdívaný ‘Juvelir’, dříve aktivní účastník Majdanu, který v poslední době pobývá se svou jednotkou v obci Písky, jen pár kilometrů od doněckého letiště, odkud jsou neustále ostřelovány obytné části Doněcka. Z Kranoarmejska do Písků je to asi 80 km. Na této silnici došlo ke krátké bitvě. Připomeňme, že Krasnoarmejsk je pod kontrolou ukrajinských okupačních sil“.

11. 10. 2014 –  Doněck. „Příměří“ je v plném proudu. Bombardování města.
Příměří v Donbasu – politický bluf, kterému se nedá věřit. Nacisté pokračovali v bombardování civilistů, za které čelí nelítostné odplatě. Novorossia se pomstí banderovským hadům za zármutek, který jim přinesli na její zemi.
Ostřelováním civilních oblastí Doněcka nacisty byl zasažen supermarket – maloobchodní řetězec „Amsotr.“ Díky bohu, nikdo nezemřel, ale poraněno bylo asi 10 lidí.
V obchoďáku bylo asi 100 lidí. Granát, pravděpodobně z raketometu „Grad“, prorazil střechu a způsobily značné poškození interiéru budovy.
Další granát, vystřelený nacisty, zasáhl bytový dům na ulici Ionova 18. Tentokrát tam nebyli žádní zranění. Ostřelovali i ulici Kujbyševskou v Doněcku.
Bombardováním nacistů byla poškozena i kancelář Kamazu v Doněcku a sportovní klub „Sportmaks.“ Takzvané příměří v plném proudu.

16:57 Vojáci domobrany Nového Ruska upevňují pozice 8 km severně od Mariupolu, přičemž město opouštějí místní obyvatelé.
(zdroj)

15:00 Zprávy z míst. Ukrajinská armáda ráno zaminovala silniční most na hranici regionu Dněpropetrovska DNR u vesnice Kamenka. Poté se pokusili vyhodit do most do vzduchu, ale se nezdařila – jen byl poškozen násyp u mostu.
Informace pochází z místa činu.
(zdroj)

Mapa: https://pp.vk.me/c625827/v625827336/50af/8N8BBx9OOvE.jpg

14:23 – Ministerstvo obrany Ukrajiny: „odvedenci“ nebudou moci odejít z armády bez rozkazu prezidenta republiky o demobilizaci. „Bohužel, situace v zemi není zcela stabilizována. Proto v době mobilizace bude otázka demobilizace řešena pouze na základě rozhodnutí státního vedení. „Až bude vyhláška o demobilizaci – budou naši „odvedenci“ moci odejít do civilu“- řekl náměstek ministra obrany Peter Meched, uvádí Interfax.
(zdroj)

11. 10. 2014  – Přidal Boris Rožin („colonelcassad“).
„V oblasti Charcyzka chytili „pravoseka“ z trestního praporu „Šachťorsk“. Tam se ještě můžete setkat s diversními skupinami nepřítele, a to navzdory skutečnosti, že fronta je 20 km od města. Lupiči, opilci a další antisociální osoby od září kopou zákopy a staví opevnění, v městě je zákaz vycházení, vyžaduje se striktní dodržování pořádku, abych tak řekl na příkladu Doněcku. Takže tenhle „pravosek“ v zajetí začal jako již tradičně fňukat, že šel do trestního praporu, aby uživil rodinu, že on nic nedělal. Pak řekl něco pěkného – že velitel „Šachťoru“ slibuje příslušníkům praporu, že po vítězství dostanou uhelnou sloj a 20 lidí, kteří tam budou pracovat. Na velitelství domobrany se modernímu otrokáři vysmáli a poslali ho kopat zákopy, aby odčinil svou vinu“.

11. 10. 2014 – Přidali novináři.
„Ukrajinští nacisté v Krasnoarmejsku zabili dvě ženy v obchodě. Večer v Krasnoarmejsku zastřelili dvě prodavačky v obchodě.
Město Krasnoarmejsk, které je pod kontrolou okupačních ukrajinských vojenských jednotek, opět ukazuje, že zde nejsou jenom tak. Je jim povoleno rabovat, unášet a zabíjet lidi. A není zaznamenán žádný příklad, že by někdo byl odsouzen podle zákona. Včerejší tragédie se stala v bezprostřední blízkosti místa, kde jsou dislokovány trestní prapory ukrajinských sil.”

11. 10. 2014 (12:52 msk)  Informace dobrovolníka Prochorova
„V Lugansku je hlavní problém pohřbívání ukrajinských vojáků. Ukrajinci je nechtějí převzít. Všechny márnice jsou plné. Dobrovolníci připravují rakve, někdy do jedné dávají po dvou. Pohřbívají jak mohou, těla se rozkládají.
V oblasti Nikišina boj nekončí – útočící Ukrajince aktivně „hostí“ minomety.
V Doněcku, od 6 hodin ráno nepřestávají střílet (Trudovskoj), a v noci Ukři ostřelovali Aleksandrovku (vesnice sousedící s Marinkou), domobrana se pokusila potlačit střelecká stanoviště Ukrajinců u Jelizavetovky a Novomichajlovky.

Ráno u Stanici Luganskoj (LLR) byl napaden ukrajinský kontrolní bod, boje pokračují v oblasti kopce Ostraja Mogila.
Nad Ždanovkou byl sestřelen ukrajinský dron.
Ráno u Štěstí (LLR), z ZU-23-2 (protiletadlový rychlopalný kanon menší ráže – pozn. red.)  byl ostřelován ukrajinský kontrolní bod.
V ukrajinském trestním praporu „Donbass“ zmizel zástupce náčelníka štábu, „poslíček“ Kalaš (Alexander Kalašnikov) – je vidět, že Kosťa „Semenčenko“ provádí ve svých řadách čistku.
Včera tank DLR prováděl cvičnou střelbu na terč u vesnice Kominternovo (poblíž Mariupolu). Ukrajinci (se svým tankem) stáli ve vzdálenosti 150 metrů – a ani se nepokusili o útok na tank domobrany (ve skutečnosti volali pro posilu). Po skončení cvičné střelby tank domobrany otočil kanon na ukrajinský tank a klidně odejel. Ukrajinci si jenom vyměnili plenky – posila přišla pozdě. Vše – příměří dodrženo přesně“.

11. 10. 2014 (13:15 msk) Přidal Alexander Kötz.
„Zacharčenko dnes oznámil zavedení režimu ticha. Stojím na balkoně, poslouchám znatelný hluk dělostřelectva. A stažení těžkých zbraní, podle Zacharčenka, začíná za pět dní.“

Vysvětlení Kosy:
Zacharčenkův „režim ticha“ , který by měl trvat nejméně 5 dnů, by znamenal, že opolčenci začnou stahovat svou těžkou techniku na dohodnutou čáru nejméně 15 km od linie fronty. Pokud se nepodaří režim ticha takto zorganizovat, opolčenci dělostřelectvo nestáhnou.

Přidal Dmitrij Stěšin.
„V noci se bojovalo pod městem, daleko, na hranici slyšitelnosti. Ne jen ostřelování, ale boj s různými kalibry. Nyní bouchá taky něco těžkého“.

11. 10. 2014 – Příspěvek od RIA Novosti
„Premiér DLR Alexander Zacharčenko oznámil zavedení „klidového režimu“ v sobotu na Donbasu a začátku odvedení těžké techniky a dělostřelectva do 5 dnů.
Jakmile „klidový režim“ bude trvat pět dnů, začne odvádění dělostřelectva a těžké techniky. Demarkační linie mezi bezpečnostními silami Ukrajiny a domobranou na Donbasu bude vycházet z linie styku nepřátelských stran z 19. září. „Podepsali jsme o tom dohodu s genrálporučíkem Jurijem Dumanským ve čtvrtek. Bylo hodně složité nakreslit tuto linii …   Každá strana chtěla pro sebe lepší pozici, lepší město. Byl proveden společný výjezd na frontu, linie byla stanovena,“ – řekl Zacharčenko.

11.10.2014 –  Veterán z války v Afghánistánu, plukovník Leonid Chabarov komentuje situaci.
„Na Ukrajině, začne velký „mlýnek na maso“ plnohodnotné boje na Ukrajině se samozřejmě obnoví.
Opakuje se příběh čečenských kampaní. Domnívám se, že pokud se oni [domobrana] úspěšně rozvinuli do útoku, pak to alespoň musí dokončit, ale v žádném případě se nezastavovat. Bylo nutné vytlačit nepřítele z jejich území, a potom vést nějaké jednání. Proti domobraně bojovalo mnoho praporů, které jednají nyní na vlastní pěst. Nejedná se o původní ukrajinskou armádu, ale samostatné formace. Nejsou podřízeni žádné vládě, žádným službám. Je třeba je nějak neutralizovat. Mohu vám říci, že pokud to nechají dokončit samotným vojákům, pak to skončí rychle a v nejkratší době. Pokud ne, bude to dlouhé vleklé krveprolití. Současné příměří na Ukrajině – je jen zpoždění v předvečer velkého masakru“.

11. 10. 2014 – Dopis z Kyjeva.
„Jsem nejobyčejnější Kyjevan. Nejsem „svidomye skokan“, ale také nejsem příznivcem Putina!!! Přišlo mi předvolání od náborové kanceláře. Jednoduchá otázka na prezidenta Ukrajiny: … Proč musím jít bojovat? Vyhlásili jsme někomu válku? Ne. Bojujeme s Ruskem? Ne. Máme s nimi nevyhlášenou válku? No a proč si tedy Porošenko potřásá rukou s Putinem?

To znamená, že tam je vše v pohodě, a já si mám se separatisty vyjasnit, kdo z nás se vrátí domů, a kdo ne?
Možná, že je u nás občanská válka? Ale pak, proč to nebylo vyhlášeno? Proč tedy nevyhlásíme válku nebo výjimečný stav? Protože by nám MMF neposkytl půjčky? Ale mě nic není do těchto úvěrů! Dostanu je snad já?! 90% z těchto nových úvěrů – to je platba úroků z dluhů, které si vzali dříve! Možná, že za ty peníze koupí plyn? Ne! To znamená, že moje rodina v zimě bude mrznout, pokud musím bojovat?!

A mimochodem, vždyť mě ani nezapíšou do vojenské karty, že jsem se zúčastnil bojových akcí! Potom co je „ATO“ – to se nepočítá za „válku“?! Proč pak do mne budu střílet?! A pokud to není válka, pak bojujte svojí policií?! Proč já mám bojovat? Za Porošenka?
Ať zmizí ten zkurvenej oligarcha! A Turčinov a Jaceňuk a Kličko a další pochlebníci a byrokrati to samé! Za Donbas a Lugansk? Už 100krát všichni řekli, že je tam více než polovina proti Ukrajině.
A proč sakra mám s nimi bojovat? Abychom to pak na účet státu znovu obnovovali? To znamená, na MŮJ účet?!
A vy nepůjdete, kreténi …
A bojuje alespoň jeden zkurvený poslanec na Donbasu? Ne. A oni jsou co? Psi, oni nejsou vlastenci?! A proč bych tedy já, právě JÁ měl zdechnout na východě ???

P.S. A vůbec, kde je těch 1000 hřiven za den (které Poroch slíbil – SLÍBIL, B …, z tribuny) a milion pojištění?! Kde, kde …? „

10. 10. 2014 –  Přidali novináři
„Zátaras LLR, který bránila ženská jednotka domobrany napadla četa Ukrajinců. 9. října 2. rota praporu Ajdar (který se zmenšil v bojích na rotu), která byla v obklíčení, se rozhodla připojit se k jednotkám u Debalceva. Neznali terén a sešli z cesty. Narazili na zátaras stojící u vchodu do Krasnovo Luča. Tento kontrolní bod od června střeží ženská armádní jednotka domobrany LLR. Dámy se nerozklepaly a zahájily na nepřítele palbu. Střelbu na kontrolním stanovišti slyšel kozáci a přišli na pomoc. Ráno domobrana začala pročesávat okolí. Bylo nalezeno několik mrtvých těl a dva živí Ukrajinci. Jeden z nich řekl, že obklíčenou skupinu vedl ¨¨¨kyjevan Evgenij Dikij. Ten samý Dikij, který spáchal řadu zločinů na území LLR. Zejména on byl tím třetím, který se účastnil pokusu o znásilnění nezletilé dívky ve vesnici Uspenka, v Lutuginském rajonu v LLR, kterému zabránil její 82-letý praděd výstřelem z brokovnice na dva nacisty, včetně setníka Majdanu Olega Michnjuka. Domobrana je přesvědčena, že Dikého a jemu podobné čeká nevyhnutelný krutý trest“.

10. 10. 2014 (23:55 msk) –  Přidali novináři
„Záporožstí partyzáni chytili vůz s zimním oblečením pro 93. brigádu ukrajinské armády. Aktivisté záporožského majdanu zapojení do shromažďování zásob pro sponzorovanou 93. mechanizovanou brigády, poslali na frontu další dávku potravin a zimního oblečení. Trasa konvoje se neutajila ani před záporožskými partyzány. V oblasti Michajlo – Lukašova ve Volyňanském okrese konvoj zachytili vojáci 1. eskadry Záporožsko – Mariupolské partyzánské brigády. Nyní půjde bohatá trofej  domobraně,”

10. 10. 2014  –  Přidal občan z Kramatorska
„V současné době v našem okupovaném městě agitátory chuntovských voleb dav zavřel do popelnice. Ráno se v městě pohybovali roznašeči výzvy k volebním urnám a oddíl ženských, které dělaly anketu. Z obrovské hromady propagačního materiálu se jim podařilo udat jenom několik letáků. Distributory ankety a dalších předvolebních vymoženosti občané prostě nejčastěji posílali do háje. Kromě materiálů v tomto stylu a výkřiků ‘kéž byste zdechli’, poštvání psů a polévání pomyjemi, se dnes naši lidé „ozbrojili“ ukrajinskými metodami boje a „lustrovali“ spolupracovnice chunty do popelnic. Tak spolupracovníci chunty seděli v popelnicích na odpadky téměř hodinu a půl.

10. 10. 2014 (20:44 msk)  – Přidal „Borisič“ z Šachťorska.
„V Nikišinu Ukrajinci přešli do útoku. Nyní přichází tvrdý boj.“

Od dobrovolníka s volacím znakem „Zubr“.
Asi před třemi hodinami Ukrajinci znovu ostřelovali kyjevský rajon Doněcka z raketometů ‘Grad’. „Dobré zprávy z okolí Volnovachy:. Bylo tam těžké střetnutí, naši spálili ukrajinskou kolonu. Místní říkali, že tam viděli sloup kouře. Kolik toho zničili nebo dobili naši průzkumníci, bude známo později. Po dosažení dohody o demarkační linii všichni kašlou, jak ukrajinská, tak i naše strana, protože to je čistě politika, ke skutečné válce nemá žádný vztah. Ať nám politici vysvětlí, pro co naši přátelé ve Slovjansku zemřeli, mají-li tyto města dostat všechny Ukrajinci po všech jejich obětech a strádání, a pak je ohraničíme a zapříměříme si“.

Evropská banka pro obnovu a rozvoj (EBRD), řekla, že našla deset zemědělské podniků ochotných investovat $ 1 miliardu na Ukrajině příští rok, píše agentura Reuters. Tyto investice by měly být součástí strategie zaměřené na pomoc ekonomice Ukrajiny, který trpí událostmi ve východní části země.
„EBRD jim může pomoci (investorům – pozn.) následně spolupracovat s vládou na zvýšení nových finančních zdrojů pro Ukrajinu, a aby byla zajištěna kontinuita reformního procesu,“ – cituje agentura Gilles Mettetal, ředitele zemědělské oblasti v bance. Podle oficiálních údajů na zemědělství připadá zhruba 10% celkové produkce na Ukrajině.
(zdroj)

Můj komentář: Ukrajinská loutková vláda se chystá prodávat to nejcennější, co Ukrajina má – kvalitní zemědělskou a vysoce úrodnou půdu. Povšimněte si, jak chytře na to jde MMF – nepůjčí Ukrajině, ale velkým zemědělským podnikům ze zahraničí – prý „aby pomohl ekonomice Ukrajiny“. Až to proběhne – pokud si ten podraz Ukrajinci neuvědomí a nesmetou tuhle vládu – tak z občanů Ukrajiny budou špatně placené námezdní síly a v podstatě budou cizinci ve vlastní zemi.

Boj bank. Na Ukrajině masově zavírají insolventní banky
Korrespondent.biz, dnes, 17:50
(zdroj)

Tolik Ernestovo denní zpravodajství.

Já dnes přidám asi jen mapy (Vlk)
Ukrajinská:
Tak tady jsem narazil na speciální z ukrajinských zdrojů. Ukazuje trasy místních velkých evropských plynovodů. Což leccos vysvětluje.

Opolčenská:

legenda :

1.  Taktická raketa Točka-U zasáhla prostor kasáren vojenské jednotky #3023 (kasárna již nejsou používána)
2.  Raketometný a dělostřelecký útok na Doněck (čtvrti Kievská, Kuibyševská a Petrovská) a okolí si vyžádal dva mrtvé civilisty a tři zraněné.
3.  Pokračují boje o Doněcké letiště (ukrajinská armáda stále kontroluje bunkr pod starým terminálem).
4.  Pozice ukrajinské armády byly ostřelovány u obce Krasnogorovka
5.  Raketometné systémy ukrajinské armády byly ostřelovány dělostřelectvem u obce Elizavetovka.
6.  8.-9.10.2014 pokračují boje u Debaltseva. Obce Faševka, Kruglik, Nikišino, Redkodub, Vergoulevka a Petropavlovka byly ostřelovány dělostřelectvem a minomety.
7.  Kamión přepravující munici pro ukrajinskou armádu byl zlikvidován diverzní partizánskou skupinou novoruské armády mezi Pavlogradem a Krasnoarmějskem.
x.  Boje a přestřelky pokračují v blízkosti obcí Avdejevka, Popasnaja, Štěstí, Redkodub, Nikišino, Novoorlovka, Zolotoe, Zamoznoe a Uhlegorsk.
8.  Raketometné a dělostřelecké ostřelování Doněcka (čtvrti Kujbyševská, Petrovská a chemická továrna) si vyžádaly civilní oběti, 3 mrtvých a 5 zraněných.
9.  Probíhá vyjednávání se zbytkem příslušníků ukrajinské armády, kteří se nacházejí v podzemních krytech doněckého letiště.
10. Ukrajinská armáda ostřelovala raketomety obec Gorlovka.
11. Dělostřelecké ostřelování pozic ATO v okolí Světlodarsku.
12. Dělostřelecké ostřelování a následný útok novoruskou armádu na pozice ATO u Mayorsku.
13. Průzkumné operace partizánských skupin novoruské armády u Debaltseva.
14. Jednotky novoruské armády byly napadeny u obce Nikišino.
15. Obec Kumshatskoe byla raketometně ostřelována ukrajinskou armádou.
16. Soustředění ukrajinské techniky (až 25 tanků T-64 a 50 obrněných vozidel BMP) a pěchoty (až 3000 osob).
17. Skupině ukrajinských vojáků se podařilo uniknout z obklíčení u Dyakova a střetli se s novoruskými jednotkami u obce Krasný Luh.

Interaktivní komentovaná:
http://www.youtube.com/watch?v=_-dkoXvFY2s

K mapám jen tolik, že naprosto nechápu, jak se mohly obklíčené zbytky držené několik měsíců u Djakova, hluboko v  týlu opolčenců probít od Djakova. To mi hlava prostě nebere.

No něco přeci dodám. Elektronická rozvědka opolčenců tzv. Kyberberkut zveřejnila další dokumenty, které se údajně podařilo hacknout kyjevské vládě a armádě. /Můj osobní dojem je, že jestli ty dokumenty jsou pravé, jde nikoli nějakou rozvědku opolčenců, kteří jsou rádi, že jsou rádi, ale o činnost KGB (FSB – pozn.redak.) nebo GRU, ale to je celkem jedno/.

Zkrátka opolčenci zveřejnili tohle:

 

  

 

Zkrátka, jedná se o kyjevský armádní dokument jejich speciální vyšetřovací komise, který říká, že mají k disposici fragmenty ze sestřelu letadla MH17. Které odpovídají šrapnelovým tělískům po  výbuchu hlavice BUKu nebo modifikace BUK M…

Zajímavá věc – Kyjev má vlastní vyšetřovací skupinu. Ačkoli ofiko vyšetřují Holandané. Jde o armádní skupinu…

Proč? A proč se nepochlubí výstupy?

Jak mohou mít fragmenty z trosek letadla, kdy území kontrolují opolčenci?

Jak to, že je měli k disposici už začátkem srpna a zapomněli se pochlubit?

Příliš mnoho otazníků a žádné odpovědi. Pokud takhle náhodou není pravdivá zpráva ze včerejší svodky, že opravdu ten ukrajinský protiletadlový oddíl omylem opravdu tu raketu z BUKu odpálil a zasáhl nešťastné Malajce… To by řešilo všechny nelogičnosti.

(Všechny texty bez označení zdroje jsou převzaty z  vk.com/strelkov_info)