Ukrajinská svodka 3.10. 2014

Vlk s přispěním Tomáše K.
4. 10. 2014     Kosa zostra
Ernest se nějak zadrhnul. Zatím na jeho zásilku čekám marně. A  čas hodně pokročil. Takže dnes zatím jen sám. A protože to je neplánované – tak v  menším rozsahu než obyčejně.
Začnu mapami. Ale dnes nikoli ukrajinskou, nýbrž růžovou opolčenskou!! Mám k tomu důvod. Zdá se, že vedle Ernesta a hrocha máme pro dění na Ukrajině nového pravidelného spolupracovníka -Tomáše K. Ozval se mi naprosto nečekaně včera ráno. A poslal mi, kompletně do češtiny převedenou opolčenskou mapu, včetně všech legend a popisků a přislíbil každodenní pokračování. Luxus, který nikde jinde na internetu neseženete. V češtině ne. A  česká legenda událostí maličko doplní Ernestovy bezvadné přehledy. Tady je:


Paráda ne?

Takže ukrajinská:

Komentovaná interaktivní zde.

Tak to bychom měli rutinu. Co dál? Začnu opět reminiscencí na včerejší svodku – míním tu zmínku o tom, že Kyjev chce do kosmu, ačkoli má daleko přízemnější problémy. Pokládal jsem otázku, kdo mu asi tak pomůže tu družici dostat do vesmíru. Ozval se mi v té věci nick hans a  poslal tohle:

“Ke kyjevskému dobývání vesmíru by bylo záhodno upřesnit, že komunikační vybavení (transpondéry) družice dodá a pozemní řídící centrum postaví kanadská firma MacDonald, Dettwiler and associates, družici sestaví (tj. namontuje kanadské součástky na svou univerzální platformu) ISS Rešetněva od Krasnojarska a vypuštěna bude z Bajkonuru raketou Zenit, stavěnou v Dněpropetrovsku (ovšem poháněnou s ruskými motory). Takže ukrajinské jsou jen už z větší části utracené finance a již vyrobený trup nosné rakety.

Díky za informace.

Nešokuje vás, že tu ukrajinskou spojovací družici má vynést raketa moskevského Belzebuba?! Jak tohle asi tak přijme Pravý sektor Tymčuk, jestli se to uskuteční? Normálně by je mělo klepnout … Pak by skutečně ta kosmická šarád a byla velkým úspěchem.

Nick hans ovšem nebyl jediný, kdo se mi dneska ozval. Se zajímavým materiálem. Takových bylo asi šest dalších. Z toho, co mi bylo nabídnuto, jsme sáhl po zásilce od trpaslíka. Tedy nicku trpaslík obecný.

Je to nádherný příklad toho jak funguje propagandistická válka na internetu.

Týká se té šílené záležitosti z 1. října a  raketového útoku na zastávku autobusu a  doněcké školy. O kterém „expert“ Just prohlásil, že za něj mohou separatisté. Prostě, že jde o zhovadilce, kteří prostě zabíjejí klidně svoje příbuzné a děti, jen aby očernili Kyjev. Chápejte – jestliže by stříleli opravdu povstalecké raketomety, tak s posádkami opolčenců – nikoli zločinné ruské armády. Ta prý se už u podstatné části stáhla. Byť ne celá. Tvrdí NATO.

Na tu Justovinu jsem v komentáři namítnul, že ze sklonu zapíchlé a  nevybuchlé rakety , lze zjistit směr, odkud byla vypálena. Na co přijde důchodce vlk, logicky přijdou i mladší a daleko bystřejší. Stalo se. A hned je na internetu živo. Majdanci se snaží dokázat, že to přeci jen byli opolčenci. Např. zde
Кто и откуда расстрелял автобус в Донецке. Kdo rozstřílel autobus v Doněcku Udělal jsem si samostatný rozbor.
Foto nevybuchlé rakety v místě tragedie.

Takže totéž místo před tragedií na panorámě Googlu. Stejný dům v červeném kroužku nám umožňuje určit polohu i dostatečném rozlišení.

Jakkoli se zdá, že by mohlo jít o jiné místo, ten dům i okolí silnice ukazují, že jde o jedno a to samé místo.Jen goolovský snímek je sejmut z  levé části víceproudé vozovky.
[Совпадает, совпадает. Если кому там надо]

Jak vidíte, na googlovské panoramě je kompas.
Přenesl jsem ten kompas i na fotku s tragedií.

Máme za sebou polovinu – práci s  fotografiemi.( Collapse ) Kolaps!

Teď vezmu mapu a  zorientuji ji podle kompasu. Červená ryska byla nutná kvůli zorientování. Vykřičník ukazuje místo dopadu!

Podivné! Máme fotku i mapu, přiloženou k sobě a oboje zorientované stejným směrem. Takže když známe polohu střely, můžeme zakreslit do mapy její trajektorii! A  máme opět podivnost! Ale vyznačme ještě rozptylový sektor, odkud mohla být vypálena . Nikoli jen přímku.


Z jakého směru mohla přilétnout ta raketa teď víme přesně. Určitě jí vypálila proklatá chunta. Vždyť odkud že byla vypálena? Přece z letiště! Z letiště, které už druhý měsíc šturmuje elitní Specnaz Velké Rusi. Žádný jiný příhodný bod junta blízko Doněcka nekontroluje!

Ale co to? Kde na mapě máme letiště?! V  červeném kruhu na posledním snímku!


Musím uznat, že tenhle Majdanský měl jak dost logiky, tak cit pro gradaci sdělení, aby to nebylo úplně zřejmé na první pohled, co jaký musí být závěr podle informací, s kterými pracuje!!! Viz onen fajn trik s otočenými mapami.
Aby měl skvělé finále – Kyjev to být nemohl, protože letiště, odkud se tvrdí, že střílel, je v úplně jiném směru, že z  kterého raketa mohla fyzikálně přilétnout!
Že by měl pravdu nakonec Just a vlk se mu měl omluvit?
Já tu výzvu přijal a  začal pracovat. Vzal opolčenskou mapu a  začal zkoumat, měřit a počítat. A  když mi vyšlo, co mi vyšlo, tak jsem si uvědomil, že mi trpaslík obecný vlastně poslal linky dva. A když jsem otevřel ten druhý, tak mi spadla čelist. Tam jsem našel přesně totéž, co jsem pracně vyráběl já sám! Jak stojí výše, co napadne důchodce ze statutárního městysu, musí napadnout mladší a bystřejší.

No nebudu vás napínat – tady to je :

(zdroj)

Myslím, že obrázek hovoří sám za sebe. Takže text, kterým svou odpověď doplnil antimajdanista překládat nebudu. Udělal totéž co já. Vyšel, z toho, co udělal ten kyjevský. Transponoval na to opolčenskou mapu z  téhož, ale i předchozího dne, protože tady se fronta nehnula. Vzal maximální možný dostřel raketometu Uragan podle technických parametrů a v sektoru střelby, vymezené Majdancem našel totéž co já. Pozice kyjevské 51. samostatné mechanizované a  1. samostatné mechanizované brigády, která den před incidentem byla na opolčenské mapě doplněna, s výslovnou zmínkou ještě o dělostřelecké technice!!!
S tímhle soubojem o  veřejné mínění dokonale ladí informace z předvčerejška (viz).
Tady se dozvíte že Jaceňuk osobně zavítal v Kyjevě mezi študáky a  vyjevil jim následující :
Domnívá se, že je potřeba okamžitě přizpůsobit vyučovací plány předškolních, školních, středních a  vysokých škol, tak aby reflektovaly problémy informační války!
Podle něj jsou informace silnější zbraní než tanky!
Řekl to během návštěvy mezi studenty na Kyjevské univerzitě…

Ten Majdanec byl fakt dobrý. To se musí nechat. Být Jaceňukem, udělám z něj ministra školství. Chce-li opravdu měnit učební plány naznačeným směrem! Pomyšlení, že by někdo takový začal vzdělávat mého vnuka Hříbka alias Rampepurdu je něco, jako představa, že do Vlčštejna zavítá zítra Frankenstein a Drákula. Na „přátelskou “ návštěvu.
No a  ambice co s ukrajinským školstvím má přirozeně také Porošenko. Alespoň podle zdroje. Měl vyhlásit, že druhým vyučovacím jazykem na ukrajinských školách bude angličtina… Přirozeně po ukrajinštině. Tak to muselo opolčence uklidnit a povzbudit k návratu do náruče Kyjeva!
Uzavřu stejně jako včera. Dalším kouskem z produkce Die Anstalt!
Bohužel jen pro němčináře. Bez českých titulků. Tedy jde je pustit z  servisu YouTube, zkusil jsem to, ale je to dost mimo.Prostě automatický překlad!
Dneska to není o Ukrajině. Tedy nikoli primárně. Die Anstalt v  Německu zjevně pije mnohým krev. A dožadují se, aby pořad byl rozehnán. Viz ten borec, co hovoří hned po titulcích. Které říkají, že i v Německu by mnozí rádi srandu vocaď pocaď. Takříkajíc – srandu s náhubkem! Takže pořad je věnován žalobě, která snad byla na pořad podána…
Prostě sranda OHNE sranda! Ale ti kabaretisté jsou fakt špičkoví! Kdo vládnete jazykem, nenechte si ujít zde.

Pokud se Ernest dodatečně ozve nebo bude něco nového, doplním.