Ve svastice praporu “Azov” uviděl Avakov emblém Nobela



1. 10. 2014     zdroj
Ministr vnitra Ukrajiny Arsen Avakov je přesvědčen, že symbolika praporu “Azov” – to je pouze emblém Nobela a ne fašistický znak. “Mýlíte se. Tento emblém – to je i emblém Nobela. U mnoha evropských měst je možné vidět tento znak na jejich erbech. Ano, většina hochů v praporu “Azov” má své vlastní vnímání světa. Ale kdo vám řekl, že vy je můžete soudit?

Nezapomeňte, co prapor “Azov” udělal pro zemi a každý, kdo mně řekne, že tito hoši hlásají nacistické názory, nosí svastiku a tak dále – otevřeně lže a zabývá se hloupostmi,” oznamují “Vesti.ru” s odkazem na rozhovor Avakova s časopisem “Fokus”. 

Již dříve oznámila německá televizní stanice ZDF, že ozbrojenci “Azova” používají nacistické symboly v nášivkách na uniformě, kreslí symboly SS na helmy, mávají vlajkami s runovým symbolem “Wolfsangel” (“Vlčí hák”).

Norští televizní novináři také natočili na Ukrajině materiál, který zvěčnil ozbrojence Národní gardy v uniformě s nacistickou symbolikou.

“Emblém Nobela”, o kterém hovoří Avakov v rozhovoru, když s ním srovnává symboly na přilbách a na rukávech ozbrojenců “Azova”, je písmeno N uzavřené do oválu.

Pro Novou republiku přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová