Pokuta České televizi za přepisování dějin

9. 11. 2014, zdroj: novorosinform

My už tu “naši” ČT známe moc dobře, ale teď už si o ní cvrlikají i vrabci na rozstřílených střechách Doněcké a Luhanské lidové republiky. O hrozící pokutě za přepisování dějin píše Informační agentura Novorossia:

České televizi hrozí pokuta za odvysílání zprávy, že druhou světovou válku začal Sovětský svaz, informuje radiostanice Praha.

Jak bylo oznámeno, 18. září v dopoledních hodinách televizní kanál uvedl: “Polsko si pamatuje 75. výročí sovětské invaze. Události ze 17. září 1939 otevřely druhou světovou válku v Evropě.”
Ve skutečnosti začátkem války byl německý útok na Polskou republiku 1. září 1939.
Rada pro vysílání se tímto bude zabývat, zaznělo na radiostanici Praha, s tím, že televize dostane pravděpodobně finanční pokutu.

Komentář NR:
Televizní partička dělá tuto ostudu za naše peníze a s úsměvem zaplatí případnou pokutu – jak jinak, než z našich peněz. Kontrolní rada je fraška. Dělají si co chtějí, my bezmocně přihlížíme. Jejich činnost má zásadní dopad na veřejné mínění. Nedělají chyby, ani 18. září v dopoledních hodinách to nebyla chyba. Přepsali dějiny, plán plní na 100%. Čí to ale je plán?