Porošenko navrhl hledat manažery pro posty ministrů mezi občany USA, Gruzie, Německa, Polska a Litvy


30. 11. 2014     zdroj
Prezident Ukrajiny Petr Porošenko se chystá předložit parlamentu zákon, který bude umožňovat práci cizích státních příslušníků v kabinetu ministrů Ukrajiny. Informovala o tom 27.listopadu “Ukrajinská pravda”. Vydání informuje, že “Blok Petra Porošenko” (BPP) se již obrátil na významnou personální společnost, aby zajistila zahraniční manažery na posty ministrů. “Kandidatury nemají nic společného s naší stranou. Na úřadech ministrů Ukrajiny by mohli pracovat občané Ameriky, Gruzie, Německa, Polska a Litvy. 

Znalost anglického jazyka a test na detektoru lži jsou povinné,” řekl jeden z poslanců BPP. Uvedl, že se ještě čeká souhlas některých kandidátů v prezidentském bloku. Další zdroj v politickém uskupení Porošenka uvádí, že někteří vrcholoví manažeři jsou ochotni přijmout ukrajinské občanství.

V materiálu se také uvádí, že hledání ministrů osobně koordinoval šéf prezidentské administrativy Ukrajiny Boris Ložkin a zástupce vedoucího prezidentské administrativy Dmitrij Šimkiv – bývalý šéf Microsoftu na Ukrajině – připravuje návrh na vytvoření fondu, jehož dárci budou práci těchto ministrů platit.

Přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová