Proč se o kauzu letadlo MH17 média opět zajímají. Válka v Donbasu pokračuje na všech úrovních.

Václav Danda

14. 11. 2014 Protiproud
Přináší další informace ukazující na to, že za sestřelením malajského boeingu nad Doněckem stojí kyjevská vláda a vysvětluje.


Po týdnech usilovného mlčení kolem vyšetřování červencového sestřelení malajsijského boeingu nad Doněckem, se česká média náhle opět probrala. Například komentátor MF Dnes T. Marjanovič tvrdí, že zločin mají na svědomí promoskevští separatisté, jimž ruská armáda tehdy svěřila systémy BUK. Je to prý takřka už stoprocentně jisté. Kde hledat důvody tohoto náhlého procitnutí? Odpověď není příliš složitá.

Holandská „zrada“

Holandsko, které vyšetřování sestřeleného malajského boeingu nad Doněckem vede, totiž v minulých dnech oznámilo, že se bude zabývat ruskou verzí, podle které letadlo sestřelila ukrajinská stíhačka z letky 299 startující z letiště Kubalkino. Holanďané rovněž oznámili, že chtějí převést veškeré trosky do Holandska k dalšímu zkoumání. Právě tato „holandská zrada“ spolu s dalšími informacemi z ruské strany vyprovokovala naše propagandistické borce k rychlé reakci.

Navíc nedlouho před tím se objevily zprávy, že ukrajinský pilot, který údajně palubním kulometem na boeing zaútočil, se doznal. Prý jen plnil rozkaz, který dostal od nadřízených. O osudu muže, jenž poskytl tuto informaci některým médiím, není nic známo.

Jak vše proběhlo?

Připomeňme, že ruská vláda krátce po tragédii právě tuto verzi potvrdila na tiskové konferenci generála Kartopolova.

Z tiskovky vyplývá, že ruská strana čekala na odpovědi, které zaslala ukrajinské straně, zejména ohledně činnosti SU-25 a naváděcích radiolokátorů PLO. Dodnes je nedostala. Po falešných obviněních různých stran navzájem, nakonec vyšla předběžná zpráva holandské vyšetřovací komise, z které vyplývá pouze informace, že letadlo bylo patrně sestřeleno.

Čtěte ZDE: Obrat v oficiálním vyšetřování tragédie letu MH17. Vyšetřovatelé: Boeing mohla sestřelit kyjevská stíhačka. Holanďané žádají Moskvu o pomoc. Naše média mlčí

Z neoficiální ruské zprávy vyplývá, že za sestřelením stála stíhačka, kterou vyslal Kyjev. Závěry této zprávy graficky znázorňuje toto video.

Zdroj.
Daily Mail: Západ má důkazy k dispozici

Kromě ruské armády se nechal slyšet také bývalý šéf ruské tajné služby, který nařkl Západ ze záměrného zakrývání faktů o tomto zločinu. Generál Nikolaj Puškarev sdělil listu Daily Mail, že o sestřelení letu MH/17 ukrajinskou stíhačkou existuje dostatečné množství důkazů, které má kromě Ruska k dispozici i Západ. Tají je čistě pro to, že potřebuje co nejdále udržet legendu o podílu domobrany na této akci – aby mohl dále obviňovat Rusko a používat celou tragédii pro zvyšování mezinárodního napětí.

Západní tajné služby jsou podle tohoto penzionovaného šéfa GRU dobře obeznámeny z celým průběhem akce, stejně jako politické a akademické elity Západu. “Západní inteligence a Američané jsou si velmi dobře vědomi všech podrobností sestřelení letu MH17,” řekl generál Puškarev. Podle něho dochází v této věci k obrovské manipulaci s informacemi.

Očití svědci podle něho viděli ihned po výbuchu letadla ukrajinský letoun, který pak zmizel v oblacích. Pozorování potvrdilo již více než 20 svědků z místa tragédie. Svědectví budou v nejbližší době předána mezinárodnímu týmu vyšetřovatelů.

„Tato provokace byla zorganizována proto, aby umožnila svalit vinu na Rusko a umožnila vyslání vojsk NATO na Ukrajinu. Naštěstí ruská vláda této provokaci nepodlehla“. Podle generála šlo o záminku, která měla vyvolat „přímý vojenský konflikt mezi Ruskem a Ukrajinou“.


Nejurputnější boje probíhají stále v okolí doněckého letiště

Boje v Doněcku pokračují

Že Spojené státy tento šílený plán zdaleka neopustily, o tom svědčí i poslední vyjádření některých amerických politiků po Obamově porážce ve volbách do Kongresu. Hlavní válečnický jestřáb, republikánský senátor John McCain, se již nechal slyšet, že je třeba změnit měkký postoj prezidenta Obamy k Rusku a k situaci na východní Ukrajině. Podle něho je třeba dodat na Ukrajinu pro Porošenkův režim další zbraně, zřejmě aby mohl efektivněji zabíjet civilisty v Donbasu.

Poslední vývoj, kdy vojska Kyjeva útočí na Doněck na široké frontě, jeho „přání“ naplňují. O tomto víkendu byla metropole podrobena nejtvrdšímu dělostřeleckému ostřelování za několik uplynulých měsíců. To pokračuje až do dnešního dne.

Bombardování a raketové útoky na sídliště a školy trvající nepřetržitě i více než deset hodin si vyžádaly mnoho obětí na civilním obyvatelstvu. Do středu města dopadají dělostřelecké granáty, které vraždí a mrzačí dokonce žáky základních škol hrající si na školních hřištích, tak jak se to stalo 5. listopadu, kdy si útok vyžádal dva dětské životy a mnoho zraněných.

Výpovědi školáků zraněných při útoku Kyjeva na školu v Doněcku

Válka prostě pokračuje na všech úrovních. Pro Západ nejdůležitější je její propagandistická rovina. Náhlé probuzení českých médií kolem „špatně se vyvíjející fronty MH/17“, je proto více než logické.