Proč se Putin nezúčastnil pracovní snídaně G20? Potřeboval se prospat.

17. 11. 2014    zdroj
Prezident Ruska Vladimír Putin vysvětlil svou nepřítomnost na pracovní snídani summitu “Velké dvacítky” (G20) v Austrálii a požádal, aby se na toto téma “nespekulovalo”, informuje “Interfax”. “Nešel jsem na společnou snídani, ale zůstal tam náš ministr financí. Do Vladivostoku letíme odsud devět hodin a dalších devět do Moskvy. Ještě je třeba se dostat domů a v pondělí jít do práce. A je třeba si alespoň 4-5 hodin pospat,” řekl Putin na závěrečné tiskové konferenci v Brisbane s tím, že se stihl rozloučit se s některými kolegy.

Prezident zdůraznil, že summit v Brisbane proběhl konstruktivně a efektivně. “Hostitelé summitu vytvořili příznivé prostředí pro práci “dvacítky”, přátelskou a věcnou atmosféru”, cituje agentura RIA Novosti Putina.

Australský ministerský předseda Tony Abbott zanechal o sobě podle něj “velmi dobrý” dojem: “Je to velmi schopný člověk, konkrétní, profesionálně řídil diskuse, disciplinovaný, všechny udržel v naplánovaném harmonogramu.” Putin poznamenal, že “Abbott dal každému šanci promluvit, když ne na jednom zasedání,tak na dalším.”

přeložila V. Grulichová