Pryč s Porošenkem, skandoval dav v Kyjevě při návštěvě amerického viceprezidenta Bidena (video)

23. 11. 2014  zdroj

Následující video opět dokazuje, jak Goebelsovi učedníci ze Zpravodajství ČT (ale i na NOVĚ Američana a sionisty Lodera) překrucují skutečnost a manipulují českými diváky. Zatímco mainstreamová média referují o oslavách výročí Majdanu na Ukrajině a snaží se nám namluvit, že nové vedení ukrajinského státu je u ‘svého’ lidu v oblibě, skutečnost je jiná.

Předevčírem byl na Ukrajině státní svátek – Den důstojnosti a svobody. Jedním z bodu programu byla vzpomínka na padlé v den prvního výročí začátku nepokojů na kyjevském Majdanu, pokládání věnců a květin k pomníku obětí potyček s policií. Prezident Petro Porošenko zjevně nečekal, že tam zažije „menší Majdan“.

Ukrajinský prezident se rozhodl zahrát na demokrata a popovídat si s lidmi v přítomnosti z Washingtonu – amerického viceprezidenta Joea Bidena. Hollywoodský scénář však nevyšel. Dav ho přivítal nepřívětivě a nepřátelsky.

Mnozí lidé křičeli: „Pryč s Porošenkem!“ a „Hanba!“ Americký host sice nerozuměl ukrajinsky, ale určitě viděl, jakou náladu mají lidé a zcela jistě mohl chápat, co vykřikují. Petro Porošenko se neúspěšně pokoušel vysvětlit davu situaci a svůj postoj.

Zatímco prezident diskutoval s občany, premiér Arsenij Jaceňuk se o to ani nepokousil. Když spatřil, co se děje a k čemu to možná spěje, raději se stáhl a schoval se do bezpečí.