To nám bude rozkazovat pološílený McCain?

Lubomír Man
19. 11. 2014
Předseda zahraničního výboru amerického senátu J. McCain, ten, který na kyjevské náměstí Majdan přivezl pět miliard dolarů jako rozpohybadlo pro ukrajinský protivládní puč a dal tak světu na odiv, jak si dnešní Washington představuje praktické provádění své zahraniční politiky, si dnes se svou obvyklou brutalitou dovolil promluvit i do našich věcí. Je prý VELMI znepokojen postojem prezidenta Zemana vůči Rusku a Putinovi. 

Čemuž se samozřejmě nedá rozumět jinak, než že náš prezident coby prezident svrchovaného státu, si už podle McCaina nemůže sám určovat svůj postoj nejen k Rusku a Putinovi, ale vůbec k jakémukoliv zahraničnímu problému, nýbrž musí tento postoj do posledního písmenečka opisovat od takového pološíleného kovboje (pohlédněte na jeho tvář a pochopíte mnohé), jakým je právě McCain.
Je to poprvé, kdy si americký představitel dovolil promluvit do našich věcí stejným způsobem a stejnou dikcí, jakými k vládě někdejšího Protektorátu Čechy a Morava promlouval zastupující říšský protektor Reinhard Heydrich. To za prvé. A za druhé je nám už teď jasnější, která to síla, které to peníze a dokonce i které to cizím jazykem hovořící osoby připravovaly a rozjížděly štvanici proti našemu prezidentovi, odehrávající se v minulých dnech na našem největším náměstí?

McCain

Jaképak pikle to kuje dobračisko z USA s pučisty z Ukrajiny?