Ukrajinští bloggeři dostali oficiální nabídku k práci v Ukrajinské bezpečnostní službě

17. 11. 2014     zdroj
Bloggeři na Ukrajině dostali oficiálně nabídku k práci v SBU (Služba bezpečnosti Ukrajiny). Řekl to ve vysílání ukrajinského televizního kanálu “Inter” šéf Služby bezpečnosti Ukrajiny Valentyn Nalyvajčenko
.
Konkrétně uvedl, že tři bloggeři již dostali nabídku, aby zaujali vedoucí pozice v bezpečnostních službách.

“Jsme připraveni přijmout mladé lidi, kteří nepodlehnou korupci. Jsou takoví lidé. Jsou to Jaroslav Antoňak, Denis Kazanský, Sergej Ivanov, myslím, že je čas, aby začali pracovat ve službě na vedoucích pozicích, aby čištění slova přešlo do praxe” řekl Nalyvajčenko.

Hlava SBU také zdůraznil, že čeká jejich žádosti o přijetí do pracovního poměru už od pondělí. A řekl, že SBU zahájila několik trestních řízení na základě informací z činnosti těchto bloggerů.

“Čekám je od pondělí 17. listopadu. Tito lidé se projevili, mají své organizace, udělali víc než kdokoli jiný na těchto pozicích. Nic nám nebránilo a nebrání otevírat trestní věci na základě signálů od těchto aktivistů. Je zahájeno řízení proti Efremevovi, proti Levčenkovi, Kolisničenkovi a dalším. Všechny tyto věci jsou otevřené a jsou předmětem šetření,” řekl Nalyvajčenko.

přeložila V. Grulichová