USA se snaží svrhnout našeho prezidenta

19. 11. 2014, zdroj: ukraina.ru

Kdo sleduje “protizemanovské hemžení” z vícero zdrojů, pak si už o něm obrázek udělal a následující řádky ho nepřekvapí. Jsou však zajímavé tím, že jsou přeloženy z azbuky z webu Ukrainy.ru. 

Občané České republiky: USA se snaží svrhnout našeho prezidenta
Svědci zaznamenali podobnost protestů v České republice s kyjevským Majdanem.
Podobně, jako v Kyjevě, se akce konala s plnou podporou centrální televize. Organizátoři akce mluvili anglicky a pravděpodobně měli vztah s americkým velvyslanectvím, říkají svědci, kteří komunikovali s vůdci demonstrantů.
“Zeptal jsem se jich, pro kterou nevládní organizaci pracují. Nikdo mi neodpověděl. Zeptal jsem se anglicky mluvící, zda pracuje na americkém velvyslanectví v Praze. Opakoval jsem otázku a chtěl ženu vyfotit mobilem. Ale pak jsem byl osloven dvěma muži, kteří začali na mě tlačit a odtlačili mě na chodník – řekli, že jsem “provokatér” a “zatracený komunista” – řekl jeden z obyvatelů Prahy, který navštívil demonstraci.

Sportovně vypadajícím mladíkům se podařilo vytlačit občana několik metrů. Viděl kolem sebe “fanatické pravdoláskaře” a “KarelJugendy”, mnoho ukrajinských vlajek, tibetské vlajky, plakáty Pussy Riot, hodně “nenávistných nápisů na téma Ruska a Zemana”, jakož i černo-červené banderovské vlajky.
“Nabyl jsem dojmu, že Američané svrhávají našeho prezidenta. Mimochodem, to je plně jejich styl. Je třeba poznamenat, že se jedná o stejný scénář jako v Kyjevě:  svrhnout demokraticky zvoleného prezidenta na jeho místo dát nějakého poslušného sudetského Němce a lidi rozeštvat proti sobě” – říká český občan.
Připomněl důsledky takové revoluce pro celou zem a varoval, aby se zabránilo krveprolití podle ukrajinské modelu.
“Když naše muže budou posílat zemřít na Ukrajinu, prosím, ať první jdou ti, kteří se dnes oháněli červenými kartami na Národní třídě. To nebyly jízdenky Open Card. To byly letenky na Ukrajinu. A tam se dnešní akce skončí v krvi. Válkou. Nakonec, byl to Porošenko, kdo dnes řekl, že je připraven k “totální válce” s Ruskem. Děkuji hloupým studentům, se kterými manipulují.”

Ukrajina