V Nikišinu těžké boje: zničeny 2 ukrajinské tanky, objevily se ženy-sniperky

10.11.2014 – 12:26 MSK  zdroj
Válečný dopisovatel Oleg z okraje Debaljcevského kotle z Nikišina (DLR) hlásí pokračující těžké boje, ničení ukrajinských tanků a příjezdu žen-odstřelovaček.

Již 3 dny se tu odehrávají vážného boje. Předevčírem 3 ukrajinské tanky ničily Nikišino, „pracovaly“ bez problémů, ničily obytné domy.

Tanky se ztrestat nepodařilo.

Předevčírem byla iniciativa na straně ukrů. Byli aktivnější a dělali všechno, co bylo možné.

Dva dny jsem byl s chlapci na bezpečném místě pod těžkou palbu.

Včera jsem se probudil tím, že oknem a pokojem proletěl ukrajinský granát a prorazila díru ve zdi mého pokoje. Děkuji ukrům za vyvětrání!

Včera jsme se přestěhoval o kus dál abych se v noci vyspal. Po intenzivních bojích, které se točily kolem, nastalé ticho děsí.

Když přijdou chlapci na návštěvu cestou dále na svá postavení, docela koukají jak oddíl ‘Slavik’ může žít pod takovou palbou.

Ukrpové velmi dobře vědí, kde žijí domobranci, ale nemohou je nijak vybít, tak je kropí raketomety, ale to domobrance nevzrušuje.

Včera na Nikišinu „pracovaly“ dva ukrajinské tanky … oba byly zničeny dělostřelectvem. První (to jsem slyšel osobně) byl zničen přímým zásahem.

Obecně lze říci, že dnes dokonale zapracovalo umění domobrany. Intenzivně, hodně a přesně! Nicméně, ne bez ztrát. Za ty tři dny jsou v řadách domobrany, bohužel, zranění a zabití.

Nyní musíme být více opatrní. Řekli nám, že ukropové přivezli ženy-odstřelovačky s dobrým vybavením.

překlad vd