19 minut pravdy o Ukrajině na ČT

Radim Valenčík 
12. 12. 2014  blog autora
Včera v Událostech, komentářích na ČT 24 mohl našinec (od 18 do 37 minuty pořadu) na vlastní oči a uši vidět a slyšet 19 minut (téměř) pravdy o dění souvisejícím s ukrajinskou krizí. Kdo nesledoval on-line, měl by se podívat na:

(Určitě se podívejte a upozorněte všechny své známé – prostě k tomu, aby byl dnes člověk “in”, musí to vidět.)

Hlavní vystupující: Jaroslav Bašta, Cyril Svoboda a posléze i Lenka Zlámalová. Od prvních dvou se realistické hodnocení dalo očekávat. A bylo to úplně něco jiného, než čím nás naše masmasáže (ve která se změnila masmédia) běžně krmí.

Pod jejich vlivem se i L. Zlámalová “dopustila” výroků, v nichž se zrcadlí realita. Jako “ochutnávku” uvedu jednu z pasáží (týkající se dopadu sankcí na Rusko):

“Co to udělá s Rusy, to by mě také zajímalo… Od té doby, co Putin nastoupil, vzrostly průměrné příjmy obyvatel osminásobně! To nezažila žádná jiná země… My nevíme, jak lidé budou reagovat, zda ruský mužik snese všechno…  

(V tuto chvíli vstupuje moderátor s otázkou, zda se právě nynější zhoršování ekonomické situace nemůže obrátit proti Putinovi, L. Zlámalová pokračuje ve své úvaze.)…  

Fakt neznám odpověď. Kolem Putina je silná silová struktura. Nedokážu si představit, jak by se projevil hněv vycházející z poklesu životní úrovně proti Putinovi. Ale nemyslím, že by ruský mužik vydržel vše. Obyvatelé Ruska prožili bezprecedentní vzestup životní úrovně a to nejen “věrchuška” v Moskvě, ale široké vrstvy. Lidé si tam žijí velmi dobře… Putina chtějí Američané tlačit nízkými cenami ropy. Chtějí ho tím odstavit.”

(Nutno vidět a slyšet včetně nuancí, které jsem v přepisu nezachytil.)

K tomu malý komentář: Pomiňme to, že “stratégové” tohoto ekonomického tažení proti “mužikovi”, kteří ho tímto chtějí postavit proti Putinovi, považují ruského “mužika” za úplného primitiva. (Ale oni ruského občana tak opravdu chápou a tak se o něm vyjadřují, to je z výrazů, které použila i L. Zlámalová, zcela zřejmé.) Jenže právě to Rusové vědí. Vědí, že jim chtějí vnutit nějakého nového Jelcin a chovat se k nim, jako kdyby se jednalo o nějaké “halbmensch”. A vědí, že se zašlo hodně daleko, že mnohem větší problém mají Spojené státy, které to celé spustily právě z důvody překrytí vlastních problémů, a že je to zápas na život a na smrt, kde nějaký pokles životní úrovně je jen detail, ve srovnání s hrozící globální válečnou katastrofou, včetně možného jaderného konce. Spoléhat na to, že ruský občan nechápe logiku současného dění, je hodně naivní. A nebezpečné. Ale to už tuší asi i L. Zlámalová a podobní manipulátoři.

Jak došlo to, k čemu včera na ČT 24 došlo? Patrně to nebude jen přímý důsledek úspěšně demonstrace požadující vysílání pravdy v ČT (i když i to mohlo sehrát roli), viz:

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Vysilejte-pravdu-Protest-pred-CT-doprovazel-drobny-incident-ktery-ohlidala-policie-349043

Je mnohem víc pravděpodobné, že si i lidé typu L. Zlámalové uvědomují, kam současní mocní ženou tento svět. Uvědomují si, že velmi brzo přijdou drsné ekonomické dopady i na nás a že zatímco Rusku jsou tyto dopady vnucovány, v našem případě to bude důsledek politiky naší euroreprezentace, která naprosto selhává. A možná jí i dochází, že není vyloučeno ani to, že bude snaha i ze strany současných europapalášů překrýt jejich fatální selhání tím, že poženou vlastní občany na jatka, viz:

http://radimvalencik.pise.cz/1888-znicujici-globalni-valka-neni-neodvratna-1.html

http://radimvalencik.pise.cz/1889-znicujici-globalni-valka-neni-neodvratna-2.html

Nebezpečí je velké, ale zatím se mu dá ještě zabránit.

Je však nutné si uvědomit, kam až jsou schopni zajít ti, kteří současnou vrcholovou euroreprezentaci zvolili:

– Největšího eurozloděje, který systematicky z pozice zneužití své funkce předsedy vlády malého státečku “odkláněl” stamiliardy euro z veřejných rozpočtů různých zemí do daňových rájů a za to získal post eurokancléře (předsedy Evropské komise).

– Největšího eurozločince, se kterým by v Haagu měli snadnou práci, pokud by se měřilo rovným metrem; zločince který propachtoval svou zem k masovému mučení importovaného “lidské materiálu”, aby otevřel cestu k použití gestapáckých metod proti případnému odporu ze strany těch, na které bude politika současných europalášů dopadat, za což si vysloužil post europrezidenta (předsedy Evropské rady).


Zdroj: http://radimvalencik.pise.cz/1892-19-minut-pravdy-o-ukrajine-na-ct.html