36 lží, které si namlouváme, abychom se vyhli konfrontaci s realitou

29. 12. 2014  Natural News  (překlad Svobodné noviny bez cenzury)

Všimli jste si neuvěřitelného odtržení masy od reality? Vypadá to, že nepřetržitý provoz moderní společnosti nechce pravdu uznat, nebo se s pravdou vypořádat. Popírání je to, co udržuje tuto společnost držet se směru, který nás vede ke zkáze.

Předkládáme příklad 36 lží, zaznamenaných v SSA, které si lidé namlouvají, aby se s realitou nemuseli konfrontovat. Posuďte, zda jsou na tom Češi stejně jako občané SSA:

1. Všechny léky schválené Úřadem pro kontrolu potravin a léčiv (FDA), jsou bezpečné pro konzumaci v libovolné kombinaci, protože FDA má za úkol chránit veřejnost.

2. Ceny potravin neustále stoupají, protože inflace je přirozeně nutná a je naší nedílnou součástí.

3. Mainstreamová média nám říkají pravdu, když informují o dění u nás i ve světě.

4. Chemické potravinářské přídavné látky jsou testovány z hlediska bezpečnosti předtím, než jsou široce používány jako příměsi v potravinách.

5. Můžeme neustále čerpat ze země podzemní vodu, která nikdy nedojde.

6. Můžeme také navždy čerpat ze země fosilní paliva, která nedojdou.

7. Pokud se stane něco velmi špatného, co se týká vnitrostátní nouze nebo přírodních katastrof, vláda se o mě postará.

8. Nezáleží na tom, odkud pochází mé jídlo, hlavně, že je levné a chutné.

9. Geneticky modifikované organismy (GMO), musí být bezpečné k jídlu, protože mnoho vědců, kteří jsou placení biotechnologickým průmyslem, tvrdí že ano.

10. Státní dluh nevadí, protože vláda může jednoduše vytvořit více peněz, kdykoliv chce.

11. Rtuť ve vakcínách musí být pro děti bezpečná, jinak by CDC a FDA nedovolili její použití ve vakcínách.

12. Organická produkce je plýtváním penězi. Budu kupovat konvenčně produkované výrobky ošetřené pesticidy a herbicidy.

13. Historie, kterou se děti učí ve školách je pravdivá a podle skutečných faktů.

14. Polykání fluoridu je vhodné pro kojence a děti a proto je důležité, aby města přidávala fluorid do veřejného vodního zásobování.

15. Očkování nás ochrání proti chřipce. To je důvod, proč se na příbalovém letáku otevřeně konstatuje, že neexistuje žádný vědecký důkaz na podporu jakéhokoliv závěru, že chřipkové vakcíny působí jako prevence proti chřipce.

16. Vše co se opírá o „vědu“ musí být pravda. Věda není nikdy zkreslená za pomocí zkorumpovaných vědců či firemních agend a vědecké závěry jsou vždy pravdivé.

17. Globální ekosystém zvládne neomezené lidské znečištění bez negativních následků. Všichni můžeme pokračovat s vypouštěním neomezeného množství toxinů do životního prostředí.

18. Radiace z mobilních telefonů je neškodná. Důvod, proč to víme je ten, že si mobilní společnosti najaly vědce, aby to potvrdili.

19. Pokud všichni ostatní něco dělají, musí to být správná věc. Koneckonců, jak by se mohlo tolik lidí mýlit?

20. Nepotřebujeme žádné zásoby potravin, jelikož v případě nouze bude vždy jídlo k dispozici v obchodě s potravinami.

21. Není třeba se obávat Eboly, nebo jiných infekčních onemocnění, protože farmaceutické společnosti mohou vždy okamžitě vytvořit novou vakcínu, která funguje na 100 procent, s nulovými vedlejšími účinky.

22. Místní policejní oddělení musí mít vojenské zbraně, obrněné vozy a neprůstřelné vesty, protože to drogová války vyžaduje.

23. Můj hlas je velice důležitý v parlamentních volbách. Žijeme v demokracii, kde lidé mají moc nad svou vládou.

24. Moje spořící a běžné účty jsou naprosto v bezpečí bez ohledu na to, co se stane, protože je moje banka pojištěná.

25. Syrové a mléčné výrobky jsou nebezpečné, protože to uvedla FDA. Ti hrozní zemědělci, kteří prodávají mléčné výrobky by měli být pod zámkem ve vězení.

26. Můj onkolog mi doporučuje léčbu chemoterapií jen proto, že se stará o mé zdraví, a ne proto, že klinika prodává chemoterapeutické léky s obrovským ziskem.

27. Vláda tajně nesleduje mé hovory a emaily. Proč by to dělali, když jsem nic špatného neudělal?

28. Komerční strava pro psy je velice výživná. Pamlsky vyrobené v Číně jsou také důvěryhodné a bez nečistot, jako je olovo.

29. Jediný způsob k prevenci infekčních nemocí jsou vakcíny. Vitamín D a zdravý imunitní systém s tím nemají nic společného.

30. Poté, co jsem doplatil hypotéku, jsem absolutním vlastníkem mého domu. (Zamyslete se znovu: Zkuste přestat platit majetkovou daň a velmi rychle zjistíte kdo je skutečným vlastníkem vašeho domova.)

31. Google nedělá nic špatného a skutečnost, že vyvíjí humanoidní válečné roboty, autonomní bezpilotní letouny a super-lidské kvantové výpočetní mozkové čipy není žáden problém.

32. Rakovina je zcela způsobena smůlou, nebo kouřením a její vznik nemá nic společného s jídlem, nebo s chemickými látkami v mém prostředí.

33. Uvolnění radiace z Fukušimy nebylo nic hrozného. Jistě, sice to bylo mnohokrát větší, než černobylská katastrofa, ale úřady říkají, že se nemáme čeho bát. Zde na portálu svobodnenoviny.eu se tímto tématem snažíme co nejvíce zabývat.

34. Autismus nezpůsobují vakcíny, jelikož CDC vědci, který přiznal masivní spiknutí vědeckého podvodu k pohřbení důkazů spojujících vakcíny s autismem bychom neměli věřit.

35. Všechny potraviny certifikované jako „organické“, jsou automaticky bez toxických těžkých kovů a nečistot.

36. Lidská civilizace je jediná inteligentní civilizace v celé galaxii. Cokoliv jiného by bylo jednoduše příliš děsivé.