Jaceňuk usiluje o zrušení kontaktů s Ruskem, Porošenkovo uskupení návrhy ze strachu podporuje

10. 12. 2014      zdroj
Návrh zákona na zrušení statusu o neutralitě Ukrajiny je populistický a cílem je, aby byly definitivně zrušeny styky s Kremlem. Takový názor panuje v Bloku Petra Porošenka (BPP).


“Tento zákon není jen populistický. ‘Fronta’ dělá vše pro to, aby zkomplikovala vyjednávání s Ruskem. Je jasné, že zřeknutí se statusu neutrality nic nemění v souvislosti se vstupem do NATO, kde nás nikdo nečeká, ale pro Kreml je i formální možnost bolestná. A pokud se nám podaří se s nimi na něčem novém dohodnout, návrh zákona o statusu o neutralitě už tento parlament nepřijme,” píší noviny “Vesti ” s odkazem na jednoho z poslanců BPP.

Aby ale nezískali status “zrádce” a nebyli pomalováni zelenou barvou a nežuchli do popelnice, budou se muset poslanci proprezidentského bloku podřídit týmu Jaceňuka.

Když zdroj odpovídal na otázku, zda členové BPP zákon odhlasují, řekl: “A co máme dělat? Dnes je jediná možnost, jak nehlasovat proti protiruským zákonům – vůbec nepřipustit, aby se dostaly na pořad jednání. A v případě, že se tam přece jenom dostanou, je nutno to odhlasovat, aby se člověk neproslavil jako zrádce.”

Pro Novou republiku přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová