Opět Psaki: tentokrát vyjádřila nespokojenost s rusko-indickými smlouvami

13. 12. 2014    zdroj a zde doplněno 
12. prosince na briefingu ve Washingtonu vyzvala tisková mluvčí ministerstva zahraničí USA Jen Psaki všechny země, aby “neobchodovaly s Ruskem.” Tisková mluvčí poznamenala, že USA jsou nespokojeny s rozsáhlými kontrakty, uzavřenými mezi ruskými a indickými společnostmi. Podle Psaki “nelze s Ruskem obchodovat jako obvykle.” Psaki považuje Indii za “významného partnera” USA a zdůraznila, že spolupráce Dillí s Moskvou nebude mít vliv na nadcházející návštěvu Baracka Obamy do země. 


USA jsou jako “malé zlé děti”

Vicepremiér Dmitrij Rogozin si myslí, že reakce USA se podobá chování “malých zlých dětí.” Takové srovnání použil, když komentovat prohlášení oficiální tiskové mluvčí USA Jen Psaki, která vyjádřila nespokojenost s obchodními kontrakty mezi Indií a Ruskem během návštěvy prezidenta Vladimíra Putina v Dillí.

“Chovají se jako malé zlé děti: radují se z cizích neúspěchů, závidí úspěchy jiným a všude se snaží dělat podrazy. A po tom všem ještě vyžadují respekt”, napsal Rogozin na své stránce na Facebooku a na konci věty udělal smajlíka.

Pro Novou republiku přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová