Vývržky

taras2  
31. 12. 2014  Tarasova terasa
Denně přečtu na internetu stovku článků. Reportáže, komentáře, názory, vyjádření politiků i celebrit, komentáře uživatelů. Když se takhle nacpu, začíná proces trávení; něco projde, něco mi zůstane v žaludku a nestráveno tlačí. Zachovám se tedy na tomto blogu jako sova.
Nebo venkovská kočka. Se starým dobrým kocourem Helmutem jsme to ostatně měli secvičené. Chrápal ve svém pelechu v rohu, přišlo to na něj, tedy zvedl hlavu a upřeně zíral do dálky. Když jsem nereagoval, začal temně hučet. To už jsem startoval a kocour též, v tom letu jsem před ním otvíral dveře. Většinou jsme to stačili.

Paní poslankyně Černochová je od útlého věku političkou, taková trochu bendovatá, tedy rozumí prakticky všemu. Panu plukovníkovi v.v. Marku Obrtelovi {poradila}, aby se – vzhledem k tomu, že lituje své účasti na zahraničních misích zločinné organizace NATO – vzdal výsluh. Tak se prý zachová jako skutečný chlap. Jak se chová skutečný chlap, to Černochová ví sama nejlíp. Možná by to mohla předvést, mise v Afghánistánu sice už pomalu končí, ale ještě by to stačila. Při své nátuře by například mohla sloužit jako živý odminovávací stroj, nebo by ji mohli posílat do útoků jako předvoj. Samozřejmě že bez neprůstřelné vesty, tu správný chlap nepotřebuje. A pak by se paní Černochová mohla slavnostně vzdát výsluh.

Jiří Xindl Doležal z Reflexu dobře ví, kde je ta správná strana, na které se musí {kejhat}, aby byly love. „Příznivci Miloše K. Zemana ukázali, kdo jsou a co jsou vlastně zač. Jde o lidi, kteří na posměšnou kritiku prezidenta vyhrožují fyzickým násilím akademickým pracovníkům. Král buranů může na své věrné být hrdý!“ Šlo o to, že pracovníkům Hrdličkova muzea někdo posílá výhružné maily a ve stejném duchu telefonuje, za to, že opravili páně prezidentův výrok o řvoucích Neandrtálcích.

Dostal se mi náhodou do ruky list z Xindlova diáře. 9: 30 – dát si jointa; 10:00 – zavolat do Hrdličkova muzea; 11:00 – poslat mail Hrdličkovu muzeu. 12:00 napsat článek o sprostotě Zemanových příznivců; 13:00 – dát si práska; 14:00 pro peníze do pokladny.

Jak tak den příjemně ubíhal, podařilo se Jiřímu X., zahalenému v oblacích dýmu, dát světu takovouto perlu: „…vyhrožoval nějaký příznivec prezidenta. A tím nesmírně výstižně popsal ty, kteří Zemana volili, kteří mu fandí a kteří ho podporují: Jde o primitivy, burany a násilníky, kteří jako jediný argument v polemice uznávají ránu pěstí.

Zeman v naší zemi povýšil sprostotu na oficiální komunikační prostředek.

Ten člověk je ostudou národa – a tak mu samozřejmě fandí a podporují ho ti nejnestoudnější z nás. Násilnická spodina – jako ti, kteří vyhrožují pracovníkům Hrdličkova muzea.“

To, že příznivci Kchárla s čírem jsou násilnická spodina, to už dokázali svými činy. Zdá se však, že jim schází, stejně jako Jiřímu Xindlovi, intimně si zapolemizovat s příznivci Miloše Zemana.