Zpráva z protestu před ČT na Kavčích Horách.

Markéta Všelichová
7. 12. 2014  facebook – osobní stránky autorky
Pár fotek z dnešní demonstrace, na kterou jsem vyrážela s docela velkou obavou, že půjde v první řadě o podporu Ruska a Zemana, ale akce svým obsahem velmi příjemně překvapila. 

Projevy byly skvělý, bez ideových agitací a hlavně k věci. Takové by mělo být i zpravodajství, veřejnoprávní televize nemá hodnotit, nemá nic interpretovat, ať ČT poskytne co nejvíc informací vyváženě ze všech stran a diváci si s tím poradí, každý je schopný uvažovat samostatně, není potřeba napovídat lidem, co si mají myslet. A je úplně jedno, kterým směrem ta neobjektivita je, ono zdaleka ne vždycky jde jen o protiruské manipulace. A paradoxně, i když jsou mainstream novináři často označováni jako prozápadní, příklad by si ČT a další mohli vzít právě ze západních médií, která jsou často mnohem dál, než naše, ať už jde o autentičnost, či ochotu otevírat “nehodící se” témata.

 

A často ani nemusí jít o úmysl a některé informace jsou podány zkresleně, protože novinář vůbec neví, o čem mluví, ale ono je to jedno, výsledek je stejný. Já to vidím hlavně u zpráv z Blízkého východu, ale bude toho spousta jistě i v dalších tématech. Pak vznikají Assadovy stíhačky MI 24, bombardování měst Alappo a Halab, syrská opoziční skupina Islámský stát, IS vůdčí skupina iráckého jara a mnoho dalších perel,o které tím že ČT až tak nesleduji, přicházím :))

Asi jediným stínem na akci bylo neplánované vystoupení pána z Národní demokracie, který jak už bývá u členů téhle strany využil svých pár minut slávy pro prezentaci těch nejjednodušších hesel, nicméně těžko organizátorům, kteří se od něho sami distancovali něco vytýkat, zabránit účasti podobných lidí jde dost těžko, kdo někdy cokoliv organizoval, tak ví.

Za pozitivní vyzdvihnutí naopak stojí ostatní projevy, pro mě úplně nejlepší Václav Dvořák a samozřejmě Foldyna Jaroslav, nebudu asi nikdy podporovatel ČSSD, ale Jarda je pán a doufám, že se potkáme zase na nějakým Kosovu 🙂 🙂 Díky organizátorům a všem co dorazili, byla to hodně dobrá a snad ne poslední akce 🙂

Příště na tom samém místě koncem ledna 2015 a ve větším počtu!