Ekonom: Světoví vůdci Charlie Hebdo zneužijí, aby nás obrali o všechna práva

Martin Armstrong
14. 1. 2015 AC24

Ekonom Martin Armstrong varuje, že světoví vůdci dvojího útoku ve Francii využijí k tlaku na omezení internetového soukromí a na naprosté odstranění šifrované komunikace. Armstrong, který správně předpověděl už krach černého pondělí 1987 stejně jako ruský finanční kolaps 1998, píše, že: „Zneužívají těch posledních událostí přesně tak, jako zneužili 11.9, aby nás obrali o všechna práva.“
„Britský premiér David Cameron chce, pokud v příštích volbách vyhraje, jako součást svého plánu na vylepšení dohledu zablokovat WhatsApp a Snapchat.

Británie povede útok za úplné postavení šifrování mimo zákon, přičemž Británie dosud kráčela ruku v ruce spolu s NSA. Poslední události zneužívají přesně tak, jako zneužili 11.9, aby nás odrali o všechna práva,“ dodává Armstrong.

Tento ekonom rovněž naznačuje, jak mu za scénou donesli, že: „Se snaží toho využít k tlaku na výběr všemožných nových daní, o kterých si stupidně myslí, že je půjde provozovat.“

„Jsou to ale CHCÍPLÉ-MOZKY, a tak nevidí, že to, co činí, ničení všeho,“ uzavírá to Armstrong.

Střelba v Charlie Hebdo a následný útok na židovské potraviny následovaly po údajném ISIS hacknutí Twitterových účtů Pentagonu.

Takže i přes skutečnost, že podle skupiny, která si říká Anonymous, vede stopa hacknutí do Marylandu, domova NSA, tak Bílý dům uvede tento incident jako další důvod tlaku na znovuvzkříšení kontroverzní legislativy, stejně jako k vládním vyhláškám, které na celosvětový web uvalí nové typy kontrol.

I hacknutí Sony, ze kterého byla obviněna Severní Korea, ale daleko spíš bylo prací zevnitř, jak tvrdí experti, už využili, aby namazali skluzy k opatřením kybernetické bezpečnosti, která byla zatím považována za už mrtvá.

I když ti světoví vůdci pochodovali Paříží údajně na obranu svobody, tak jen den poté, co byli teroristé zabiti, tak bylo počáteční reakcí presidenta Fracoise Hollanda vyslání 10 000 vojáků do ulic. Rovněž se otevřela diskuse o zákonech k tužšímu dohledu, o ‚Patriotic Act‘ ve francouzském stylu, a to i přes skutečnost, že opatření přísnějšího dohledu, která jsou už v platnosti, při zastavení tohoto útoku selhala.

Jak píše Trevor Timm z Guardian, Západní vlády se těchto útoků rychle chopily, aby zablokovaly pokusy o reformu NSA, přičemž ministerský předseda Cameron volal po tom, aby stát ve jménu boje proti terorismu dostal více pravomocí k odposlechu internetové komunikace.

Cameron během svého včerejšího projevu prohlásil, že by neměly existovat „žádné komunikační prostředky,“ které „bychom nemohli číst,“ čímž klade základy pro to, aby se do veškerého software zabudovala zadní dvířka, která by umožnila nepřetržité vládní monitorování.
Přeložil Miroslav Pavlíček