EU, Ukrajina, Blízký východ, přistěhovalci, globální chudnutí. Česko a Miloš Zeman. Fašismus versus Židé, islám versus křesťané – všichni proti všem a Majdan napříč celou Evropou? A velké stěhování národů k tomu?

Pozorovatelka
8. 1. 2015  AEnews

Nedávno jsem četla článek o tzv. konspirátorech. Článek obhajoval „konspirátorské“ myšlení s tím, že takové myšlení stojí velkou námahu, protože vyžaduje čas a skládání informací do souvislostí. Nevím, nakolik „konspirátorsky“ přemýšlím, ale námahu to dnes nestojí nikoho soudného, protože podstatné informace jsou stále zjevnější. Výhodou takového vidění je vnímání souvislostí, nevýhodou, že psát o tom vypadá jako míchání jablek s hruškami. Ale všechno souvisí se vším a titulek není galimatiáš, jak se to může jevit.
Podívejme se, jak začal rok 2015 na jednom z nejvýznamnějších míst současného dění, na Ukrajině: 2. ledna prošel Kyjevem ohnivý pochod Banderovců. Několik tisíc ukrajinských nacionalistů si pochodem připomnělo
106. výročí narození S. Bandery, vůdce Ukrajinské povstalecké armády. A např. naše(?) ČT o tom informovala takto: „Až pět tisíc lidí se vydalo na pochod kyjevskou hlavní třídou. Řada z nich mávala vlajkami a různými prapory. Na místo dorazili hlavně příznivci nacionalistických politických stran Svoboda a Pravý sektor. Objevili se ale i dobrovolníci, kteří bojují s proruskými vzbouřenci na východě země, nebo fotbaloví fanoušci. „Současná vláda se dostala k moci i díky Banderovým sloganům, tak se má řídit jeho myšlenkami“, konstatoval lídr Svobody Oleh Ťahnybok. „Byl to hrdina, který bojoval za svobodnou a nezávislou Ukrajinu. Naši národní hrdinové byli v časech Sovětského svazu zakázáni, nesměli jsme je znát. Teď už je ale můžeme oslavovat a budeme bojovat za svobodu své země až do konce,“ prohlásila obyvatelka ukrajinské metropole Nadia Balakinová.“ – zde Nebudu teď hodnotit ČT , ale ten pochod vypadal tak, že z něj mrazí. Nepřipomínají vám snad následující videa s červeno-černými vlajkami a fagulemi něco, co jsme považovali za dávnou minulost?

 
Prezident Zeman opět na paškálu

Náš prezident si dovolil pochod okomentovat slovy: „1. ledna se organizují pochody, které uctívají Stěpana Banderu, který mimochodem vypadá jako Reinhard Heidrich. A tak si říkám, že s Ukrajinou je něco špatně a je něco špatně i s Evropskou unií, která proti tomu neprotestovala.“ – (pressklub F1)

Na postoj našeho prezidenta okamžitě reagovala ukrajinská ambasáda v Česku. A když reagovala tak, jak reagovala, jistě věděla, proč si to může dovolit: „V souvislosti s posledními výroky prezidenta České republiky Miloše Zemana o situaci v Ukrajině a osobnosti Stěpana Bandery velvyslanectví Ukrajiny v České republice prohlašuje, že ve vztazích s oficiální Prahou se řídí oficiálním stanoviskem vlády České republiky, jež spočívá v plné podpoře územní celistvosti a nezávislosti Ukrajiny a v němž není pochyb o účasti Ruska v konfliktu na východě Ukrajiny,“ uvedla ukrajinská ambasáda. „Zastupitelský úřad Ukrajiny považuje za vhodné zdůraznit, že navzdory možným rozdílům v názorech na Stěpana Banderu je pro většinu Ukrajinců symbolem boje za svobodu a nezávislost naší země,“ dodali zástupci velvyslanectví – zde

Bez ohledu na hrůzy, čišící z pochodu, naše média si z reakce prezidenta udělala další „hůl na psa“. A pokračují v jeho kritice a v podpoře ukrajinských vůdců, protože takový postoj žádá EU (USA), ať to stojí, co to stojí. Dnes TOP 09 v čele s K. Schwarzenbergem vyhlásila poplach a obvinila českou vládu z nečitelnosti, jestli teda je se Západem nebo s Východem (co mi to jen ta nutnost volby připomíná??). Tiskový mluvčí prezidenta měl dokonce vysvětlit, kde že to náš prezident „při serfování na netu“ objevil transparent demonstrantů se zmiňovaným nápisem „Likviduj Židy, Poláky, komunisty, nič je bez milosrdenství“. A jakoby temnota černo-červených vlajek nestačila, narazila jsem o víkendu na článek nějakého blogera na iDnesu, který se prohlašuje za tvrdého pravdoláskaře, havlistu a příslušníka Pražské kavárny. Jeho blog má název “Co nám může dát Ukrajina“ a část textu zní takto:

„Pevně věřím, že Ukrajina vstoupí do NATO a EU a stane se součástí Západu. A neptejte se kolik budeme muset Ukrajině dát. Těšte se na to, co Ukrajina dá nám. Ukrajina potřebuje Evropu a Evropa potřebuje Ukrajinu. Nevěříte? Když bude Ukrajina v Evropě, bude Rusko bokem. A to potřebujeme, jinak v Evropě nebude klid. Myslím, že to byl Brzezinski, kdo řekl, že Rusko je s Ukrajinou velmoc, ale bez Ukrajiny jen stát. Abyste mě správně pochopili, já bych taky chtěl Rusko v Evropě, pokud přijme evropské hodnoty, ale Rusko budeme muset do Evropy přijmout a ne, že budeme tolerovat, že se nám sem vnutí. A díky Ukrajině se sem nevnutí. Ukrajina je zátka proti Rusku. Ukrajina nám toho hodně dává už teď. Obětuje životy svých lidí a obětuje svá města a vesnice proto, aby za nás zastavila rozpínavost zločinného putinského režimu. My to dělat nemusíme. Máme ten luxus, že Ukrajinci to dělají za nás. Kdyby to teď nedělali oni, museli bychom to dělat my. Pokud se Ukrajincům podaří zastavit Putina a ještě vybudovat fungující demokratickou a prosperující zemi na demokratických základech bude to pro Rusko ten nejlepší příklad, že to jde. Už teď ruská opozice vzhlíží k Ukrajině jako ke vzoru a Rusové, kteří odmítají Putina, mávají ukrajinskými vlajkami. Ukrajina tak může jít příkladem Rusku v jeho nutné změně a tím Evropě pomoct způsobem, který žádný jiný stát nemůže. My, Evropané, se můžeme nechat u Ukrajinců inspirovat. Oni jsou takoví, jaký byl západ před desítkami let, když se rozhodně postavil fašismu a komunismu. Oni jsou takoví, jako jsme byli kdysi my, když někteří z našich rodičů , prarodičů a předků byli ochotní obětovat mnoho za ideály. Včetně svého života. My pohodlní Evropané jen jsme na tuto schopnost již zapomněli, ale Ukrajinci ji právě teď nabyli.“ – celý text .

Nevím, jestli autor blogu je někým placený (pořád nevěřím, že taková věc skutečně může existovat). Říkám si, že je možná jen mladý a zmanipulovaný (naštěstí stále více mladých lidí přemýšlí jinak) anebo že autorovi jen chybí kousek toho „konspirátorského“ přemýšlení. Ale každopádně nevím, z čeho je mi smutno víc – jestli z videí z pochodu banderovců anebo z pravdoláskařů anebo ze slepoty různých alias pravdoláskařů, kteří jen chtějí být „in“, aniž by tušili, která bije (Co mě u blogu ale naplnilo optimismem, jsou diskusní reakce pod ním).

Přes aktuální dění na Ukrajině a reakce našeho prezidenta se teď ale přenesme k EU, k uprchlíkům a přistěhovalcům. K protestům pro a proti islamizaci. A k plánovanému globálnímu chudnutí.
Fašizace Ukrajiny je v pořádku, demonstrace proti islamizaci Evropy jsou špatné. Ukrajinci mají právo na vlastenectví, Evropané ne. Majdany napříč celým kontinentem?

V Německu probíhá týden protestních akcí proti islamizaci, organizovaný vlasteneckou organizací Pegida, kterým v pondělí vyvrcholily demonstrace, probíhající od října loňského roku. Tisíce lidí pochodovaly v Berlíně, Kolíně nad Rýnem, Drážďanech a Stuttgartu. Ve stejné době ale probíhaly i anti-Pegida demonstrace (organizované kým?) a v Německu je to tedy samá demonstrace – zdezde a viz vložené video:

 Podobné obrázky můžeme vidět i v jiných evropských zemích a je otázka, kam až tento proces cíleného mísení křesťanů a muslimů zajde. Že ale bude pokračovat, je zřejmé: Merkelová anti islámské protesty rázně odsoudila v novoročním projevu (za což sklidila pochvalu od Saudské Arábie) a na její podporu postupně vystupují významné německé osobnosti a celebrity, celebrit už je 80 . V Česku je situace taková, že Tomio Okamura musel na kobereček za své anti islámské výroky o kebabu a burkách.

Jak se v tom orientovat mi pomohlo vzpomenout si na nedělní Otázky Václava Moravce, kde hostem m.j. byli sociolog Jan Keller a Iveta Radičová. Obzvláště Iveta Radičová mi otevřela oči a její řeč by se dala shrnout do slov (která ostatně v pořadu použil i Jan Keller): chudí budou pomáhat ještě chudším. Podle Ivety Radičové se máme v Evropě tak dobře, že je naší povinností pomáhat všem uprchlíkům, přijímat je v celé Evropě a dělit se s nimi. Je naší povinností zapomenout na věčný růst (s tím nemám problém souhlasit) a v podstatě si máme uvědomit to Kalouskovo „Máme se jako prasata v žitě“ (s čímž rovněž nemám problém souhlasit). Jinými slovy Iveta Radičova ale mezi řádky řekla: Evropané se musí mít hůře, aby se lidé ze zaostalých zemí měli lépe. Mezi řádky tak řekla, že ve finále mají mít všichni stejně, tzn. minimum, zatímco nějaké procento světa se bude topit v luxusu. A že se tady mísí nesmísitelná náboženství a kultury a co to může přinést, to prostě musí Evropané pochopit a zvládnout. Doporučuji si Ivetu Radičovou poslechnout:

OVM 2. část

K tomu si přidejme další čerstvý názor této bývalé účastnice summitů EU (což znamená, že je velmi v obraze): „Proruské výroky Zemana a Fica přilévají olej do ohně, míní Radičová“.

Eurozóna se připravuje na výbuch. Plán Maria, Angely a Wolfganga.

Nevím, jaký olej do ohně se dá do současné Evropy ještě přilít. Začátek roku 2015 je jen potvrzením, že Evropa už dávno v ohni je. Potvrzením je i tak pragmatický fakt, jako je propad Eura na nejnižší hodnoty za posledních devět let! (No, co by Evropa pro záchranu dolaru neudělala!). Ale poslední kapkou by se mohl stát 25. leden, kdy proběhnou volby v Řecku. V těch EU potřebuje vítězství přítele Samarase, ale situace je taková, že zatím vede anti-EU strana Syriza. Podle předběžných odhadů vede s 30,4 % , zatímco Samaras má nějakých 27 %. Zvítězí-li Syriza, dá se očekávat odchod Řecka z EU a jeho připojení k zemím BRICS! Pro ten případ EU naplánovala už na 14. leden jednání, kde předseda Nejvyššího evropského soudního dvora přednese návrh ve věci C-62/ 14, kterým by měl být odsouhlasen návrh prezidenta ECB Maria Draghiho a legitimizován program Evropské centrální banky, který by umožnil výkup státních dluhopisů. ECB je připravena po tomto rozhodnutí, pokud bude přijato, odpustit Řecku část dluhů a napakovat bankomaty v Řecku pro případ útoku na banky před volbami a tím pomoci tomu, aby zvítězil Samaras. Dávka finanční drogy je pro Řeky připravena. Řecko je Trojským koněm Evropy. Na něm se pak svezeme všichni. Naše pozornost, a zejména pozornost Němců, má být odvrácena v těchto dnech jinam – zdroj.

A co teprve, až i Britové v blížícím se referendu rozhodnou o odtržení od EU, až ve Francii zvítězí strana Marie Le-Penn a i Francie se odtrhne a Evropa se rozdělí nejen na severní a jižní, ale i na západní a východní. A té východní (převážně slovanské) k tomu na krku zůstane ještě zbídačená Ukrajina (jak to v OVM řekl Jan Keller). A aby nebylo málo, ještě se postará o uprchlíky. K tomu si přidejme další čerstvou zprávu, a to že Kurdové už z 80-ti procent dobyli město Kobani.

Takže rozvrácená Evropa je na nejlepší cestě i k naprostému energetickému odříznutí od Ruska a k závislosti na zdrojích za americké dolary… A vůbec k celkové závislosti na USA (Transatlantická unie, která umožní americkým firmám dělat si v Evropě co chtějí a přinese ztrátu všech arbitrážních pravomocí).

Jako tečku do novoroční mozaiky Evropy si nemohu odpustit zprávu, že Norsko zabavilo děti dalším českým rodinám . Děti ve vlastnictví států (EU) jsou dalším obrázkem stavu současné Evropy. Zřejmě se tím už nyní pracuje na budoucím genetickém výběru poté, až se všechno smísí:

  
 Obrázek: mapa migrace po roce 1945 
Nemám nic proti solidaritě, naopak. Uprchlíků je mi líto a dokonce souhlasím s názorem, že Evropané se mají tak dobře (zatím pořád), až se naučili vším plýtvat. Ale nesouhlasím, že jak uprchlíky, tak evropskou solidaritu někdo uměle vyrobil a dvěma naprosto odlišným kulturám vnucuje společné soužití. Muslimská kultura měla své vůdce (byť diktátory), pod kterými se mohla vyvíjet svojí cestou. Pokud by mocní světa skutečně byli tak solidární, jak se dnes tváří, umožnili by těm vůdcům používat nerostné bohatství pro blaho jejich národů a respektovali by je. Ale protože přírodní zdroje těchto zemí si dávno tomu přivlastnili stejní kolonizátoři, kteří dnes sedí v Bruselu a na Wall Street (už dva roky před koncem války, když se vybudování Říše nepodařilo ani přes Hitlera, přišli s nápadem na federalizovanou Evropu, kde hlavní úlohou příštích vůdců bude kontrola nad uhelným-uhlíkovým a ocelářským průmyslem) neměli vůdcové jako Husajn, Kaddáfi, Mubarak, ale také Chavez a další jinou možnost, než skákat jak se píská – anebo padnout. A národy dopadly a dopadají tak, jak to vidíme na demonstracích v Evropě a jak to vidíme na podobných obrázcích:
 

 A toto „V“ syrské uprchlice ukazuje vnucované mísení kultur až žalostně:


 

Rozvrat Blízkého východu, rozvrat Evropy, smíchání národů, náboženství a kultur (Sodoma-Gomora a Babylon), to má být další pokus k celosvětové říši s jednou centrální vládou. Fašismus na Ukrajině, islamismus v Evropě, demonstrace, kam se člověk podívá. K tomu kritika každého, kdo těm zájmům netleská, to jsou naše současné dny.

A jaký mi z těch zpráv plyne závěr? Za prvé, že opakujeme 30. léta s jejich krizí, nacismem a válkou se vším všudy. A za druhé a především: že euroatlantická kultura opakuje pád Říma. Tehdy se říše také rozpínala, až nakonec musela bojovat o vlastní záchranu a k obnovení moci i ona použila náboženství, byť pro ní bylo tzv. barbarské. A i tehdy proběhlo zatím největší poslední stěhování národů a nejvíce říše doplatila na stěhování těch, které si chtěla podmanit převychováním k obrazu svému. A nevyšlo to tehdy a nevyjde ani teď.

Může se stát, že spousta současných Evropanů bude (pokolikáté už?) opět hledat záchranu v Rusku či jej vítat jako osvoboditele stejně, jako za Hitlera, kterému Evropa rovněž nejdříve tleskala. Jen nechápu, proč jsou lidé i v dnešní době informací pořád tak slepí, že dokud se dějiny nezopakují, nepochopí jakými opětovnými loutkami v rukou mocných jsou.

Ještě malá zajímavost k Česku: Území Česka opět sehrává zvláštní roli stejně, jako tomu bylo před 2.WW (Mnichov), jako v čase rozkladu Říma před 2-tisíci lety (Markomani, Marubod a první státní útvar Evropy zrovna na našem území) a stejně opět i dnes (Klaus, Zeman a „škodící“ tzv. proruská zahraniční politika). To je už téma na jiný článek, ale v souvislosti s Českem mi nedalo ty chronologické souvislosti nezmínit.

– – –

Aktuální zpráva ze 7.1. 2014: V redakci pařížského satyristického týdeníku se střílelo, zatím 11 mrtvých. Týdeník Charlie Hebdo je známý kritikou muslimů a zesměšňováním Mohameda v karikaturách v roce 2011 – zpráva zde . Nedávno muslim v Paříži přejel 11 lidí na ulici, nyní další útok. Média se předbíhají v informacích a na místo střelby přijel i prezident Hollande. U médií beru, že informují, ač nechápou souvislosti, ale Hollande – jak pokrytecké! Vždyť je to politika EU, kterou on zastává a o které moc dobře ví, že podobné konfrontace bude přinášet. A zatímco lidé Evropy jsou v šoku, její vůdcové si jen řeknou: „To jsou malé oběti, se kterými se počítá a které se časem zvládnou“. Já k tomu dodávám, že i dnešní střelba je pořád jen začátek, protože vůdcové EU (USA) mají islamizaci Evropy za jeden ze svých cílů.