Ještě o Batmanovi a podivných o černých penězích, proudících na Ukrajinu

El-murid
7. 1. 2015   http://vlkovobloguje.wordpress.com/ (přeložil hroch)

Hrochovy překlady z Kosy zostra si dnes všímají zabití velitele s volacím znakem Betmen a černých peněy, které přes Polsko proudí na Ukrajinu.


Z USA přes Polsko teče „černá hotovost“. Pro svržení Porošenka?

Podle insiderské informace, kterou dostal zpravodaj portálu OpEdNews, přepravuje polská letecká společnost LOT tajně na Ukrajinu velké sumy „špinavých“ peněz.

Je zřejmé, že lid tyto peníze zcela jistě neuvidí, a korupce v ukrajinské vládě bude nadále vzkvétat. Celnice, pohraničníci a tajné služby o těchto penězích nemohou nevědět. Stejně tak i polské vedení a američtí experti na pozicích SBU, vnitra a vlády v Kyjevě.

Takže tyto peníze přicházejí v zájmech a s vědomím USA. EU, stejně jako Porošenko jsou s tím smířeni.

Let z Varšavy do Kyjeva trvá 40 minut a právě tolik času si vyžádá „přelití“ oněch „špinavých“ peněz do ukrajinské politiky – naznačuje zpravodaj zmíněného portálu. Otázkou je jen, jak jsou polské aerolinky propojeny s ukrajinskou ekonomikou.

Odpověď je zřejmá – nijak. Do ekonomiky jdou peníze jinými cestami.

Podle názoru OpEdNews, leží odpověď na povrchu – letecká společnost. „Je třeba připomenout, že podle insiderské informace bylo letem Lot-765 dopraveno do Lvova v období od 14.října do 24.prosince 2014 kolem 27 mil.USD a 3 mil.Eur“. Peníze byly převáženy ve stodolarových bankovkách po 10kg v taškách jako spoluzavazadlo v jednom letu zhruba 1-2 mil.USD a nějaké množství evropské měny.

Podle zmíněného amerického zdroje mohou jít peníze na tři různé cíle.

1 – mohou být předávány na podporu Arsenije Jaceňuka, který se chystá postavit proti straně Petra Porošenka. Některá ukrajinská politická seskupení jsou nespokojena s nynějším prezidentem, takže Jaceňuk a Turčinov potřebují velké sumy peněz, aby „přikoupili nové spojence“.

2 – na podporu starosty Lvova a lídra strany „Svépomoc“ Andreje Sadového, který prokázal na říjnových parlamentních volbách dobré výsledky. Jeho strana byla rozeběhnuta za dva měsíce prakticky od nuly. Nedávno byl starostův dům přepaden, což mohlo být pokusem o omezení jeho ambicí. Ale také možná začátkem dalšího politického vzestupu. Západ, který jeho stranu stvořil a financoval její kampaň, je připraven mu v politickém boji pomáhat i nadále. A proto posílá peníze do Lvova.

3 – „špinavé peníze“ se mohou hodit Porošenkovi samému, který chce „doplnit svoje osobní rezervy“ a nakoupit zbraně, – píše se v článku.

Tato verze je ale absurdní. Za zbraně Porošenko může vydávat rozpočtové peníze a to, co mu zatím dává Západ. Tím spíš nebude převážet peníze do Kyjeva ze Lvova, kde ho mají za zrádce (a vždycky měli – ne náhodou ho shazovali z buldozéru 1.12.2013) – jednodušší by bylo přistát v Borispolu, nebo na soukromém letišti u Kyjeva. Nebo, koneckonců, na vojenském.

Daleko blíže k pravdě bude, že Západ vytváří alternativu k Porošenkovi, který už ztratil popularitu a důvěru všech, dokonce i bývalých spolupracovníků, – dodává korespondent Nakanune.ru. a pokračuje:

Jeho krev a křeslo si žádají všichni. I, promiňte mi otevřenost, madam Montjan (advokátka a politička, ostrý kritik vládnoucí party), a její vznikající strana, je také jedním z elementů těch „puzzlí“, které skládá Západ k výměně Porošenka a jeho hadrové frakce v parlamentu. Američané se už dnes připravují na to, že místo zdiskreditovaných sil se objeví jim loajální pravice v podobě „Svépomoci“ Sadového a skoro levicoví v podobě „Společná akce“(SS) – strany Montjan. Název její strany se nápadně podobá hnutí nacistů SS – „Společná věc“, kteří se úspěšně předvedli na majdanu a během bojů ve vládní čtvrti v zimě minulého roku.

Takže není pochyb, že peníze půjdou na „společnou věc“.

Zdroj: Novorus.info  (5. 1. 2015)

Nevyzpytatelné jsou cesty boží …

Na pondělním brífingu oznámil náčelník odboru vyšetřování genprokuratury LLR, že všechny oddíly domobrany, které nevstoupily do řad „Lidové milice“, budou považovány za nezákonné ozbrojené formace.

Okamžitě vzniká řada otázek. Subalterní úředník středního článku správy vydává politické prohlášení, zatímco politické vedení LLR zachovává bobříka mlčení. Není jasné, zda byl hlavní vyšetřovatel politickým vedením zmocněn, nebo zda vyjadřuje svoje vlastní myšlenky k této věci. Prokuratura je orgán dbající na zákonnost. Proto by mělo smysl opřít se o nějaký právní dokument, ze kterého vyslovovaná myšlenka vyplývá.

Jasné nejsou ani lhůty, ve kterých se musí stát milicí. Už včera, nebo zítra lze napsat žádost. A jak je to s Bědnovem (Betmen), který se stal součástí „Lidové milice“, ale byl zlikvidován způsobem, jakoby hroznějšího nepřítele LLR neměla a mít nemůže?

Mimochodem, i náčelníkova verze o vraždě Bědnova se málo podobá realitě, když tvrdí, že Bědnov byl zastaven, nabídli mu, aby se vzdal, a on zahájil zběsilou střelbu a byl zlikvidován. Proč nebylo možné zatknout Bědnova o hodinu dříve, když byl na poradě v Luhansku – to vyšetřovatel neřekl. Na poradě, mimochodem, všichni přicházejí po odevzdání své osobní zbraně a svoji ochranku nechávají za dveřmi. Co bránilo Bědnova diskrétně zatknout v situaci, kdy odpor byl vyloučen? Odpovědí je hrobové ticho. Ovšem Bědnov nejspíš ani nestihl klást odpor, protože ho předtím spálili. Nejspíš ho nejdřív spálili a pak mu přečetli jeho práva… oharku… Zákon – nade vše.

Obecně vzato, zákonnost v LLR vypadá krajně podivně. Jedna banda se pokouší nastolit svoje pořádky mezi všemi ostatními. Odpovídajícími tomu metodami. A ani se nepokouší srovnat vznikající nezdary a nedorozumění. Lidi to stráví, a co nestráví, to objasní propaganda. Boj s anarchií je věc příliš vážná, než aby se unavovali procedurami.

El-murid