MZ DNR: Musíme donutit Kyjev zastavit genocidu obyvatel Donbasu

31. 1. 2015 New World Order Opposition
MZ DLR vystoupilo se žádostí ke světovému společenství, aby zastavilo úsilí Kyjeva, který nastoupil „strategii genocídy ve vztahu k obyvatelstvu Donbasu“. Píše se o tom v prohlášení ministerstva na základě ostřelování hlavního města DLR, kterého se dopustila v minulých dnech ukrajinská armáda. V jejich důsledku zahynulo 12 civilních obyvatel.

„30. ledna 2015 se stali civilisté Doněcka obětí dalšího dělostřeleckého útoku ze strany ukrajinských ozbrojenců. Nápadná je skutečnost, že útok byl veden především do místa výdeje humanitární pomoci obyvatelům na náměstí Bakinských komisařů v Kujbiševské čtvrti,“ – píše se v prohlášení.

Ministerstvo zahraničních věcí Doněcké lidová republiky se domnívá, že kyjevský režim se snaží způsobit co největší ztráty na civilním obyvatelstvu Novorossie, aby bylo dosaženo celkové paniky a chaosu.

„Opětovně vyzýváme mezinárodní společenství, aby okamžitě vyvíjelo tlak na ukrajinské orgány, které zvolily strategii genocidy proti lidu Donbasu.“

Ministerstvo zahraničí DLR dále oznamuje, že bude požadovat náhradu za veškeré škody způsobené na jejím území a přivede konkrétní viníky této tragédie ke spravedlnosti na mezinárodní úrovni.

„Chceme připomenout Kyjevu, že konec všech politických režimů provádějících podobnou politiku ve vztahu k celým národům, byl žalostný,“ upozorňuje MZ DLR.

30. ledna Doněck opět ostřelovaly všechny síly ukrajinského dělostřelectva ve třech okresech města a způsobily smrt 12 lidí. Pod palbu se ocitl autobus, palác kultury, místo, kde lidé stáli ve frontě na humanitární pomoc, a zastávku trolejbusů.