Neuvěřitelný,, mírovový plán ” USA pro Sýrii

Thierry Meyssan
2. 1. 2015 AC24
Syrský lid zvítězil ve dvou po sobě následujících válkách během čtyř let. Ta země však přesto nepoznala mír.
Nejenže washingtonští „liberální jestřábi“ dělají vše, co je v jejich silách, aby tu krizi prodloužili, ale ukuli i plán na přípravu třetí války.Thierry Meyssan odhaluje, jak mají v úmyslu ke svému prospěchu zneužít mírovou konferenci, která má podle plánu proběhnout koncem ledna 2015 v Moskvě.

Bývalý velitel sil NATO v Afghánistánu generál John R. Allen konspiroval spolu s generálem Davidem Petraeusem na sabotáži syrského mírového plánu při Konferenci Ženeva 1. President Barack Obama mu určil dohled a podařilo se mu zabránit, aby byl jmenován šéfem NATO. Avšak i přesto se mu podařilo zůstat v úřadu i přes obvinění proti němu (spolu s tím, kdy byl Petraesus nucen k rezignaci z vedení CIA). Stal se velitelem anti-Daeshské vojenské koalice a podporuje ty lumpárny, které generál Petraeus vedl z Globálního institutu Kohlberg Kravis Robertse. Je ředitelem Centra pro novou americkou bezpečnost (CNAS), mozkového trustu „liberálních jestřábů“.

Poznámka: Jako Daesh je ve Voltair institutu označováno to, co máme ve zvyku nazývat ISIS.

Když se v roce 2001 president George W. Bush rozhodl Sýrii uvést na svůj seznam cílů ke zničení, tak měl tři cíle:
Zlomit „Osu odporu“ a povzbudit izraelskou expanzi;
Natáhnout ruce k ohromným rezervám plynu;
Překreslit mapu „Širšího Středního východu“;
Ty válečné plány, co v letech 2005 a 2006 selhaly, nakonec začaly nabývat tvar ve formě „Arabského jara“ v roce 2011: v novém typu válčení 4. generace, které přivádělo k moci Muslimské bratrstvo. Avšak Syrský lid se po roce mediálních manipulací vytrhl ze své apatie a podpořil svoji armádu. Francie se z této hry po vystoupení Baba Amra stáhla, zatímco Spojené státy s Ruskem si začali tento region v červnu 2012 dělit na Konferenci Ženeva 1. Ale k překvapení všech se podařilo Izraeli převrátit jednací stůl, když mu s tím pomohl nový francouzský president Francois Hollande, US ministryně zahraničí Hillary Clinton a ředitel CIA David Petraeus. Takže tento region začala zalívat krví druhá válka Nicaraguyského typu, tentokrát přiživovaná neustálým přílivem nových žoldnéřů. Avšak i tahle válka selhala, aniž by však došlo k trvalému míru. Naopak John Kerry změnil formát konference Ženeva 2 dny před tím a pokusil se ji přetvořit na pro-Saúdské fórum. A během tohoto rozvratu přišla třetí válka s Daesh: kdy se náhle maličká skupina několika stovek džihádistů přeměnila na obrovskou armádu s více než 200 000 dobře vybavených mužů, a ta zahájila útok na sunnitskou část Iráku a Syrskou poušť.

Před několika měsíci jsem vysvětloval, že projekt Daesh odpovídá americké mapě nového rozdělení Středního východu, kterou v roce 2013 zveřejnil Robin Wright v New York Times [1]. Americký plán na pokračování Syket-Picotova dělení Středního východu má v úmyslu další drastické zmenšení Sýrie. Také, když USA – poté, co si počkali na Daesh, až dokončí etnické čistky v Iráku, kvůli nimž byl Daesh vytvořen – začaly s bombardováním těchto džihádistů, tak vyvstala otázka, zda by se území osvobozená od Daesh měla vrátit Bagdádu a Damašku.

Jelikož Spojené státy odmítly koordinovat své vojenské akce proti Daesh se Sýrií a vzhledem k faktu, že Rusko připravuje mírovou konferenci, tak „liberální jestřábi“ ve Washingtonu stanovili nové cíle.

Jelikož Syrský lid neuvěřil v tu „revoluci“, kterou mu podbízela al-Jazeera a spol., a jelikož odmítl podpořit Contras proti Republice, tak není v krátkodobém výhledu „změna režimu“ možná. Je už jasné, že je tu nová ústava, ač jakkoliv nedokonalá, jak pro republiku, tak pro demokracii; a to, že president Bashar al-Assad byl zvolen 63% voličů (přičemž jich 88% hlasovalo!). Spojené státy musí tedy svou rétoriku trochu adaptovat na realitu.

„Mírový“ plán „liberálních jestřábů“ se tedy zaměřuje na dosažení původních cílů přes rozdělení Sýrie na dvě: na oblast ovládanou Damaškem a další oblast ovládanou „umírněnými rebely“ (čti: Pentagonem). Republika má mít Středomořské pobřeží a Pentagon Syrskou poušť a tedy plynové rezervy (je to tak řečeno ta zóna Daesh, osvobozená nálety generála Johna Allena). „Liberální jestřábi“ podle jejich vlastních slov ponechají Syrskému lidu jen 30% jeho území!

Překreslená mapa podle Robina Wrighta

Princip je jednoduchý: v současnosti Republika kontroluje všechna významná města kromě Rakka a malé části Aleppa, ale nikdo nemůže říci, že by kontroloval rozsáhlou poušť, ani vláda, ani džihádisté. A tak Pentagon navrhuje, aby všechno, co úplně jasně nekontroluje Damašek, právoplatně připadlo žoldnéřům!

To není všechno. Jelikož si Syřané zvolili Bashara Assada, tak mu bude dovoleno zůstat u moci, ale ne jeho soukromým konzultantům. Opravdu všichni vědí, že syrskému státu se dařilo vzdorovat zahraniční agresi, protože má svou tajnou složku, kterou je těžké identifikovat a tudíž i zlikvidovat. Tahle temnota byla do něj zabudována zakladatelem moderní Sýrie presidentem Hafez al-Assadem, aby se dalo vzdorovat Izraeli. Tato část se v ústavní reformě z roku 2012 neztratila, ale postavila pod presidenta odpovědného národu. Ač v minulosti bohužel někteří lidé tuto temnotu zneužívali ke svému vlastnímu zisku, tak zbavit se jí by znamenalo zbavit za těchto podmínek nezávislosti.

Někteří samozřejmě řeknou, že „liberální jestřábi“ nemohou doufat v dosažení tohoto plánu v jeho úplnosti. Ale realizace byť i jeho jedné setiny učiní z nové války nevyhnutelnost.

Proto musí Sýrie žádat jako předběžnou podmínku jakékoliv mírové konference, aby územní celistvost země nebyla předmětem diskuse.