P.C. Roberts: Rusko vrací úder

15. 1. 2015    zdroj

Jak dnes oznamuje britský list Daily Mail, nařídil ruský prezident Putin Gazpromu, aby své dosavadní dodávky plynu na Ukrajinu a skrze její území dál do šesti evropských zemí přesměroval na trasu do Turecka. Toto rozhodnutí padlo na základě obvinění, že Ukrajina ruský plyn na trase přes své území odčerpává a krade.

Je-li tato zpráva pravdivá, píše na svém serveru člen někdejší Reaganovy vlády ve funkci náměstka financí P.C. Roberts, dosáhla cena, kterou Evropa platí za to, že se poddala washigtonským protiruským sankcím, zlomového bodu. A ozývá se z ní i skutečnost, že Rusko má už dost jak natvrdlíků ve Washingtonu, tak washingtonských natvrdlíků v Evropě. Rusko tedy oznamuje všem, že jeho plyn už nepoteče přes Ukrajinu, ale přes Turecko. A jestliže jej Evropa bude chtít, může si vybudovat plynovod z Turecka.
Evropa tak tak možná tuto zimu umrzne k smrti a z washingtonského loutkového impéria států nezbude nic.Washington bude bez evropského krytí na světové scéně coby válečný kriminální agresor sám a osamělý.
přeložil Lubomír Man