Tisíce hrobů jsou připraveny pro ukrajinskou armádu do zásoby

20. 1. 2015    zdroj
Pro ukrajinské vojáky jsou do zásoby kopány hroby. Na hřbitově v Dněpropetrovské oblasti civí tisíce čerstvých jam. Zpravidla jsou hroby předem připravovány v případě přírodních katastrof, technogenních katastrof, rozsáhlých vojenských akcí, kdy je jasné, že bude mnoho mrtvých.


Na Ukrajině byla vyhlášenal další mobilizace, čímž se zvyšuje pravděpodobnost, že ozbrojené síly opět udeří na Donbas. To znamená jediné – Kyjev jasně chápe, že posílá vojáky na smrt.
Ruští experti v tom vidí plánovanou akci Kyjeva proti vlastnímu lidu. Vláda ničí posíláním vojáků na Donbas genetický fond. Jít bojovat dobrovolně na jihovýchod nikdo nechce, ale Kyjev je připraven vzít do zbraně dokonce i ženy ve věku 25 – 50 let. Generální štáb to už oznámil.

Již nebude odklad pro sirotky a absolventy odborných škol, kteří pracují v oboru. Za rok se Ukrajina připravuje mobilizovat více než sto tisíc lidí. A připravuje hroby. To je přesvědčivý důkaz o tom, že zájmy ukrajinského národa a nynějších kyjevských špiček, které působí na příkaz Západu – to jsou úplně jiné věci.

Masové pohřbívání nepředpokládá ani žádné obřady, ani žádné loučení. Hlavní věc – co nejrychleji předat tělo zemi, dokud se nezačalo rozkládat. To v mimořádné situaci předepisují hygienické a epidemiologické předpisy. Tak proč je vzdálenost mezi hroby jen půl kroku? Podle norem to tak může být jen v masovém hrobě, zatím co zde jsou předpokládána oddělená ukládání. Vzdálenost mezi nimi nesmí být podle hygienických předpisů menší než jeden metr.

Na informačních webových stránkách Doněcké lidové republiky o tom píší toto: “Ztráty ukrajinské armády jsou takové, že předsedkyně parlamentního výboru pro zdravotnictví Olga Bogomolec požadovala pro vojenský hřbitov 80 ha zemědělské půdy v Dněpropetrovské oblasti”.

Hřbitov o rozloze 80 ha. Na jeden hrob se podle norem přiděluje pozemek o rozloze 5 metrů čtverečních. Je snadné si spočítat, že je zde dostatek místa pro 160 tisíc hrobů.

Platí to všechno podle domobrany gubernátor Dněpropetrovské oblasti, oligarcha Igor Kolomojský. Radnice již vyčlenila milion hřiven na pochování pěti set neidentifikovaných těl. Oblast je plně pod kontrolou Kolomojského, což pomáhá skrýt skutečné počty ztrát ukrajinských vojsk. Vždyť přesné údaje nebyly doposud zveřejněny, informují Vesti.ru.

Je však známo, že jen za poslední den ztratili podle údajů Ministerstva obrany DLR ukrajinští vojáci v bojích asi dvě stě osob. Sotva bojová morálka těch, které Kyjev posílá bojovat na jihovýchod, získává na síle při vědomí toho, že hroby jsou již pro ně připraveny.

Pro Novou republiku přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová