Ukrajina odevzdá půdu Monsantu výměnou za půjčku MMF

18. 1. 2015 Czechfreepress
Světová banka a Mezinárodní měnový fond pomáhají biotechnologickým korporacím vést poslední válku na Ukrajině. Nemylte se, to, co se nyní děje na Ukrajině, hluboce souvisí se zájmy Monsanto, Dow, Bayer a dalších velkým hráčům hry na otravu potravin.
Monsanto má na Ukrajině kancelář. Zatímco to ještě neznamená provinění, neliší se to nijak od amerického zvyku umísťovat své základny na místech, která chtějí politicky ovládnout. Otevření této kanceláře se kryje se zábory půdy související s úvěry od MMF a Světové banky jedné z nejnenáviděnějších světových korporací – to vše na podporu převzetí z jejich strany.

Dříve existoval v této zemi zákaz vlastnictví půdy soukromým sektorem – ale ten byl zrušen „právě včas“, aby si Monsanto na Ukrajině prosadila své.

V podstatě trocha politického manévrování MMF zajistila Ukrajině půjčky 17 miliard dolarů – ale pouze pokud se otevře biotechnologickému zemědělství a prodeji jedovatých plodin a chemikálií Monsanto – čímž dojde ke zničení zemědělské půdy, která je jednou z nejstarších v celé Evropě. Prodejce zemědělského vybavení, Deere, spolu s výrobci osiv DuPont a Monsanto, budou mít žně.

Pod maskou „pomoci“ byly vzneseny nároky na obrovská zemědělská bohatství Ukrajiny. Ta je třetím největším světovým vývozcem kukuřice a pátým největším vývozem pšenice. Ukrajina má hlubokou bohatou černozem, na které lze pěstovat téměř cokoliv, a její schopnost vyprodukovat velká množství GM plodin je to, co přimělo biotechnologický sektor k tomu, aby si pospíšil ji převzít.

Jak uvedl Ecologist, podle Oaklandského institutu:
„Zatímco Ukrajina nepovoluje používání geneticky upravených organismů v zemědělství, článek 404 dohody s EU, který se týká zemědělství, obsahuje klauzuli, která prošla obecně bez povšimnutí: uvádí, mimo jiné, že obě strany budou spolupracovat na rozšíření používání biotechnologií.
Není pochyb, že toto ustanovení naplňuje očekávání agrobyznysu. Jak poznamenal Michael Cox, výzkumný ředitel investiční banky Piper Jaffray: ‘Ukrajina a, v širší míře, východní Evropa patří k nejslibnějším růstovým trhům pro zemědělské vybavení Deere, jakož i výrobců osiv Monsanto a DuPont.’“

Tato země BYLA obilnicí Evropy – a nyní se v rámci biologické války stane pustinou, kterou se stalo mnoho amerických zemědělských ploch v důsledku postřikování obrovským množstvím herbicidů, vyčerpání půdy a celkového rozvrácení dokonalého ekosystému.

Cílem subjektů americké vlády je podpořit převzetí Ukrajiny pro zájmy biotechnologických korporací (k dalším strategiím patří, mimo jiné, i prosazení kabalistického bankovního systému, který Rusko odmítlo, svým propojením s BRICS a budováním vlastního systému paralelního se SWIFT). Je to podobné přání biotechnologických korporací převzít Havajské ostrovy a půdu v Africe.

Ukrajinská válka má mnoho úhlů, které nebyly obecné veřejnosti ukázány – a můžete se vsadit, že biotechnologický sektor má v příslovečném koláči své prsty.