Vrchol cynismu ČT a ,,skvělý úspěch Kyjeva”

Václav Danda
22.1. 2015 Protiproud
Lidé z Doněcku a dalších měst si na systematické ostřelování již „zvykli“. Avšak to, čemu čelí v posledním týdnu, má podle nich už zjevně jediný cíl: Zničit všechno zbývající živé a kdysi kvetoucí zemi přeměnit na jeden velký doutnající kráter.

Snad nejhorší situace je v Gorlovce, na kterou padají z ukrajinských bojových letadel už několik dnů těžké bomby o váze až půl tuny. Město je prakticky zničeno. Ukrajinská armáda ale soustavně ostřeluje těžkými zbraněmi i mnoho dalších měst včetně metropole Doněcka.

Po vybombardování zdejší dětské nemocnice, se může Kyjev pochlubit mimořádně vysokým počtem zavražděných – jak mezi personálem tak i mezi dětskými pacienty. Podobný úspěch spolu s ním zaznamenala rovněž Česká televize, když o tomto nevídaném válečném zločinu jen krátce poznamenala, že viník není znám, neboť „z ostřelování nemocnice se obviňují obě strany“. Úvaha, že svoji nemocnici umístěnou ve středu města si rozstřílela domobrana, je jeden z dalších nedostižných vrcholů cynismu české propagandistické elity.