YouTube zrušil video-kanál Anti-Maidan – cenzura nepohodlných zpráv?

9. 1. 2015  NWOO

Před několika hodinami byl z YouTube vymazán kanál Anti-Maidan s obvyklým prohlášením: “Tento účet byl ukončen z důvodu opakovaného nebo vážného porušení pokynů pro komunitu nebo stížností na porušení autorských práv.” Tento kanál uveřejňoval videa z ukrajinské války s anglickými titulky a byl tak cenným zdrojem informací pro celý svět.
I na našem webu je většina videí s rusky mluveným obsahem původně z tohoto YouTube kanálu. A i my již máme za sebou zkušenost s tím, že nám YouTube zrušil celý kanál. Asi se nikdy nedovíme, zda-li šlo ze strany YouTube/Google o akt, který byl učiněn záměrně na objednávku “shora” a nebo zda se jednalo o automatický zásah softwaru, který hlídá porušování autorských práv.

V případě vymazání našeho účtu se jednalo o smazání z důvodů opakovaného porušování autorských práv (jejichž současnou koncepci a způsob vymáhání považuji za zločinný), protože jsme k nám nahrávali i různá videa, jejichž tvůrci mají zaregistrována autorská práva.

Avšak kanál Anti-Maidan zveřejňoval prakticky pouze videa od autorů z Ruska nebo Novorossie, často z míst probíhajícího konfliktu a tak se s největší pravděpodobností nemohlo jednat o automatické zrušení kvůli porušování autorských práv.

Mnohem pravděpodobnější je, že šlo o druhý důvod zrušení, kterým je opakované nahlašování pro porušení pravidel komunity. Mezi takováto pravidla patří např. zákaz zobrazování násilí nebo informací zaměřených proti nějakým skupinám obyvatel.

Další informace o těchto pravidlech jsou zde:

https://www.youtube.com/t/community_guidelines

https://support.google.com/youtube/topic/2803176?rd=1

Je jasné, že tyto podmínky jsou velmi volné a vzhledem k tomu, že Google je soukromá firma a může si diktovat podmínky, tak jsou její uživatelé naprosto bezbranní proti jakémukoliv jejímu rozhodnutí.

Dá se tedy předpokládat, že kanál Anti-Maidan zveřejňoval informace, které byly pro válečné štváče v Kyjevě, Washingtonu a NATO nepohodlné a z toho důvodu byl zrušen. A protože je Google pravidelným účastníkem schůzek Bilderbergu a tedy součástí struktury NWO, tak je jasné, že jedná podle záměrů těchto kruhů.

Předpokládám, že se Anti-Maidan brzy objeví znovu, avšak původní obsah již pravděpodobně bohužel ne.

Žijeme v totalitním světě, což není bohužel žádná novinka.