Dnes již víme, proč nám žumpa jménem Česká televize, která nás okrádá o daň zvanou koncesionářské poplatky, takto soustavně lže

Jan Sedláček
28. 2.2015  Bez politické korektnosti

Co je na té veřejno(bez)právní televizi českého, když jí Komise EU nařizuje, jak má vysílat? A proč se od instituce, kterou financujeme, nedočkáme ničeho jiného než lží a propagandy? V poslední době se přímo roztrhl pytel se situacemi, kdy se různé vlivné osoby prořeknou o skutečnostech, které bychom my, obyčejní smrtelníci, správně neměli vědět. 


Začalo to Karlem Schwarzenbergem, který omylem přiznal, že o ,,humanitárním bombardování“ Srbska rozhodla Trilaterální komise, ono nechvalně známé sdružení mezinárodních kmotrů. Poté se jeden nepozorný redaktor BurešNews (alias iDnes) zmínil o tom, že média manipulují veřejností vybíráním konkrétních úhlů pohledu na různé události – jak jsem o tom psal na začátku roku.

A dalším z těchto ,,neúmyslných whistleblowerů“ se stal Michal Jankovec, člen Rady ČT. Ten totiž na oprávněné narážky o neobjektivitě zpravodajství ČT odpověděl těmito slovy:

„Je to skutečně tak, že Česká televize má určený úhel pohledu. Má ho určen na základě doporučení Evropské komise, která povoluje veřejnoprávním médiím fungovat z poplatků, nebo z daní jenom za předpokladu, že budou prosazovat, obhajovat a dívat se na všechno z úhlu pohledu tradic evropského humanismu a kritického myšlení. Česká televize se na to nesmí dívat tak, jako kdyby byla součástí současného Ruska, které nikdy žádné humanistické tradice v evropském slova smyslu nemělo. To bychom museli vystoupit z Evropské unie.“

Děkuji panu Jankovcovi, že nám takto hezky vysvětlil, proč je naše veřejno(bez)právní televize poslední dobou tak neobjektivní a proč se její zpravodajství mění v propagandu – typicky při informování o dění na Ukrajině, kde ČT vychvaluje západní pučisty a naprosto přehlíží genocidu rusky mluvícího obyvatelstva, popř. vyzdvihuje nepotvrzené informace o ruských vojácích na Ukrajině a přitom buď zamlčuje, nebo dokonce schvaluje plány NATO na dodávky zbraní do Kyjeva. Někdy by mohl namítnout, že úhel pohledu, který EK určila, není tak špatný. Avšak EK za prvé nemá sebemenší legitimitu k tomu, aby určovala něco podobného – a za druhé, abychom pochopili skutečnost, musíme Jankovcova slova nejprve přeložit z orwellovské novořeči.

Pod pojmem ,,evropský humanismus“ se totiž skrývá např. schvalování vražd civilistů na Ukrajině a pod pojmem ,,kritické myšlení“ umlčování jakéhokoliv názoru, který nejde s hlavním proudem – alespoň soudě podle toho, co vysílá ČT. Každopádně dnes již víme, proč nám instituce, která nás okrádá o daň zvanou koncesionářské poplatky, takto soustavně lže. A bohužel máme další důkaz toho, že již nejsme svrchovaným státem, nýbrž bruselským protektorátem. V poslední době se často říká, že pravda začíná tam, kde končí signál České televize. Já bych tento bonmot ale trochu poupravil: Pravda začíná tam, kde končí vliv Brusele.