Lež o moderních ruských zbraních v rukou separatistů

čtenář Nettrass 
21.2. 2015 e-republika

Do redakce nám (e-repulika) poslal příspěvek informovaný čtenář, kterému tímto děkujeme. Technické detaily vojenských systémů soustavně nesledujeme, proto je tento příspěvek pro nás důležitý.
Většinou není snadné prokázat médiím lež. Tady to bylo snadné, skoro až úsměvné. Tento článek Security magazínu je převzatý z prestižního BBC, která ho má od pana Gilese z Výzkumného centra pro studium konfliktů na Oxfordu. Originál článku v BBC je zde. A tady najdete český překlad pod názvem Rusové testují na Ukrajině své nové zbraně.

Když jsem viděl první nezvratný důkaz, myslel jsem, že se jedná o novinářskou kachnu. Kachna to nebyla, ale také to létá. Je to prosím kvadrokoptéra s kamerou, onen nebezpečný ruský dron. Tuto novou ruskou zbraň, si můžete zakoupit třeba na Zboží.cz, odkaz pro amatérské válečníky zde.

 
Ruská ‘superzbraň’, kterou koupíte v každém internetovém obchodě

Druhým důkazem je komplet protivzdušné obrany 9K35 Strela-10. Komplet byl zaveden v Sovětské armádě v roce 1979. Následně i v armádách Varšavské smlouvy, včetně armády české a ukrajinské. Později byl nahrazen systémem Sosna. Podrobnosti o systému na palba.czarmadninoviny.cz.

Strela-10

Úplně stejně je to se systémy jako Grad, Uragán, tank T-72, BMV-1,2, nebo Buk, jsou to zastaralé zbraně vytvořené v éře SSSR. Zajímavé jsou i mystifikace v originálním článku, kde ukazují moderní ruskou techniku na přehlídce a na cvičení, zcela překvapivě v Rusku! Nebo raketometu Grad, umístěného na hřbitově. Jak sprosté. Jenže když se podíváte blíže, je na komunikaci za hřbitovem. A z této pozice by stejně nemohl střílet, protože má nad sebou větve. Takže se nejedná o jeho palebné postavení, ale jen se přemísťuje. Prostě, jde o takové ty “drobné nuance”, kterými média ovlivňují čtenáře.

Jak dlouho z nás ještě budou dělat hlupáky?

Související články:

Znepokojená Drtinová, klidný Huml a jednotná umělecká fronta
Rodiny obětí MH17 nastoupily do ofenzívy: zmanipulované vyšetřování musí skončit
Putin, nové simulákrum neurotického Západu
Západ začal skutečnou studenou válku
NATO, pojďme na to! Ale nejprve lhaním
Majdan po maďarsku
Ukrajina vytáhla na Rusko kartu zvanou “zbrojní průmysl”
USA mění pravidla hry o Novorossiji
Socialisté ve Francii připomínají politicky vyžilou ČSSD
Bezpečnostní rizika vyplývající z ukrajinské krize