Prapor “Mažor” na Ukrajině pro děti elity

3. 2. 2015     zdroj a zdroj a zdroj
Vytvoření praporu “Mažor”, v němž by bojovaly děti vysoce postavených ukrajinských úředníků a politiků, požadovali účastníci shromáždění u vchodu do budovy Generální prokuratury Ukrajiny. Vojáci dobrovolnických praporů byli také pobouřeni tím, že stát je klame, když jim odmítá odškodnění za zranění.

Pokusy o rozbití dveří u Generální prokuratury Ukrajiny, uskutečněné 2.2. vojáky dobrovolnických praporů, kteří se vrátili do Kyjeva z bojové zóny na Donbasu, přešly ve shromáždění.

“Všichni jsou tu kmotři, tcháni a tak dále. Ať je prapor “Mažor”. Jak se jmenuje Porošenkův syn? Andrej? (ve skutečnosti – Alexej) Andreji! Vyjdi k lidem. K tvému otci nemáme důvěru. Ty jsi lidový poslanec. Pojď k lidem. Dej nám možnost klást tvým prostřednictvím požadavky. Kde je teď Juščenko? Kde je syn Janukovyče? Všichni jsou stejní,” rozhořčovali se účastníci shromáždění a požadovali, aby šly děti politiků také bojovat za Ukrajinu.

Druhá otázka, která velmi znepokojuje ukrajinské dobrovolníky – podvod ze strany státu při posuzování těch zranění z fronty, která způsobila invaliditu.

Jeden z demonstrantů řekl, že fakticky na frontě přišel o nohu, která byla prošpikovaná střepinami, ale lékaři mu vystavili potvrzení s diagnózou “porušení pohybového aparátu,” oznamuje RUPOSTERS.

A borec na konec (vtip z runetu – ruského internetu): Příklad hodný obdivu a uznání! Porošenko rozhodl, že nejvyšší oligarchové musí jít příkladem, aby povzbudili upadající vlastenectví, obětavost a bojového ducha obyvatel Ukrajiny.

Proto rozhodl z dětí oligarchů a jiných důležitých VIP představitelů ukrajinské vlády v nejbližší době vytvořit a vybavit speciální bojový prapor “Mažor” a neprodleně odeslat zvláštním vojenským letadlem na jihovýchod Francie.

Pro Novou republiku přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová