TOP09 a KDU-ČSL burcují po boku USA k válce s Ruskem

Jaromír Petřík

9. 2. 2015    blog

“My, jako angažovaní občané, jako členové občanské společnosti, vnímáme, že Rusko svým nynějším jednáním začíná nebezpečně překračovat Rubikon mezinárodního práva a mezinárodního poválečného uspořádání a že z této cesty už nemusí být jednoduchého návratu zpět,” stojí ve výzvě. 


“Vize, že Rusko akceptuje úplnou suverenitu a samostatnost zemí střední a východní Evropy, se nenaplnila. Místo toho je tu Rusko zpátky jako imperiální mocnost usilující o revizi toho, co jako nástupce Sovětského svazu, za něhož se považuje, ze svého pohledu ztratilo. Dává přitom najevo, že se nijak nerozpakuje získat i více,” uvádějí autoři z iniciativy Bez komunistů.cz, podle nichž “je třeba začít vidět Rusko realisticky a jednat podle toho”. ZDE

Co asi tak znamená „realistické vidění Ruska a jednat podle toho?“

Když sledujeme postoj politických představitelů TOP09 a KDU-ČSL, jejichž náboženstvím je nenávist k Rusům, tak si snadno domyslíme, co myslí tím jednáním.

Západ totiž sklízí na Ukrajině ovoce, které tam sám zasadil.

Představoval si totiž, že se obyvatelé východní Ukrajiny, (tedy Rusové, které prohlásili za teroristy) nechají vybít bez odporu jako ovce a USA si na hranicích s Ruskem postaví vojenské základny jako to bylo v případě Kosova s americkou vojenskou základnou Bondsteel, což následovalo okamžitě po násilném odtržení Kosova od Srbska navíc korunovaného vojenským napadením Srbska ze strany NATO.

Jenže „teroristé“ na východní Ukrajině se svým vrahům postavili se zbraní v ruce.

A to je špatně, protože USA a Brusel rozhodly, že se musí nechat zabít bez odporu.

A ještě špatnější je to, že obyvatelé, kteří se statečně brání svému vyvraždění začali v boji vítězit a pravděpodobně zvítězí.

Toto začíná být pohromou pro plánovače likvidace východních Ukrajinců, tedy hlavně pro USA.

Západní média zatím mlčí o tom, že se na Ukrajině v podstatě zhroutila měna, tedy ukrajinská hřivna, která se za dva dny propadla cca o 50% a kyjevská vláda chce „dočasně znárodňovat“ soukromé úspory občanů přesahující 200 tisíc hřiven.
O tomto západní média mlčí o tom jako jeden muž, aby na Ukrajině nenastala totální panika.

Další průšvih je, že v Kyjevě rychle slábne Porošenko, což je jediný politik se kterým se dá jednat o zastavení války, kterou Západ vyprovokoval.

V případě Porošenkova pádu hrozí, že Kyjev ovládnou nacisté se vším všudy, jelikož hlavně USA nepřipustily, aby se do vedení Ukrajiny dostal nějaký jiný umírněný politik.

Jaceňuk je známý jako premiér války a je jedna ruka s Washingtonem. Podporuje Banderovce a nacisty z Pravého sektoru, kteří sice mají minimální podporu obyvatel, ale ve vládě velkou moc a to Washingtonu nevadí.

Bývalá premiérka Tymošenková, která je dalším spojencem USA prohlásila:

„Jsem připravena chopit se zbraně a střelit toho šmejda (prezidenta Putina) do hlavy. Je třeba se chopit zbraní a jít vystřílet ty zatracené Rusáky. Kéž bych tam mohla být, dostali by místo Krymu hovno. Doufám, že jakmile budu moci, tak zapojím všechny své styky a vyburcuji celý svět, aby z Ruska nezbylo než spáleniště.“ ZDE

Doporučuji shlédnout tento film, kde se Obama s Bidenen opakovaně předhánějí ve vychvalování Jaceňuka jako muže, na něhož je spolehnutí a který drží svoje slovo: VIDEO

Pokud by byl Porošenko svržený a nahrazený Jaceňukem či přímo nacisty, reprezentovanými Pravým sektorem, Banderovci a Tymošenkovou, tak pro USA by to bylo doslova požehnáním.

Pro USA je prioritou pokračování války na Ukrajině s cílem zavlečení Ruska do války.

Ostatně pouze 3 země na světě podporují nacismus: USA, Kanada a Ukrajina: ZDE

Ovšem pro Evropu nacistický režim v Kyjevě může znamenat katastrofu, což si zřejmě uvědomila německá kancléřka Merkelová s francouzským prezidentem Hollandem, kdy okamžitě odletěli jednat jak do Kyjeva, tak do Moskvy.

V Kyjevě seděli s Porošenkem u kulatého, bílého stolu a předpokládám, že nedohodli v podstatě nic, jelikož není v Porošenkových silách ukončit válku za předpokladu ztráty Donbasu.

Zato v Moskvě si je Putin zřejmě opravdu „vychutnal.“

Jednal s nimi u podobného bílého stolku jaký byl u Porošenka v Kyjevě (ale menšího), čímž dal oběma najevo svoje opovržení.

Opovržení nad tím, jak politikové, kteří se dříve výrazně podíleli na rozpoutání krveprolití na Ukrajině, za ním nyní dolézají.

Počítám, že se Merkelová s Hollandem snažili Putinovi i vyhrožovat, jenže jejich karty jsou profláknuté, jakékoliv další sankce nemohou změnit myšlení nejen Putina, ale ani obyčejných Rusů.Navíc Putin ví, že stejně nemůže Merkelové s Hollandem věřit ani slovo, protože oba již opakovaně porušili všemožné dohody a jsou přímými spoluviníky ukrajinské tragédie.

To, že Merkelová s Holandem u Putina neuspěli, dokládají vzteklá slova kancléřky Merkelové o ruské agresivitě na konferenci v Mnichově, která proběhla den poté.

A vzápětí přišla reakce z USA, že Rusům nesmí být umožněno přepsat mapu Evropy.

Přeloženo:

Američané slovy amerického víceprezidenta Joe Bidena říkají, že nepřipustí odtržení Donbasu od Ukrajiny, takže se tam bude bojovat až do úplného zhroucení Ukrajiny, což umožní nástup k moci kyjevským nacistům, kterých se zřejmě Merkelová s Holandem tolik obávají, ale Američané je podpoří, což bude pro Evropu skutečnou tragédií.

Je proto otázkou, zda se EU už konečně vzepře diktátu amerických agresivních politiků, jejichž jediným cílem je do války s Ruskem zavléct i další země Evropy. ZDE

Ale abych se vrátil k tématu, tedy k výzvě politiků z TOP09 a KDU-ČSL.

Svojí rétorikou de facto vyzývají k nenávisti k Rusku a k boji proti Rusku všemi prostředky.

Ještě zajímavější je, že strany TOP09 a KDU-ČSL tvoří křesťané (Bělobrádek, Herman, Šojdrová, Schwarzenberg, Kalousek a další). V tomto případě se bohužel chovají podobně jako muslimští fundamentalisté.

Čeští katoličtí preláti povzbuzeni neoprávněnými „restitucemi“se též předvádějí ve svojí nenávisti k pravoslavnému Rusku.

Cituji:
„Nejsem politik, ale to, co dělá v současné době ruská politika, je opravdu něco, co ohrožuje světový mír. Měli bychom si uvědomit, že nějakým způsobem musíme být solidární s těmi, kteří potřebují pomoc… Tady se trošku ukazuje slabost Evropské unie, ale také i slabost prezidenta největší velmoci.“ (Dominik Duka, Parlamentní listy, 3. 9. 2014).

Ve stejně útočném duchu vystoupil o den dříve oceněný „humanista a mírotvorce lidi spojující“, T. Halík. „Má-li Putina přejít chuť na další agresivní expanzi, musí nyní Západ odpovědět velmi tvrdými sankcemi. Pokud by Česká republika měla politiku sankcí zbaběle brzdit, styděl bych se za takovou vládu. Před tlakem různých `přátel Ruska` – této páté kolony Putina v Česku – nelze ustupovat.“ (Tomáš Halík, Parlamentní listy 2. 9. 2014).

Podobné výroky nelze hodnotit jinak než jako vybízení k válce a agresi.

Vyčítají Rusku porušování mezinárodního práva, když současně oni sami nejvíce podporují jeho porušování. Přesně tady platí slova Karla Kryla, kdy „vrah o morálce káže.“

Zdeněk Dejčmar do diskuse na Novinkách napsal:
“Výzvu kromě Džemileva podepsal třeba estonský europoslanec Tunne Kelam, český europoslanec Jaromír Štětina, senátor Václav Hampl (za KDU-ČSL a SZ), poslanec Marek Ženíšek (TOP 09), předsedkyně Výboru dobré vůle-Nadace Olgy Havlové Dana Němcová, hudebník David Koller, režisér Václav Marhoul nebo slovenský sociolog Fedor Gál.

Lidi, jména těchto profašistických zrádců národa je třeba nezapomenout.“

Podobný názor zaujímá Petr Šitner:Deset tisíc pomatenců? Není to naštěstí mnoho, ale i tak to jsou ostudy národa. Je to hnus a jejich jména by měla být veřejně vyvěšena, aby slušní lidé věděli na koho si dát pozor! Darebáci! ZDE

V případě Ukrajiny jsou oběti vydávány za vrahy a naopak.

Prostřednictvím médií západní i naši politikové lžou ale tak primitivně, že se již občané začínají ozývat proti dezinformačním médiím, např. ČT.

Zajímavý názor na naše média je zde.

Cituji: „Neznám ve svém okolí nikoho, kdo by věřil tomu, co nám v mnoha kauzách předkládá už delší dobu ČT! A to jde jen o ty nejtvrdší přehmaty proti dokazatelné skutečnosti, doložitelným faktům a novinářské etice, které zachytil jeden obyčejný důchodce v jejím zpravodajství! A ono 84% je prý spokojeno! Podle průzkumu, který si televize nechává zpracovávat.. Člověk, který má trochu paměť, se v téhle chvíli musí zeptat, jestli ten problém není právě tady! Protože ví, že v listopadu 2014 zveřejnila AISA svůj průzkum, jak veřejnost vnímá důvěryhodnost medií a výsledky byly tyto: Internet-27,2%, Čs. rozhlas-24,6% a ČT-19,8%.“

Z tohoto průzkumu vyplývá, že ČT nevěří 80% našich diváků, tedy pravý opak toho, co tvrdí představitelé ČT!

Osobně jsem zvědavý, jaký prostor v médiích dostanou autoři této Výzvy „angažovaných“ občanů proti Rusku, zda z toho bude podobná mediální masáž jako nedávno červené karty proti prezidentu Zemanovi, za kterými stáli výtečníci z TOP09.

Jen, aby nebylo pozdě a podobní šílenci proti Rusku válku skutečně nerozpoutali.

Podle OSN je na Ukrajině půldruhého milionu vnitřních uprchlíků.

Je třeba, aby se Evropská Unie vzepřela šílencům z Washingtonu, kteří chtějí eskalaci válečného konfliktu na Ukrajině rozšířit do dalších zemí Evropy.

To už by bylo pozdě pro nás všechny.