Tragédie Donbasu netkví v agresi Ruska, ale v agresi Štetiny, Stehlíkové a ČT

Jakub Jánský
24. 2. 2015  Bez politické korektnosti

Říkala dnes*)  „reportérka“ Procházková ve zpravodajské ČT24: Ukrajinci byli dlouhodobě nespokojeni, neboť neuznávali vládu, která byla jednou z nezkorumpovanějších na světě. „Vládl tam jediný klan, který vedl jeden člověk, jenž ve značné části země neměl vůbec žádnou podporu,“ uvedla… Opět lhala, mlžila, upravovala historii Ukrajiny. Dělala to tak, jak se stalo v mainstreamu pravidlem a zvyklostí. Pan reportérka Procházková úplně v klidu tvrdila, že za všechno ukrajinské vraždění mohl Janukovyč a jeho klan.
Jak to, že zapomněla na klany Kučmů, Juščenků, Achmatovů, Kolomojských, Porošenků, Tymošenkových? Jak může veřejnoprávní televize takto vědomě manipulovat fakty?

Ano, na Ukrajině vládl jeden klan, jeden člověk, jenž ve značné části země neměl vůbec žádnou podporu….v Čechách je prezidentem člověk, který u skoro poloviny voličů nemá podporu. Premiérem je v Čechách představitel strany, která nemá ani u čtvrtiny voličů žádnou podporu. V Bruselu sedí sedm set Štětinů, kteří v Čechách nemají podporu ani patnácti procent voličů!

Janukoviče si ukrajinští voliči demokraticky zvolili. Volby kontrolovala půlka Západu a prohlásila je za demokratické. Samozřejmě s menšími chybami, nicméně akceptovatelnými. Tak co ta paní Procházková kecá?

Naopak, voliči a obyvatelé jihovýchodní Ukrajiny nesouhlasili s pučem, s převratem, při kterém na Majdanu zemřelo přes sto lidí. Za rok toto krveprolití v Kyjevě nikdo neobjasnil, nepokusil se ani toto střílení vyšetřit. Místo toho tento zločinný režim poslal vojáky a radikální domobrance zabíjet své spoluobčany na Donbas.

Jen proto, že šli k referendu. Že si dovolili uspořádat svoje vlastní volby. Za to jim ti, co nerespektovali základní kámen demokracie, tedy celosvětově uznané volby, rozbíjeli domovy, firmy ve kterých pracovali, zničili jim obchody, silnice, mosty, nemocnice, školy, dětská hřiště. Stříleli civilisty a zabíjeli děti.

A pak nějaký Štětina, co na to střílení nebeské setniny koukal z okna hotelu, ze kterého se mimochodem střílelo přímo do zad těm dnes oplakávaným, spolu s ochranářkou lidských práv Stehlíkovou předvádějí v živém přenosu tryznu za tyto zemřelé. A tvrdí, že Kyjev musí dostat zbraně, protože oni bojují za Evropu, proti ruské agresi. Jenže agresoři jsou právě oni!!!

Oni jsou ochotni pro navýšení svého osobního a především politického ega pošlapat to základní, co člověk má. Svoji svobodu a svůj život. Ať raději přiznají ta zvěrstva, co kyjevští nacionalisté prováděli ve své vlastní zemi, na Donbase.

Ať raději vysvětlí svým pár desítkám voličů, pro koho, spolu s ČT, lobbují. Za koho mluví, když dokáží zavrhnout svoji slušnost a morálku a plakat za pár kluků, kteří byli zneužiti, byli za užitečné idioty při vzniku tragédie, která dnes všem těm Schwarzenbergům a Kocábům na těch majdanských barikádách těžce přerostla přes hlavu.

Od začátku přece muselo všem být jasné, že to takhle dopadne. Že si Donbas svoji svobodu uhájí. Že „antiteroristická“ operace nebude mít šanci na úspěch. Šlo jen o počty mrtvých. Nemusel zemřít nikdo. Stačilo jen jediné. Po prvním referendu na východě Ukrajiny jednat. A ne začít střílet do civilistů a do dětí. Po prvních těchto mrtvých už bylo jasné, že to je konec Ukrajiny takové, jaká do té doby byla.

Dnes tito sluneční Štětinové a jim poplatní novináři mají jedinou „práci“. Vybruslit z průšvihu s co nejmenšími ztrátami. Já osobně doufám, že se jim to tak snadno nepovede. Že problémy mít budou.

Ano, jsem pomstychtivý. Ty tisíce zbytečně mrtvých, rozbombardované vesnice a zničené životy na Donbase, ty mi za to stojí.

Nemohu nechat tyto dnešní propagandisty, lobbisty, všelijaké válečné štváče na pokoji.

Vzpomínám také totiž na ty zastřelené kluky z Majdanu, jako pan Štětina se Zaorálkem, vzpomínám i na ty upálené z Oděsy, vzpomínám na ty plačící lidi z Donbasu, když pohřbívali své nejbližší, své děti, po raketových ostřelováních, po dělostřeleckých kanonádách přicházejících ze západu.

A pochybuji, že toto paní Procházková z ČT24 chápe. Pro ni to nic není. Pro ni bylo důležitější, že dnešní demokracie byla na Ukrajině zajištěna „demokratickým“ svržením klanu „který ve značné části země neměl vůbec žádnou podporu“.

*) článek vyšel 19.2.2015 po rozhovoru Petry Procházkové v Hyde Parku ČT

Zdroj: Blog autora 
– – – 

 Čtěte dále k tématu:

Bruselská paranoidní propaganda plná lží: Protiunijní strany financuje Kreml. A jakou další pohádku nám eurokokoti povíte?
Česká televize je kanálem fekálií: Dělá odpornou, nechutnou propagandu
Stále je dost volů co tomu věří, ale naštěstí prokyjevských žvástů a protiruské hysterie dnes bohudík ubývá…
Takáč ve vysílání ČT manipuloval s fakty o Ukrajině a pak prý nachytán na švestkách čučel jako debil
Čeští televizní komentátoři se chovají jako bývalí redaktoři Rudého práva. Podporují teroristy a rasisty