Historie je na vině, že neodpovídá plánům USA

8. 3. 2015 zdrojzdroj
Známý britský analytik Bentham se domnívá, že světové dějiny jsou zcela v rozporu se světonázorem a plány washingtonských politiků. Zahraniční politika Bílého domu může mít zničující důsledky pro zemi, protože neodpovídá historické realitě, píše analytik Harry Bentham na Press TV.


“Prezident Barack Obama, vláda USA a její fanatici si myslí, že řídí dějiny, ale ty mají své vlastní plány v jejich neprospěch,” řekl Bentham.

Analytik je přesvědčen, že počínání elity USA je neslučitelné s blahobytem jejich občanů a národní bezpečností země. A to, co se nyní děje, je podle jeho názoru “závěrečná kapitola” impéria USA.

Bentham kritizuje aspirace USA na změnu ostatních států k obrazu svému, i když samotné Spojené státy jsou v úpadku; pouze aktivní propaganda americké vojenské síly zatím skrývá před americkými patrioty rostoucí neúspěchy v sociální politice a šíření chudoby.

“To je ten okamžik, kdy mesiášská a utopická zahraniční politika, zaměřená na přestavbu jiných zemí podle amerického vzoru, jako jsou například Ukrajina a Sýrie, odhaluje antiutopii a zkázu politiky, kterou americká vláda uskutečňuje doma,” píše Bentham.

“Podle analytika není vlastenecké žít v nevědomosti ohledně boje, svárů a utrpení ve své vlastní zemi, hlásat podmanění jiných států a plýtvat při tom zdroji armády a osudu.”

Bentham navrhuje Státům, aby se podívaly na zkušenosti Římské říše a pamatovaly si důsledky pohrdání světem a důsledky netolerance vůči ostatním státům.

Pro Novou republiku přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová