Ministerstvo obrany Ukrajiny vytváří “územní náborová střediska”


21. 3. 2015    zdroj
Důvodem pro zřízení náborových středisek je skutečnost, že vojáci, kteří se rozhodli dobrovolně vstoupit do řad ukrajinské armády, jsou při plnění bojových úkolů nejefektivnější.


Ministr obrany Ukrajiny Stěpan Poltorak vydal pokyn k vytvoření náborových a komplektovacích územních středisek,” bylo řečeno 19. března v tiskové službě ministerstva obrany dopisovateli IA Regnum.

Podle informací rezortu se budou specialisté těchto středisek zabývat hledáním ukrajinských občanů, kteří dobrovolně vyjadřují přání absolvovat vojenskou službu v Ozbrojených silách Ukrajiny (OSU).

Bylo zdůrazněno, že v první, experimentální, fázi budou pro činnost středisek angažováni uznávaní vojáci se zkušenostmi v ATO. “Budou informovat lidi o službě v OSU, hledat vlastenecky smýšlející mládež, připravenou dobrovolně vstoupit do armády a bránit vlast,” píše se v prohlášení. Důvodem pro zřízení náborových středisek dobrovolníků uvádí ministerstvo skutečnost, že vojáci, kteří se rozhodli dobrovolně vstoupit do řad OSU, jsou při plnění bojových úkolů nejefektivnější.

Pro Novou republiku přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová