Na Ukrajině zazněl požadavek, aby na Donbas udeřily síly “americké Černomořské flotily”

25. 3. 2015          zdroj
Ukrajinský lidový poslanec Anton Geraščenko, poradce ministra vnitra, vyzval USA, aby provedly nálet na pozice domobranců na Donbasu z Černého moře. Uvedl to v rozhovoru s ukrajinským vydáním “Politika”. Podle něj má americká armáda na Ukrajině “jednat stejným způsobem, jako působí proti teroristům ISIL.”


“V loňském roce Kongres USA odsouhlasil použití letectva k likvidaci teroristů ISIL. Dostali se až k samotnému Bagdádu. A pak je Američané začali otrle ničit ze vzduchu. To znamená, že tam se to provádí. Čím se, v tom případě, ta situace liší od situace darebáků, působících na Donbasu? Zabíjejí lidi? Zabíjejí. Sestřelili “Boeing”? Sestřelili. Proč tedy není možné požádat letadla na amerických lodích v Černomořské flotile, aby nám pomohla zničit “teroristy”,” řekl Geraščenko.

Kromě podivuhodných objevů, jako je například “Černomořská flotila USA” a ignorování přísného omezení tonáže lodí pro průchod Bosporem, do které se letadlové lodě nijak nevejdou, ukrajinský politik předvedl velmi krátkou paměť a nepřízeň vůči USA. V loňském roce se ukrajinské letectvo snažilo “otrle ničit ze vzduchu” domobranu i civilisty. Jak je známo, vedlo to k faktickému zmizení ukrajinského letectva. Je zřejmé, že beztrestně bombardovat Novorossiju se nepodaří ani USA.

Pro Novou republiku přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová