Obama nás přivedl blíže k jaderné válce s Ruskem

Paul Craig Robert
3. 3. 2015   Zvědavec
Velvyslanec Jack Matlock pronesl 11. února důležitý projev v Národním tiskovém klubu. Matlock působil jako americký velvyslanec v Sovětském svazu v letech 1987-91. Ve svém projevu popisoval, jak prezident Reagan získal důvěru sovětského vedení, aby ukončil studenou válku a její riziko jaderného armageddonu. Způsobem, jak ukončit konflikt, napsal Reagan, je spolupracovat na společném cíli. Matlock řekl, že Reagan odmítl personifikovat neshody či  mluvit pohrdavě o sovětském vůdci.


Reaganovo setkání s Gorbačovem se nespoléhalo na poziční dokumenty napsané štábem. Spoléhalo se na ručně psané poznámky samotného Reagana, který zdůrazňoval respekt k sovětskému vedení a jasné pochopení, že od vyjednávání nelze očekávat, že sovětští vůdci udělají něco, co není ve skutečném zájmu jejich země. Způsobem, jak ukončit konflikt, napsal Reagan, je spolupracovat na společném cíli. Matlock řekl, že Reagan odmítl personifikovat neshody či mluvit pohrdavě o sovětském vůdci.

Matlock uvedl, že Reaganovi nástupci odvedli pečlivou práci při ničení této důvěry. V posledních dvou letech bylo zničení důvěry naprosté.

Jak může ruská vláda důvěřovat Washingtonu, když Washington porušuje slova prezidenta George H. W. Bushe a rozšiřuje NATO do východní Evropy a vytváří vojenské základny na ruských hranicích?

Jak může ruská vláda důvěřovat Washingtonu, když Washington ruší smlouvy o balistických raketách a rozmísťuje proti-rakety na ruských hranicích?

Jak může ruská vláda důvěřovat Washingtonu, když Washington svrhává v puči zvolenou vládu Ukrajiny a dosazuje tam loutkový režim, který okamžitě projevuje nepřátelství vůči Rusku a rusky mluvící populaci na Ukrajině a ničí sovětské válečné památníky připomínající osvobození Ukrajiny od nacistů Rudou armádou?

Jak může ruská vláda důvěřovat Washingtonu, když je ruskému prezidentovi spíláno všemi slovy ve slovníku, včetně „nový Hitler“, a když je bezdůvodně obviňován ze všech možných zločinů a osobních selhání?

Washington a jeho neokonzervativní zrůdy zničily důvěru démonizací a obviňováním Ruska z násilností na Ukrajině, za které je zodpovědný Washington.

Washington nutil Evropu uvalit ekonomické sankce vůči Rusku, které jsou založeny zcela na lžích a podvodných obviněních. Rusové to vědí. Jsou obeznámeni se zjevným nepřátelstvím, zjevnými lžemi, nikdy nekončící sprostou propagandou, pokryteckým dvojím metrem a tlakem na válku.

Zároveň s tím i Čína zažívá nepřátelské obkličování v rámci „ukotvování se v Asii“ Washingtonu.

Zničením důvěry Washington vzkřísil hrozbu jaderného armageddonu. Zničení důvěry mezi jadernými mocnostmi Washingtonem je zločinem století.

24. února jsem učinil zodpovědným Alexandera J. Motyla a Radu pro zahraniční vztah (CFR) za zveřejnění velké sady zjevných lží 5. února, aby vytvořili podvodnou realitu, kterou budou démonizovat ruskou vládu. Všiml jsem si, že uveřejnění ignorantských nesmyslů v tom, co mělo být seriozním zahraničně-politickým časopisem, ukazuje na degradaci západní politické a mediální elity.

Nemyslel jsem si, že by se věci mohly ještě zhoršit, ale o den později jsem narazil na článek Andrew S. Weisse ve Wall Street Journal.

Weissův článek je ohromující snůškou veškerého představitelného překrucování. Je nemožné uvěřit, že vice-prezident pro studia na Carnegie Endowment by mohl být tak zcela chybně informován. Podvodná realita, kterou Weiss vytváří, znemožňuje jakékoliv diplomatické řešení konfliktu, který Washington s Ruskem vytvořil.

Jaké je vysvětlení překrucování věcí o Putinovi, původu konfliktu a příčině jeho pokračování?

Když si připomeneme doznání Udo Ulfkotta, redaktora Frankfurter Allgemeine Zeitung, který pod svým jménem uveřejňoval články dodané mu CIA, a že celý evropský tisk dělá totéž, tak byly Weissovi desinformace dodány CIA, nebo Victorií Nuland, nebo odpovědí prostě je, že Weiss pracoval na ruských, ukrajinských a eurasijských záležitostech v NSA, na ministerstvu zahraničí či obrany, a je jedním z propagandistických operativců Washingtonu působícím z mozkového trustu?

Důležitější otázkou je: co je účelem toho, že Washington způsobuje a podvodně interpretuje konflikt? Bylo zničení důvěry mezi jadernými mocnostmi záměrné, nebo důsledkem jiných účelů? Používá prostě Washington svoji schopnost kontrolovat vysvětlení, aby ututlal své zapojení do svržení demokraticky zvolené vlády, výsledku, který se zvrtl? Nebo odpovědí jednoduše je, že Washington je naštvaný, že se mu nepodařilo zmocnit ruské černomořské námořní základny na Krymu a že se musel vzdát, aspoň prozatím, vytlačení Ruska ze Středomoří a z ruské námořní základny v Tartu v Sýrii?

Jak jsem dnes vysvětlil na mezinárodní konferenci pořádané instituty Ruské akademie věd a Moskevského státního institutu mezinárodních vztahů, neokonzervativní ideologie americké světové nadvlády si vyžaduje zabránění „opětovnému vynoření se nového konkurenta, ať na území bývalého Sovětského svazu, nebo jinde“, majícího dostatečné zdroje a moc, aby byl schopen působit jako protiváha jednostranným akcím Washingtonu.

Když ruská diplomacie zablokovala plánovanou invazi Washingtonu do Sýrie a plánované bombardování Íránu, neokozervativci pochopili, že neuspěli u svého „prvního cíle“ a čelí nyní protiváze jednostranných akcí. Útok na Rusko okamžitě začal. Washington utratil 5 miliard dolarů na financování nevládních organizací na Ukrajině a pěstění ukrajinských politiků pro svržení zvolené ukrajinské vlády. Washington dosadil loutkovou vládu, která okamžitě začala používat násilná slova a násilí vůči ruské populaci, což vedlo k odtržení Krymu a vytvoření separatistických provincií.

S angličtinou jako světovým jazykem a servilními médii či prodejnými mediálními děvkami ve službách Washingtonu byl Washingtonu schopen kontrolovat vysvětlení, obviňovat Putina z krize a nutit Evropu rozbít své ekonomické a politické vztahy s Ruskem tím, že uvalí ekonomické sankce.

V marném a neúspěšném pokusu udržet USA jako jedinou velmoc diktující světu vzkřísili neokonzervativci bezohledně a nezodpovědně hrozbu jaderného armageddonu. Neokonzervativní nadvláda v americké zahraniční politice činí jakoukoliv obnovu důvěry nemožnou. Propaganda Washingtonu tlačí situaci k válce. Protože ani Washington, ani rusko-čínská aliance si nemůže dovolit válku prohrát, bude to válka jaderná. Všichni přeživší budou odsouzeni k jaderné zimě.

Celý svět si musí rychle nebezpečí uvědomit a postavit se ďábelskému režimu, který neokonzervativci – Sauron našeho světa – vytvořili ve Washingtonu. Cokoliv jiného riskuje zánik života na Zemi.