Ukrajinská svodka ze dne 4.3.2015 (bohužel neúplná)

   

napsali MP a vlk s přispěním dalších
5.3.2015 Kosa nostra čili https://vlkovobloguje.wordpress.com/

 
Příští tři dny bude svodka jiná než jste zvyklí. Ernest cestuje, takže jeho část zatím vypadne. Tudíž nebude bezprostřední frontový přehled z opolčenské strany.

Původně jsem myslel, že tedy začne MP, ale je poměrně pokročilá hodina, kdy už opravdu musím začít dělat na svodce a  ještě od něj nic nedorazilo. Takže je to zatím na mně.

Začnu, stejně jako včera – omluvou. Bohužel a už zase.

Včera ve svodce jste mohli číst v mé části, krom jiného i toto:

Je to jen úvaha. Ale zjevně ji mají i jiní. Opolčenská agentura přinesla údajné vyjádření Zbygniewa Brezinskeho,

http://novorossia.today/bzhezinskij-ubijstvo-nemtsova-organizovano-sbu-pod-rukovodstvom/

který v ní říká toto:

Brzezinski: Vražda Němcova organizována SBU pod vedením Spojených států, dne: 02.3.2015

Smrt Němcov bude použita západem jako záminka pro masové protesty v Rusku To je názor amerického politologa a bývalý poradce amerického prezidenta Jimmyho Cartera, Zbigniew Brzezinski.

Právě takový vývoji událostí očekávají ve Washingtonu, podle jejích pramenů v Agentuře pro národní bezpečnost USA. „Na vraždě Němcova se podíleli odborníci, co měli za úkol rozstřílet „nebeskou sotňu“na Maidanu.

atd. atd.

a celou tuhle pasáž jsem zakončil dovětkem:

Já bych takový zdroj normálně nedal. Ne v takové souvislosti. Je příliš zainteresován na určitém vyznění. Ale když jsem obklopen takovým neúnavným oblbováním, nezbývá mi nic jiného, než vzít protijed. A připojím prosbu – nedokázal by někdo z kosířů tohle Brezinského prohlášení vygůglit někde na západních zdrojích? Rád bych něco takového měl! Předem děkuji.

Hned brzo ráno jsem dostal první informaci a během dne jich přišlo ještě nejméně šest stejných – jde o fake! Ten rozhovor je fiktivní!!!! a byl v originálu otištěn na této stránce:

http://www.worldandwe.com/en/search.html?word=Brzezin

Mohl bych rajtovat na tom, že jsem veřejně pochyboval o autorství Brezinského, že jsem měl pochyby o zdroji, kvůli jeho evidentní zainteresovanosti na tom, aby to byla pravda a  že jsem napsal, že to dávám jen jako protijed proti těžkému vymývání mozků, které v souvislosti s Němcovem probíhá a  chtěl tu zprávu ověřit veřejnou výzvou ke kosířům, aby mi s tím pomohli. Prohlašuji, že nic takového nemám v úmyslu. Prostě – normálně bych to nepustil. Tak jako X dalších informací, které vypadaly velmi zajímavě a  echtovně, ale nepustil jsem je na základě úplně stejných pochybností, jako byly ty u toho Brezinského. Vzít protijed mohu soukromě. Ale nemám ho podávat sám, jestliže nemám jistotu, že nejde ani tak o protijed jako o jed. Poučení pro příště a  já mohu říci kosířské obci jedině – PROMIŇTE!
(Redakce Nové republiky se připojuje.)

Pojďme k novým věcem.

A ani já nemám pro vás kdo ví jak velký výběr. Zpravidla si nechávám věci nejpodstatnější na závěr svých příspěvků.

Dneska to bude úplně jinak. Nejzásadnější věc mé části hned na začátku. Týká se ještě Němcova. Kosíř AK mi poslal zajímavé výsledky průzkumu renomované společnosti pro průzkum veřejného mínění v Rusku Levada Centr, kterou s oblibou citují západní zdroje:

AK na ruských stránkách objevil a pro Kosu přeložil následující výsledky průzkumu této organizace.

První tabulka ukazuje výsledek mínění zpovídaných ruských respondentů na otázku:

Vyjmenujte prosím, 5-6 politiků, veřejných činitelů, kterým nejvíce důvěřujete ***(otevřená otázka – respondenti sami nazývají jména, kterým důvěřují)

Otázka druhá – Vyjmenujte prosím, 5-6 politiků, veřejných činitelů, kterým nejvíce nedůvěřujete *** (otevřená otázka – respondenti sami nazývají jména, kterým nedůvěřují)

Shrnutí:
Němcov mezi důvěryhodnými není a mezi nedůvěryhodnými je na 4. místě.

Celý průzkum i s odvolávkami na další je ZDE.

Je samozřejmé, že mainstream v ČR, ale ani nikde jinde nic podobného publikovat nebude. Němcov za živa byl naprosto zanedbatelnou politickou veličinou. Jedním z mnoha rádoby náčelníků Nového Ruska. Je také zřejmé proč – lidé si ho pamatovali jako součást bankrotářského týmu opilce Jelcina. A tím pádem měl utrum.

Kandidoval do všech možných i nemožných voleb do státní dumy, na primátora Soči /odtud pocházel/ a  vždycky propadl. Nikdy mandát nezískal. Jediný, který nakonec „urval“ byl do oblastní rady v Jaroslavli.

A tohle má být persona, kterou Putin zavraždí nebo nechá zavraždit, protože se jí bojí?! A ještě tak hloupě, pár metrů před Kremlem?

Je zřejmé, že Němcov neměl prakticky žádnou politickou cenu za živa. Tu mohl získat jedině jako antiputinovský mučedník…..

Cena živého, marginálního Němcova mrtvého mučedníka Němcova je zkrátka v té rozehrané mocenské megahře nesrovnatelná.

V Rusku prý mají první podezřelé. Putin evidentně tlačí na vyšetření. Jenže bude mít smůlu. Pokud ruská policie nezatkne a neobviní nejméně jeho osobního bodygarda nebo někoho z okruhu jeho nejbližších přátel, tak vždycky nakonec budou ona i Putin obviněni ze zametání stop a  nalezení náhradního, loutkového viníka!

Kdyby se ptal někdo mne, můj tip, pak osobně bych si vsadil na kriminální motiv, vyplývající z Němcovových soukromých aktivit, protože plejbojík vedl opravdu velmi nákladný život. Financoval původní rodinu, do teď není rozveden, nicméně měl mít s dalšími partnerkami nemanželské děti a třeba té poslední modelíně z Ukrajiny měl nedávno financovat potrat na hodně exkluzivní soukromé klinice.

Nejsme zvyklý se šťourat v podobných personáliích, ale tohle není obyčejná vražda. A  druhá, pro mne stejně pravděpodobná možnost vede do Kyjeva. Proč, to jsme více méně popsal včera. Ten vrah prostě musel mít hodně značnou pravděpodobnost, že Němcova v tom čase na mostě potká. Ta jeho ukrajinská přítelkyně v rozhovoru tvrdila, to už jsme také psal, že navrhovala, aby si vzali taxi. Včera jsem zase někde četl, silně protiruská verze, že mohli jet pohodlně metrem…A kupodivu vrah čekal na místě, kudy vedla nejméně pohodlná varianta návratu! Čili pro mne je zásadní otázka, či spíše odpověď na otázku – kdo přijal a proč rozhodnutí o návratu pěšky z moskevského GUMu domů k Němcovovi? Ten, kdo tohle z těch dvou rozhodl, podle mne musel o střelci vědět.

Ano, existuje i možnost, že si střelce objednal i Němcov sám. Těsně před nedělním průvodem, by se šikovné střelné zranění hodilo… Ale to už je opravdu hodně drsná spekulace.

Ale proč vrah nechal na živu tu holčičku, co měl Němcov na hraní?

A s Němcovem nedám ještě pokoj. Protože si zase jednou ukážeme, jak, naprosto vědomě pracuje český manipulativní mainstream.

Ve včerejší svodce jste, kromě toho mého informačního jedu, mohli u Ernesta číst také toto:
 

3.3.2015 – Přidal blogger:
Přátelé! DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Na ukrajinských stránkách se šíří falešné video ve kterém tři lidé v maskách přebírají odpovědnost za vraždu Němcova jménem DŠRG „Rusič„. Ve skutečnosti, jak prohlásil velitel DŠRG „Rusič“ Milchakov (svoji tvář neskrývá), žádný vztah k vraždě Němcova nemají. Samozřejmě, že ti z vás, kteří sledují DŠRG vědí, že bojovníci „Rusiče“ tváře neskrývají (a proto nemá smysl hovořit v maskách, všichni jsou dobře známí), ale méně informovaní lidé mohou naletět na ukrajinský podvod. Dávejte pozor a rozšiřujte toto dementi, kde je to možné. 

Opakuji, že to bylo PŘEDEVČIREM odpoledne publikováno na Strelkovovi!!!!

A co že jste si VČERA dopoledne mohli přečíst na KyjevAktualne.cz? Toto:

11:25
Opoziční politik Němcov byl zastřelen v noci na sobotu v Moskvě. K činu se na sociálních sítích přihlásila neonacistická skupina Rusič, opoziční bloger Alexej Navalnyj dává vinu ruskému prezidentu Vladimiru Putinovi.

Zdroj 

A stejnou informaci odvysílala ve svých zprávách – jak jinak – i ČT.

Pokud si na tomhle záznamu (ZDE) nastavíte čas 8:16min. tak dostanete stejnou informaci, jakou vás oblaží KyjevAktualne.cz !!!!

Pro úplnost dodávám, že to bylo ve zprávách o půlnoci na včerejšek!

Podotýkám, že nejméně jeden zdroj a to určitě ten první – tedy ČT musel projíždět opolčenské a  ukrajinské weby. Aby tu informaci získal. Takže existuje vysoká pravděpodobnost, že mohl mít i tu kontrainformaci z opolčenských webů. O tom, že jde o hodně podlý podvod! A  jestli neměl, tak mít měl. Já na místě editora zpravodajství bych chtěl vidět originální internetovou stránku, kde ta informace o tom prohlášení DRG Rusič je! Totéž bych čekal od KyjevAktualne.cz s jejich velkou redakcí.

Nicméně, oni nás tím krmí naprosto bez jakéhokoli omezení a  světloplachosti!

S ČT nedám ještě pokoj. Není důvod. Možná, že si vzpomenete, že ve svodce z 25.02.2015 jsem referoval o těžké zmetkovitosti ČT v podání Pepy Pazderky, když popisoval, jak ruské televize vysílají propagandu a  lžou o ukrajinském konfliktu, zatímco ty ukrajinské sice nejsou vždycky úplně korektní, ale vědomě by nikdy nelhaly.

A dokázal jsem, že lhal on sám, když pro své účely využil známého televizního politického moderátora Schustera, kterého ovšem mezi tím ukrajinská televize vyhodila a Pazderka o tom jaksi pozapomněl učinit ve své reportáži sebemenší zmínku. Ale jde mi hlavně o to Pazderkovo tvrzení, že ty ukrajinské televize by nikdy na hrubou manipulaci a lež nešly.

Takže si dáme jednu konkrétní ukázku, jak „informuje“ ukrajinská televize. Například o sebe/vraždě opozičního poslance Čečetejova, který jen tak a pro nic za nic vyskočil z okna v 17-tém patře. Dodávám, že opozičního v kyjevském parlament. Proto jste o tom nejspíš vůbec nic neslyšeli. Ale zkuste si představit,co by se asi tak odehrávalo, kdyby tatáž příhoda potkala opozičního poslance v Rusku. Nicméně to není předmětem mého sdělení.

Mám něco jiného. Video z produkce Anatolije Šarého, který Kyjevu opravdu pije krev mocně.

To video najdete vy i Pepa Pazderka, kdyby měl zájem, ZDE.

A Šarij tam ukazuje sestřih reportáže, kterou ukrajinská televize údajně pořídila ještě v tragické noci po tom 17-ti patrovém skoku na místě maléru. To je v první části videa, ty zelené záběry / to víte, nejmodernější technika s nasazením noktovizorů, atd.atd./ Aby vzápětí, s přehledem prokázal, že jde o zazeleněnou reportáž stejné televize z 26.5.2013!!!!

Tak takhle funguje UK TV. Ale to by mi mohlo být jedno. CO mi jedno není je to, jak funguje ČT.

Vůbec se nebudu divit, když místo přísloví – lže jako když tiskne, někdo začne používat lže jako když ČT vysílá „zpravodajství“. Ne opravdu by mne to od kohokoli nepřekvapilo. A  ani bych se nepokusil mu to vymlouvat!

Nemenší pochybnosti než o tom, co nám valí do hlav mediální mainstream, má většina lidí /a právem/ o politicích. Českých i slovenských. O to více jsem zůstal zírat, když jsem otevřel dva linky, které mi poslal ze Slovenska kosíř AN.

Ostatně – nejlepší bude, když se podíváte sami. Fakt – nejsou všichni úplně stejní:
http://ritomska.blog.sme.sk/c/376135/zastavme-zabijanie-nasich-deti.html
http://ritomska.blog.sme.sk/c/375850/vazeni-p-glvac-lajcak-a-fico-neklamte-nas-my-odmietame-vasu-vojnu.html
Je čas se porozhlédnout, co v souvislosti s Ukrajinou a Ruskem píší v německy mluvícím prostoru.

Začnu u svého oblíbeného zdroje – DWN. Ve včerejší svodce jste měli konkrétní údaje o tom, jak a o kolik Kyjev Edino-Ukrajincům zdraží energie. To ovšem není jediná nadílka kyjevského parlamentu obyvatelům Porošenkovy a Jacenukovy říše obecného dobra.

Podle zdroje zde kyjevský parlament ještě navíc odhlasoval i zákony, kterými budou pokráceny vyplácené penze a důchody a  zvýšeny daně!!!

Důvod? Aby zahraniční držitelé ukrajinských státních bondů měli zaručeno, že nepřijdou o peníze a MMF mohl na Ukrajinu začít sypat první tranše dalších schválených půjček.

Pamatujete, kolik říkala ta kyjevská důchodkyně, že dnes v přepočtu činí její penze, která ještě nedávno měl protihodnotu 150 USD? Pokud si dobře pamatuji, tak nyní tvrdí, že má asi 20 nebo 30 dolárků. Uniká mi, jak se to ještě dá pokrátit…

Na DWN je také jedna zdánlivě nesouvisející zprávička ohledně výboru pro udělování Nobelových cen. Speciálně té, která se týká obecnému přínosu a míru. Z čela výboru, který vyhledává a ustanovuje a laureáty byl odvolán jeho dlouholetý předseda Thorbjörn Jagland. Bude nahrazen dosavadní místopředsedkyní Kaci Kullmann Five.

Důvodem je dlouhodobá nespokojenost s  činností výboru. Zejména prý s udělením ceny Obamovi a  EU…..

No a do třetice DWN .

Už jednou jsem na Kose psal o bývalém generálovi Bundeswehru Haraldu Kujatovi, konkrétně zde: Média /nejen/ o ukrajinském konfliktu 1.2.2015

Včera ho odprezentovaly také DWN. Konkrétně sestřihem jeho vystoupení v německé veřejnoprávní televizi ZDF v diskusním pořadu Maybrit Illnerové.

Pro úplnost dodávám, že generál Kujat byl ve funkci generálního inspektora Bundeswehru, což odpovídá našemu náčelníkovi generálního štábu a  následně mezi roky 2002-2005 byl náčelníkem vojenského výboru NATO – tedy měl tu funkci, do které zanedlouho nastoupí generál Pavel, a která je nejvyšší vojenskou funkcí v řídících strukturách NATO vůbec!

Tedy někdo, kdo asi vojenskému řemeslu rozumí po všech stránkách a  nebude se zatěžovat žádnou propagandou a pustými propagandistickými kecy a kdo určitě nebude riskovat pro nic a za nic svou reputaci.

A v onom svém vystoupení, které si němčináři jistě nenechají ujít, říká zcela jednoznačně – nikdo dosud nepředložil naprosto žádné věrohodné důkazy o přítomnosti pravidelných jednotek ruské armády na Donbasu. Existují fotografie ruské techniky a ruských vojáků. Když je to na ruské straně, mají jasný popisek, kde a kdy to bylo vyfoceno. Když je to z ukrajinské strany schází jakýkoli údaj. Prostě není nic, co by je jaksi dokládalo. Přijde zpráv a o tom, že byla rozbita ruská tanková kolona. Ale nejsou nalezeni žádní mrtví, žádní zranění. Opět nic. Děláme si starost s ruskou propagandou. Ale měli bychom si dělat spíše starost s tou vlastní! A mír na Ukrajině nelze dosáhnout proti Putinovi, ale jen s Putinem!!! A  vždycky sklízí náramný potlesk v sále….

Video samozřejmě zakládám do Faktů o Ukrajině (ZDE)!

Protože podobných rouhačských a bezobsažných ruských propagandistických vystoupení nás nepochybně ČT ráda ušetří! Přirozeně – pro naše dobro! Ta nás radši bude informovat o vyjádření amerického generála Bena Hodgese, že na Ukrajině je dokonce 12 000 ruských vojáků…. Což prohlásil předevčírem. A  vůbec mu nevadilo, že náčelník generálního štábu Muženko před nedávnem prohlásil, že ukrajinské síly NEBOJUJI proti jednotkám ruské armády…. I když na férovku musím uvést, že tohle Muženkovo vyjádření ČT zaznamenala.

Procházet speciálně německými stránkami, je ve srovnání s  tím, co nabízí český mainstream většinou pohlazení rozumu po duši. Ale ne vždycky. Zkusil jsem včera Focus a to tedy byl direkt přímo na můj solar plexus!

Okamžitě jsem narazil na bombastický titulek:

Expert si je jistý: Pachatelé sestřelu MH -17 zlikvidovala KGB!!

(zdroj)
Sebral jsem veškerou odvahu, protože po tomhle titulku musely přece přijít, zejména od experta, nějaké důkazy. A…no, a  nic. Kromě sebevědomého prohlášení jakéhosi Hanse Baxe, prý kdysi důstojníka holandských tajných služeb, který také působil jako tlumočník v  Rusku to tak prostě je a basta. Prý to má KGB ve zvyku. Příslušný holandský superšpion a  expert se jaksi s nějakým dokládání vůbec nezatěžoval. Prostě to tak je! A  šmytec! A ilustrativní podružností je, že nějak nezaregistroval ani změnu firmy – KGB nahradila FSB. Říkáte blbina? No já byl včera v Albertovi, co byl ještě nedávno Sparem. Stejný barák, stejní zaměstnanci, skoro stejné zboží, ale celkově výrazně horší dojem z nákupu. Hned tak tam zase nevlezu….

A ještě jednou Focus!!
(ZDE)
Tady se zase dozvíte, mimo jiné, že G7 výslovně pochválila ukrajinskou vládu za přijaté reformní zákony!!!! Tedy za to šílené zvednutí cena energií, zvednutí daní a snížení už tak tristních důchodů!! Prý je Kyjev na nejlepší cestě. Otázkou zůstává kam. Kam byste řekli vy? Jo, tam.. máte pravdu!

A svou informaci musím uzavřít informací, která nepochybně velmi zvedne vlnu vášní – ZDE.

Zdá se, že zde budeme mít americkou základnu… Nemám nic proti tomu. Za předpokladu, že vláda uspořádá o této otázce řádné a  platné referendum, kde se předepsaná většina vysloví pro instalaci amerických vojáků v  ČR!


Mapy:

Ukrajinská:

Opolčenská:

Interaktivní komentovaná: nenašel jsem.

Část MP:


Svodka (nejen) od Ukrů:

Komentář k Vlkové ukrajinské vojenské mapě.

Teroristé hromadí živou sílu, většinou je pozorováno příměří: mapa ATO.
04.03.2015, 12:28  zdroj
Informační a analytické centrum SNBO Ukrajiny vydalo aktuální mapu zóny ATO na východní Ukrajině k poledni 4. března.

Podle úřadu 4. března ruská strana jednostranně provedla sestavení sedmnáctého tzv. „humanitárního konvoje“. Přes kontrolní stanoviště „Doněck“ a „Matvejev Kurgan“ vstoupily z Ruské federace na Ukrajinu dvě kolony „gumkonvoje“ skložené z 166 vozů. Přitom podstatná část vozu přepravovala náklad nehumanitární povahy. (Ukrajinská strana má zřejmě na mysli stavební materiál a palivo do agregátů, které jsou potřeba při stavebních pracích při obnově rozstřílených východo-ukrjainských sídlišť – pozn.reda.NR)

Přesun tzv. „gumkonvoje“ proběhl ve zjevném porušení mezinárodního a vnitrostátního práva. Mezinárodní výbor Červeného kříže se na sestavení a kontrole konvoje neúčastnil. Ukrajinská meziresortní kontrolní skupina se zúčastnila pouze vizuálním pozorováním. Procedury odbavení kamionů na kontrolním stanovišti „Doněck“ se aktivně účastnily ruské televizní kanály.

Ozbrojenci nadále provádějí simulované odstranění těžkých zbraní. Ilegální ozbrojené skupiny akumulují „živou“ sílu zbraně a vojenskou techniku ​​na strategicky důležitém Artěmovském, Volnovažské a Mariupolském směru.

Prováděním mírových dohod, nepřítel zpravidla dodržuje příměří. Současně, některé band-formace, z dočasně kontrolovaných území Ukrajiny pokračují v ostřelování našich pozic, s použitím hlavně ručních zbraní.

Největší aktivita nepřítele byla zaznamenána v Doněcké oblasti. Pod palbou ozbrojenců upadly obce Opitnoje, Písky, Berezovoje. Dělostřelectvem kolem půlnoci zločinci bili po Avdějevce a minomety a z protileteckých zbraní po o.Vodnoje. V Luhanské oblasti palbou z granátometů a ručních palných zbraní ostřelovali Štěstí.

Nedaleko obce Lebedinskij u Mariupolu ostřeloval naše pozice sniper.

Ukrajinští vojáci nadále posilují obrannou linii a připravují se ke druhé fázi stažení dělostřeleckých systémů na určené vzdálenosti mezinárodními dohodami.

V průběhu uplynulého dne zahynul jeden ukrajinský voják, další byl zraněn.

Síly ATO zaznamenaly přelet bezpilotní letadla nepřítele nad osadami Krasnovka a Znamenovka, Volnovažského kraje, Doněcké oblasti.

V Podkarpatí policie brutálně zbila bojovníky ATO vracejícím se z Děbalceva.
04.03.2015, 00:17 zdroj
V Ivano-Frankivsku večer 3. března došlo ke střetu mezi policisty s bojovníky 128. pěší brigády, kteří přišli na rotaci z Děbalceva.

* Ve zkratce opilý ukro-hrdinové se chtěli po ukončení pitky v hospodě v centru města (oni to nazývají kavárna), dostat taxíky k autu jednoho z nich, schovanému někde opodál. Když tam dorazili, místní policajti na ně naběhli a chtěli jím zabránit v odjezdu. Nastala hádka, slzný plyn a dostali od policajtů obušky. Výsledek 4 ukro-hrdinové na rotaci (!! nevím tedy s kým se mohli rotovat v Děbalcevu, možná tak akorát s domobranou…) skončili ve vazbě a pátý v nemocnici s rozbitou hlavou.

Na šachtě „Zasjadko“ v Doněcku vybuchl metan: jsou oběti.
04.03.2015, 11:34 zdroj

* Velmi dlouhý, dvoustránkový článek se zabývá tragickou nehodou na šachtě dolu „Zasjadko“, v DLR
Podle „předsedy těžebních inspekce“ „samozvané DLR“ Vladimira Tsymbalenka si tragédie vyžádala životy více než třicet lidí, píše agentura Reuters.

Záchranáři se prý nemohou zatím dostat na místo výbuchu.

Před tím, šéf Svazu nezávislých odborových svazů Ukrajiny, Michajil Volyněc ve vysílání „112 Ukrajina“ oznámil podrobnosti o tom, co se stalo.

„Dnes ráno v 05:20, došlo k výbuchu. V dole bylo 207 lidí. Došlo k výbuchu metanu, osud 47 lidí není znám, pět lidí z této oblasti odešlo s popáleninami. zabýváme se prováděním záchranných operací, přijíždějí záchranné týmy z okupovaného území“ – řekl Volyněc. (Video kanálu 112 je na stránce výše uvedeného odkazu v orig.článku.)

K výbuchu došlo ve hloubce 1230m, takže nehrozí zamoření.

Na druhé straně, zástupce samoprohlášeného „ministerstva pro mimořádné situace DLR“, řekl, TASSu, že při výbuchu zahynul jeden člověk a 14 je zraněných. Také, že v podzemní je zablokováno 73 horníků.

V „krizovém ministerstvu DLR“ příčinou nehody byl označen „výbuchu směsi plynu se vzduchem.“

** Takže dle Reuters je tam 30 mrtvích, dle Ukro-odborů je pět raněných a více se neví, dle MČS „záchranářů“ DLR je 1 mrtví a 14 raněných… Můžete si vybrat. No, naše “ objektivní ČT si už vybrala, ve svých headlinech, tvrdila odpoledne
tu zaručenou zprávu od svého vševědoucího a neomylného opinion makera Reuters – 30 mrtvých a hotovo!

*** Ono je to asi jako s dřívějšíma info-pohadkama Reuters z bojů, které byly ještě fantastičtější než Lysenkova svodka SNBO.

* Téma smrti Němcova se stále a důkladně probírá, zejména v „demokratických“ zemích, u nás ve večerních zprávách soukromá TV PRIMA předvedla video, které se včera objevilo na ruských stránkách Vkontakte, např. u Strelkova, kde varovali, že jde o „FAKE-video“ o podvrh. Kde se údajně tři členové povstalecké skupiny „Rusič“ přiznávají k vraždě Němcova. Kteří tvrdí že jsou domobranci a nacionalisté, nad čímž se pozastavuje i El Murid zde, s tím že tuší odkud asi vítr fouká… No a nakonec i samotní členové „Rusič“ se od nahrávky a tvrzení těchto „rádoby“ členů skupiny distancují. Ale to Primě, evidentně nevadí. Proč taky, úkol dezinformovat od svých chlebodárců splnila.

Samotné video je zde.

** Včera i německý Bild přišel také se svou troškou do mlýna…

Přídavek z News Front:
(zdroj)
Bývalý náměstek premiéra Alfred Koch řekl německému vydání Bild, že se bál o svůj život po vraždě Borise Němcova.

Original Bild (zde):
„Obávám se, že budu dalším,“ – řekl Koch v rozhovoru s novinářem Borisem Rajtšusterem.

Podle Kocha, loni na podzim, „zorganizoval třídenní tajné setkání současných a bývalých vůdců ruské opozice v jedné z vesnic v německém Horním Bavorsku.“

Zúčastnili se jí Boris Němcov, Michail Chodorkovský a podle slov bývalého politika, “mnoho dalších bývalých členů ruské vlády, které nechtěl jmenovat“.

Během rozhovorů s opozičníky „hledali způsob, jak zlomit moc Vladimira Putina,“ říká článek.

Jeden z účastníků – bývalý gruzínský ministr a nepřítel ruského prezidenta Bendukidze – zemřel jen pár týdnů po schůzce, na údajně problémy se srdcem.

„Obávám se, že on a Němcov – nebyli poslední v seznamu lidí, kteří se rozloučili se životem,“ – řekl Koch.

Přídavek z Cassadu:
Stručně o důležitém.
3. března 17:42 zdroj
http://colonelcassad.livejournal.com/2075477.html

1. Stažení vojsk chunty je čistě fiktivní. Nepřítel na kameru předvádí odvedení těžké techniky z pozic a pak jí vrací na původní pozice. Pozorovatelé OBSE vystupují v podstatě jako statisté, potvrzující falešný odvod, zatímco skutečné stažení těžkých zbraní neprobíhá. Za pár dní bude více podrobnějších faktických informací k tomuto tématu. Kromě fiktivního stahování těžkých zbraní, probíhá zde další přesun techniky na frontu, přes okres Konstantinovka, Doněcké oblasti projela mnoha kilometrová kolona tanků, k rotaci na frontě v oblasti Kurachovo se připravuje okolo 30-ti tanků, v oblati Krasnogorovky probíhá hromadění živé síly a techniky, pokračuje posilování nepřátelského seskupení v oblasti Volnovachy, jihozápadně od Doněcku byl zaznamenán výskyt komplexů „Buk“. Obecně platí, že proces odvádění těžkých zbraní nepřítel používá k přeskupení sil a hromadění zásob pro případ obnovení intenzivních bojů. Samozřejmě, že tato činnost nepřítele není tajemstvím pro vojenské velitelství VSN (Vojenské síly Novorossije).

2. Hranice Ruské federace s DLR a LLR, jak již bylo zmíněno, je stále otevřená – naši „humanitarníci“ zcela bezpečně procházejí. Stroje s raněnými vojáky VSN na léčení v Rusku rovněž procházejí. Současně posílil boj proti „levým“ nákladům. Takže mluvit o tom, že hranice byla uzavřena není pravda. Byla zavedena kontrola přepravovaných nákladů, to je fakt, takže v dohledné budoucnosti v rámci humanitární pomoci bude pravděpodobně vyžadováno povolení a přísné dodržování požadavků právních předpisů Ruské federace pro přepravu zboží přes hranice.

Humanitární nemocnice léta 2014 zjevně končí a procesy přepravy humanitárních nákladů očekává systémová úprava. Pokud jde o dobrovolníky, tak oni stále jezdí a procházejí, ale teď už to není cesta „někam“ a obvykle jezdí do konkretních jednotek, kde lidi zahrnují do stavů – na rozdíl od LLR v DLR od začátku března je zakázáno ozbrojené formování – (*ozbrojené skupiny) nestátní tvorby, takže situace, kdy dobrovolník mohl přijít do Doněcku a vybrat si oddíl, do kterého chtěl vstoupit, ve střednědobém horizontu, zmizí úplně. V LLR z důvodu větší vnitřní laxnosti, bude tato situace přetrvávat.

3. V jihovýchodní Ukrajině zintenzivněli mobilizační opatření spojené se zabezpečením zásob potravin. Pekárny jihovýchodních oblastí výrazně zvýšily výrobu chleba. Zřejmě nepřítel připravuje zásoby potravin pro kampaň jaro-léto. V oblasti Artěmovska, Izjomu, Volnovachy – probíhá navyšování zásob paliva a munice. Zdroje uvádějí některé problémy spojených s nedostatkem paliv a stavební technikou. Speciální armádní techniky je velmi malo, a velká část stažena z národního hospodářství při mobilizaci, byla ztracena v předchozích bitvách, jak tuto technikou během ústupu ničí na prvním místě, což je důvod, proč je jí vážný nedostatek už od podzimu.

4. V nadcházejících měsících v DLR, z důvodů neustálého boje proti organizovanému zločinu a různé trestné činnosti vojáky, lze očekávat vážné filtrování v mocenských strukturách s cílem identifikovat osoby, páchající trestné činy a zneužívání moci v zájmu osobního prospěchu. Vedení republiky s uvědomuje, že shovívavostí k takovým skutečnostem, na které si často stěžují místní obyvatelé, lze na výstupu dosáhnout skutečné nespokojenosti, která kromě místních úředníků a bezpečnostních složek bude obrácena proti vládě. Obecně platí, že to bude další fáze kampaně, k obnovení pořádku v DLR, která běží od září a již vedla k výraznému snížení kriminality, která je však stále poměrně vysoká. Stále existují prvky Machnovštiny, ale teď je to spíše boj proti organizovanému zločinu, který využívá slabosti státu.

Díky moc MP!