Velitel domobrany DLR byl vyznamenán ze Slovenska

10. 3. 2015, zdroj: zde, video

Jednoho z velitelů domobrany (opolčení) Donbasu, zvaného Motorola, vyznamenali ze Slovenska za pomoc lidem.

Motorola byl vyznamenán medailí “Za ochranu civilního obyvatelstva”. Ocenění mu předal Marián Farkaš, zástupce velvyslanectví Novorossie na Slovensku. Je třeba poznamenat, že je to nevládní organizace: Slovensko dosud oficiálně neuznalo statut Novorossie a udělení medaile je tedy občanskou iniciativou. Marián Farkaš poděkoval Motorolovi za pomoc obyvatelům Donbasu.

“Také vám moc děkuji”, odpověděl Motorola, s právě připnutou medailí. “Děkuji vám za léky, dopravu, vše používáme přesně tak, jak je předepsáno. Slovensko není jedinou zemí, která nám pomáhá. Například, tyhle mé kotníkové boty mi poslali ze Spojených států. Mnoho lidí po celém světě nás chápe”.

Motorola dohlíží na rotaci Kyborgů na letišti Doněck v konci roku 2014

Opolčenec dodal, že toto ocenění je pro něj velmi důležité, protože není uděleno za zásluhy v boji, ale za pomoc lidem. Dodejme, že v divizi “Sparta”, které velí Motorola, jsou i Slováci, nejméně dva bojovníci.
“Bojujeme za to, co si zvolili lidé” – zdůraznil Motorola.



Záběr, na kterém si ukrajinský voják při “rotaci” na letišti s Motorolou potřásl rukou, se objevil v televizi. Vojáka za to velitelé z Kyjeva ani trochu nepochválili.

Připomeňme, že 23. února, ve svátek “Den obránce vlasti”, udělil nejvyšší představitel DLR Alexandr Zacharčenko známým velitelům bojových jednotek, Motorolovi a Givimu, titul Hrdiny DLR a dal jim Zlatou hvězdu. překlad: Ď.

Alexandr Zacharčenko