Americká vládní garnitura v čele s Obamou se opět ukázala v pravém světle — až 4000 amerických civilistů v přímém ohrožení života — Putinův rozkaz je bezprecedentní

15. 4. 2015        zdroj
Ruské zdroje blízké Ministerstvu obrany včera zveřejnily zprávu, že prezident Putin pověřil posádku vojenského námořního plavidla “CCB-201 Višnija” (zpravodajské plavidlo vyšší třídy) použít všechna potřebná útočná/obranná opatření nutná k vlastní ochraně a ochraně životů civilistů, a to před agresivními výpady vojenských bojových letounů, které provozuje “US Air Force” v současné bojové zóně v Jemenu. Tato zpráva, i když na první pohled vypadá nenápadně, je svým obsahem velmi zásadní.


Dle výše uvedených informací ve svém mimořádném nařízení prezident Putin povolil v případě nutnosti sestřelit jakékoliv vojenské americké letadlo, a to záhy poté, co Saúdská Arábie odmítla evakuovat ruské občany, kteří jsou uvězněni v jemenské zóně. Podle agentury “DEBKA” se věci mají tak, že Moskva potřebuje nutně evakuovat stovky ruských státních příslušníků z Jemenu, a to prostřednictvím leteckého mostu z letiště ve městě Sanaa.

Tato záchranná akce měla začít již 27. března letošního roku. Jenomže skutečnost je taková, že z žádného letiště v Jemenu doposud nevzlétlo ani jedno ruské letadlo. V podstatě se jedná o dobu, kdy Saúdská Arábie zahájila vojenskou ofenzívu proti “pro-Iránským” rebelům. Saúdové zároveň varovali Rusko, že nebudou zodpovědní za bezpečnost žádného z ruských letů za účelem evakuace ruských civilních obyvatel během právě probíhající vojenské operace.

Saúdové v podstatě celé území Jemenu prohlásili za bezletovou zónu. Toto varování směrem k Rusku přichází ve chvíli, kdy saúdská vojenská letadla “F-15” v druhém největším jemenském městě Adenu bombardovala ruský konzulát. Nezávislí svědci tvrdí, že ani jedno okno v budově nezůstalo na svém místě, přičemž všichni ruští občané nacházející se v konzulátu museli opustit město.

Ano, skutečně to vypadá tak, že rozhodnutí ruského prezidenta Putina bylo zcela jistě ovlivněno zničením ruského konzulátu v Adenu v důsledku bezprecedentních náletů vojenského letectva Saúdské Arábie. Navíc je evidentní, že vojenské aktivity Saúdské Arábie jsou definovány a řízeny armádní politikou Spojených států. Osobně vůbec nepochybuji o tom, že by ruské vojenské námořnictvo nacházející se nedaleko Jemenu mělo v dané situaci nějaké problémy s realizací příkazu prezidenta Putina. Ve hře jsou především americké letouny “KC-135 Stratotanker” a bitevní letouny Saúdské Arábie.

Je evidentní, že se Saúdská Arábie pod skrytým diktátem Spojených států všemožně snaží zasahovat do humanitárního poslání, jehož hlavním cílem je evakuace uprchlíků. Výše uvedené ruské vojenské plavidlo před několika dny připlulo do přístavu Adenkde, které se nachází na jihu Jemenu.

Během následujících dní se na toto plavidlo nalodilo na 308 civilních cizích státních příslušníků, a to včetně Američanů, kteří se snaží opustit tuto vojenskou zónu. Podle ruského Ministerstva obrany se na lodi nachází příslušníci 19 různých zemí včetně Ruské federace, Ukrajiny, Jemenu a Spojených států (45 Rusů, 18 Američanů, 14 Ukrajinců, 9 Bělorusů, 5 Britů, 159 občanů Jemenu atd.).

Ruské vojenské plavidlo již včera opustilo jemenský přístav a do Džibuti na východním pobřeží Afriky by mělo dorazit dnes v odpoledních hodinách našeho času. Ruská válečná loď před tím, než byla odeslána na pomoc při evakuaci civilních obyvatel, sloužila v oblasti v rámci mezinárodní protipirátské operace. Evakuovaní Američané jsou rozezleni na Obamův režim, který je a jejich rodiny nechal zcela napospas osudu. Podle posledních informací Obamova administrativa zcela ignoruje naléhavé potřeby asi 4000 civilních obyvatel ze Spojených států, kteří v místě bojů uvízli.

Těch pár Američanů, kterým se podařilo dostat na vojenské plavidlo, je velmi vděčných za ochranu, která jim byla ze strany Ruska poskytnuta. Jeden z nich dokonce vystoupil v improvizovaném rozhovoru přímo na ruském vojenském plavidle, kdy promluvil do ruských médií. Mimo jiné sdělil:

“Byli jsme v absolutní pasti. Nikdo nás neevakuoval. Dokonce ani nikdo z americké administrativy neměl zájem o naše osudy. Několikrát jsme byli ve spojení se zástupci naší vlády, ale místo normální odpovědi jsme obdrželi jakousi automatickou zprávu, že neexistují žádné evakuační plány s tím, že se musíme zachránit na vlastní pěst.”

Situace je skutečně velmi vážná a zcela jistě bude mít svou dohru. V těchto chvílích je totiž jisté, že organizace “The American-Arab Anti-Discrimination Committee” (ADC), “Council on American-Islamic Relations” (CAIR) a “Asian Americans Advancing Justice-Asian Law Caucus” (ALC) již ve čtvrtek oznámily, že podávají oficiální žalobu na ministra zahraničí Johna Kerryho a ministra obrany Ashtona Cartera, a to pro nedostatečnou ochranu 3000 až 4000 amerických občanů, kteří se ocitli v kritické situaci. K výše uvedeným institucím se přidalo ještě dalších 41 žalobců.

Včera, ve 21.00 hodin večer vyšel na našem údajně “nejdůvěryhodnějším” portálu ČT24 článek k tomuto tématu (viz http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/307625-saudska-arabie-iran-nevladne-v-jemenu-nalety-neprerusime/), ve kterém je mimo jiné poměrně věrným způsobem popisována situace, která momentálně v Jemenu vládne. Ovšem až na jednu “maličkost”. Toto je obsah třetího odstavce jmenovaného článku od zdola:

“Cizinci odjíždějí z Jemenu do bezpečí už několik dní. Začátkem tohoto týdne se do evakuace zapojila například Indie, Čína nebo Francie. Spojené státy přiznaly, že nemají dostatek prostředků v oblasti a požádaly tak své občany, aby k opuštění přístavu využili všech dostupných lodí jiných zemí. Na záchranu podle Mezinárodní organizace pro migraci (IOM) čeká ještě zhruba 16 tisíc občanů cizích zemí, kteří v boji zmítaném Jemenu uvízli.”

Všimněte si, jak je zde kulantně, ba řekl bych přímo eufemisticky popsána situace USA – “Oni se přiznali, že nemají v oblasti dostatek prostředků, takže jejich občané mají využít možností jiných států”.

Neuvěřitelné!

Už jste někdy viděli situaci, že by takový stát jako USA neměl na nějakém místě na Zemi (ve kterém je ještě ke všemu vojensky zainteresován) dostatek vlastních prostředků, anebo kdyby chtěl, že by si je nezajistil?

A ještě jinak. Dovedete si představit, že by se podobným způsobem zachovalo Rusko? Jak drtivá kritika by se od našich “kvak-pisálků” okamžitě snesla na hlavu Rusa? Tak to bychom si něco vyslechli. Licoměrný, až patolízalský způsob fungování naší mediální propagandy zřejmě nemá hranic.

Politicko-mocenský systém v USA se opět ukázal v tom pravém světle.

A naše média také …