Brusel se klaní Washingtonu a Rusové mezitím …


Oleg Čuvakin
6. 4. 2015     zdrojzdrojzdroj
Podle známého amerického publicisty Paul Craig Robertse dělá Washington vše pro destabilizaci Ruska, z Ukrajiny přechází do Arménie, Kyrgyzstánu a Uzbekistánu. Roberts se domnívá, že Bílý dům se chystá v těchto třech zemích buď provést “barevnou revoluci” nebo “koupit loajalitu” vlád. A co podniká Rusko?

Nový článek Paul Craig Robertse vyšel na populárním portálu “Personal Liberty”.

Publicista poznamenává, že ve snaze podkopat Minské dohody poslal Washington poslal Victorii Nuland do Arménie, aby tam zorganizovala “barevnou revoluci” neboli převrat. Bílý dům také poslal Richarda Milese jako velvyslance do Kyrgyzstánu, aby “tam provedl totéž.” A konečně Obama poslal Pamelu Spratlen jako velvyslankyni do Uzbekistánu s tím, aby “koupila loajalitu této vlády.” Výsledkem této pouti má být ztroskotání Smlouvy o kolektivní bezpečnosti a destabilizace Ruska a Číny v regionu, kde by to nejméně očekávaly.

V důsledku toho bude Rusko čelit nejen obnovení konfliktu na Ukrajině, ale také “dalším třem ukrajinským situacím u asijských hranic.”

A to je jen začátek, domnívá se Roberts.

Nedávno, 18. března, připomíná americký publicista, generální tajemník NATO odsoudil mírové urovnání mezi Ruskem a Gruzií. Šéf NATO uvedl, že aliance odmítá toto urovnání, protože “komplikuje úsilí mezinárodního společenství k posílení bezpečnosti a stability v regionu.”

Roberts vybízí k pozornému zamyšlení se nad tímto prohlášením. Co je to za “mezinárodní společenství”? Je to přece skupina “loutkových států”, jež Washington sjednotil do NATO. A toto “společenství” že upevňuje bezpečnost a stabilitu? Ale Washington prostě chce, aby Rusko nemělo na hranicích “nárazník”, a přeje si rozmístit své vojenské základny všude. Kde jsou hranice Ruska, tam mají být americké základny.

Vezměme si například Polsko a pobaltské státy – Washington a NATO tam očekávají “invazi Ruska” a tímto “očekáváním” ospravedlňují provokativní vojenská cvičení, která jsou pořádána na hranicích Ruska, a zřízení nových amerických vojenských základen NATO na ruských hranicích.

“Blázniví američtí generálové vyzývají v národní televizi “k zabíjení Rusů,” připomíná autor. A vedení EU se domluvilo a zahájilo “propagandistickou válku proti Rusku.” Evropa ve svém vysílání napodobuje Washington tím, že šíří o Rusku lži. Cílem Bruselu, přizvukujícímu Washingtonu, je oslabení podpory ruské vlády vlastními občany, domnívá se Roberts.

Ale proč to Západ rozpoutal?

Hlavním cílem je “donutit Rusko vrátit Krym a rozloučit se s Černomořskou námořní základnou, předat to všechno Washingtonu a přijmout vazalskou závislost na Washingtonu.”

“Ale když Saddám Husajn, Muammar Kaddáfí, Bashar Assad a talibové nepodlehli hrozbám Washingtonu, proč si hlupáci ve Washingtonu myslí, že jim ustoupí Vladimír Putin, který má v rukou největší jaderný arzenál?”

A pravda – proč? Roberts zná odpověď na tuto otázku.

“Evropské vlády, zdá se, již nejsou schopny alespoň trochu uvažovat. Washington je přesvědčen, že Londýn a hlavní město kterékoliv evropské země, jakož i kterékoliv americké město, jsou cíle, zvolené Rusy pro jaderné zničení. Připitomělí Evropané spěchají sami sebe zničit tím, že neúnavně slouží pánovi ve Washingtonu.”

Lidská inteligence, zdá se, je u konce, píše Roberts. Už čtrnáct let USA provádějí vojenské agrese v osmi zemích. A přesto svět nepochopil, že Washington “zabředl do arogance, pýchy a představuje sám sebe vládcem vesmíru, který nebude tolerovat projevy jiného přesvědčení.”

“Víme, píše Paul Craig Roberts, že americká, britská a evropská média jsou dobře placené coury, které poslušně lžou podle vůle svého šéfa. Víme, že vrchní velitel sil NATO a generální tajemník NATO, a možná i členské státy, prahnou po válce …”

Podle publicisty se Pentagon a americký vojenský průmysl nechystají čekat. Jsou připraveni v akci “vyzkoušet” své rakety a nové systémy zbraní.

Dále Roberts, úplně bez servítků, nazývá premiéra Británie naprostou nulou. Ale cožpak německá kancléřka a francouzský prezident, poznamenává analytik, jsou také připraveni na pohřeb svých zemí a vůbec celé Evropy?

“Pokud je Evropská unie tak významná, proč ohrožuje samotnou existenci svých národů? Opravdu jen proto, aby se klaněla bláznivým bossům ve Washingtonu, jejichž velikášství se chystá zničit život na Zemi?”

V Rusku zatím, doplňme výše uvedené, vymysleli, jak odpovědět USA v případě zahájení světové války. A Západ se zalekl. Zprávu přetiskuje celý anglicky mluvící internet – Austrálie, USA, Evropa …

V australských novinách “Sydney Morning Herald” vyšla 31. března zpráva, která uvádí názor předsedy Akademie geopolitických problémů Konstantina Sivkova.Tento člověk navrhl radikální řešení – zasadit mohutný úder do supervulkánu v Yellowstonském národním parku nebo podél čáry zlomu San Andreas na pobřeží Kalifornie.

Svůj nápad analytik vyložil na stránkách “Vojensko-průmyslového kurýru”.

Konstantin Sivkov, který zastává “teorii spiknutí” a předpokládá, že NATO je politická a vojenská aliance, která hromadí síly proti Rusku, vidí jako jediný způsob boje se Západem nalezení a zaútočení na zranitelná místa Ameriky. Účelem úderu je “úplné zničení nepřítele.”

Sivkov je přesvědčen, že úder municí megatunové třídy vyvolá erupci supervulkánu v Yellowstonu. Důsledky budou pohromou pro Spojené státy. Jakou konkrétně? “Země prostě zmizí.”

Další zranitelná oblast ve Spojených státech je San Andreas – zlom 1300km mezi tichooceánskou a severoamerickou deskou. Jaderný výbuch tam může vést ke katastrofálním důsledkům: zvedne se tsunami a infrastruktura USA na pobřeží Tichého oceánu bude “zcela zničena.”

A co Rusko? Je na druhé straně zeměkoule. Proto ho ochrání “zeměpisná poloha”. To platí jak pro erupci supervulkánu, tak i pro tsunami.

Podle Sivkova asi k r. 2020 až 2025 by Rusko mělo vytvořit arzenál “asymetrické výzbroje” pro následné útoky.

Proto my k tomu dodejme, že Washington má čas přijít k rozumu. Do roku 2020. Nejpozději do roku 2025.

Pro Novou republiku přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová